shutterstock_2128951916-810x500.jpg

Médiá hlavného prúdu zvyšujú úsilie o normalizáciu polyamorie

0
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) - V čase, keď Najvyšší súd USA v roku 2015 normalizoval a následne legalizoval manželstvá osôb rovnakého pohlavia, sexuálni progresivisti už začali posúvať bránky. Manželstvo bolo nanovo definované; pohlavie a rod nasledovali s rozmachom transrodového hnutia. Sociálni konzervatívci po celý čas varovali, že aktivisti budú pokračovať v nátlaku a že boli položené základy pre normalizáciu polyamorie a polygamie. 

Ako zvyčajne, “šíritelia strachu”, ktorí boli odsúdení ako fanatici, mali pravdu. Mainstreamové médiá už niekoľko rokov publikujú nepekné “human interest” príbehy o polyamorii - bez výnimky z pozitívneho hľadiska - a zdá sa, že táto kampaň sa stupňuje. Kedysi prestížny New York Magazine urobil z polyamorie - sexuálnych vzťahov zahŕňajúcich viac ako dve osoby - svoj najnovší príbeh na obálke s názvom “Polyamoria: Praktická príručka pre zvedavé páry, ” sprevádzaná fotografiou štyroch mačiek, ktoré sa navzájom držia. 

Otvorený odsek je skutočná pecka: 

Ak žijete v New Yorku, je’veľmi pravdepodobné, že ste’sa nedávno ocitli v rozhovore so spolupracovníkom alebo ste počúvali pri vedľajšom stole v reštaurácii a počuli ste nejakú variáciu na “Práve sa otvorili a sú’oveľa šťastnejší.”Alebo “Môj partner’je naozaj na nič.”Etická ne-monogamia nie je’novinkou (Etická štetka,a polyamornábibliografia, vyšla v roku 1997), a nie je to’práve mainstream, ale nie je to’ani také okrajové (alebo vyhradené pre tých, ktorí žijú v Bay Area). Zvedavca by mohlo lákať stiahnuť si Feelda alebo dať partnerovi vedieť cez losos, že’je pripravený pustiť si tretieho. Ale hoci sa o tom už’nehovorí potichu—Riverdale práve skončil Archie, Betty, Jughead a Veronika vo štvorici, veď —to nie je’až taká jednoduchá vec, aby sa to dobre robilo. 

Odtiaľto to ide všetko takpovediac dolu vodou. Predpokladom titulnej eseje je, že polyamoria môže byť dole dobre, a základným predpokladom je, že na nej nie je nič morálne zlé (vlastne sa morálne otázky ani nevynárajú). Vydanie—založené na rozhovoroch so štyridsiatimi ľuďmi s voľnou sexuálnou morálkou—má byť totiž návodom pre tých, ktorí chcú podvádzať. Obsahuje tieto časti: “Existuje len jeden spôsob, ako to urobiť?"”; “Ako to mám predostrieť partnerovi?"”; “Chce moja manželka počuť o mojej noci?"”; “Mali by sme sa s nimi vyspať na prvom rande?"”; “Som dostatočne milá na priateľku svojho priateľa?"” a “Mali by sme to povedať našim deťom?” 

Tam’je aj celý slovník, ktorý má glosovať skutočnosť, že všetci sa kurvia s odbornou terminológiou, ako napríklad “metamour,” čo je “váš partner’ďalší partneri, s ktorými zároveň nechodíte”; “polysaturácia,” čo je “keď ste’dosiahli maximálnu kapacitu partnerov a/alebo času” a “kompersia” definovaná ako “potešenie, ktoré máte z toho, že si váš partner užíva romantické alebo sexuálne šťastie alebo úspech s osobou, ktorá nie je’vami”, ktorá mimochodom neexistuje. Tieto pojmy majú ľuďom, ktorí chcú podvádzať, poskytnúť jazyk, ktorý potrebujú na ospravedlnenie, a slúžia na to, aby tí, ktorí sa nechcú zúčastňovať na kopulačných zoskupeniach, vyzerali ako neprogresívni a prudérni. Ide o pokus urobiť z promiskuity akademické cvičenie. 

Čítajte: Väčšina Američanov podporuje rodičovské práva proti indoktrinácii LGBT v školách: Tento týždeň sa do hry zapojil aj New York Times, ktorý uverejnil recenziu memoárovej knihy Molly Roden Winter’“otvorené manželstvo” s názvom “Ako polyamorná mama zažila ‘veľké sexuálne dobrodružstvo’ a našla samu seba.”Väčšinou sa ocitla v posteli s ľuďmi, ktorí nie sú jej manželom, ďaleko od svojich detí a jej samotná kniha má výstižný názov Viac. Príbeh Winterovej’je priamou obhajobou uprednostňovania osobných túžob pred potrebami’rodiny a starostlivo pripraveným cvičením v klamaní samej sebe o tom, aký to má dopad na jej manželstvo a deti. Každý rok vychádzajú tisíce memoárov; nie je náhoda, že sa New York Times rozhodli žiarivo recenzovať práve tento.  

V poslednom čase je takýchto vecí veľa. Časopis New Yorker uverejnil 25. decembra esej s názvom “Ako sa polyamoria stala takou populárnou?"” (akoby s tým médiá nemali nič spoločné). Dňa 13. novembra Time Magazín uverejnil esej s názvom “Polyamory isn’t just for liberals, ktorá sa začínala takto: “Zdá sa, že polyamoria vtrhla do amerického mainstreamu v posledných dvoch desaťročiach. Záplava podcastov, televíznych relácií, kníh a článkov v časopisoch, ktoré podrobne opisujú polykománie, metamánie, trojice, trojice a moresománie, svedčí o rastúcom počte Američanov, ktorí sú ochotní zahodiť monogamiu.”Zdá sa vám to ako náhoda?" 

Nemalo by’byť, pretože nie je. Zostávajúce sexuálne bariéry, ktoré zostali po redefinícii manželstva, padajú a v súčasnosti sme svedkami procesu normalizácie. Politici—a súdy—ho budú pravdepodobne nasledovať.  

RELATED: Polyamoria nie je dobrá pre deti: môj príbeh