jbiden4521-810x500.jpeg

Ste zmätení? Pro-potratový Joe Biden odkazuje zástancom života, aby "pochodovali" v piatkovom Pochode za život 2024

24
Kultúra smrti

Demokratický prezident Joe Biden v piatok v odpovedi na otázku o blížiacom sa Pochode za život v hlavnom meste krajiny stručne a neúmyselne povzbudil zástancov života, ktorí sa majú postaviť proti jeho pro-potratovej agende.

19. januára sa vo Washingtone uskutoční každoročný Pochod za život, v rámci ktorého sa státisíce zástancov života z celej Ameriky i mimo nej zhromaždia na National Mall a budú pochodovať na cieľové miesto medzi Kapitolom a Najvyšším súdom USA, aby oslávili zrušenie rozsudku Roe v. Wade v roku 2022 a nadviazali na toto víťazstvo naliehaním na Kongres, aby prijal ďalšie opatrenia. 

Vo štvrtok reportér katolíckej televíznej stanice EWTN zastihol súčasného prezidenta a opýtal sa ho: “Pochod za život je zajtra vo Washingtone, D.C. Aký’je váš odkaz účastníkom?"”

Po tom, čo počas otázky povedal niečo nepočuteľné, Biden odpovedal jednoducho: “pochod,” a potom odišiel.

Nie je jasné, čo mal Biden touto odpoveďou na mysli; je možné, že si nedokázal spomenúť, čo je to Pochod za život, a jednoducho sa rozhodol pre všeobecné povzbudenie. Už niekoľko rokov je 81-ročný prezident predmetom obojstranných obáv o jeho duševné zdravie, ktoré podnecujú početné prípady, keď na verejnosti pôsobí zmätene, nesúvisle a unavene.

Jednou teóriou, ktorú však možno bezpečne vylúčiť, je, že chcel požehnať snahám niektorých svojich najvášnivejších nepriateľov alebo ich veci.

Biden má vyzval Kongres, aby mu na stôl poslal federálny zákon, ktorý by “kodifikoval Roe v. Wade na ochranu ústavného práva každej ženy’na výber” interrupcie, ako napríklad Zákon o ochrane zdravia žien’ alebo Freedom of Choice Act, z ktorých oba by nielen zakázali zákazy potratov na úrovni štátu, ale znemožnili by štátom prijať akékoľvek zmysluplné obmedzenia alebo regulácie potratov.

Biden ďalej pochválil, že jeho administratíva “spustila celovládne úsilie na ochranu reprodukčných práv” (populárny eufemizmus pre legálne potraty na požiadanie), vrátane zvýšeného financovania potratov daňovými poplatníkmi doma i v zahraničí a pokus o zrušenie federálnych bezpečnostných pravidiel proti distribúcii potratových tabletiek poštou. Začiatkom tohto mesiaca Bidenov’hlavný zástupca manažéra kampane Quentin Fulks povedal NBC News, že interrupcie budú prezidentovou’“hlavnou prioritou” v druhom funkčnom období.