Screenshot-2024-01-18-160057-e1705593744905-810x500.png

Podpora Izraela zo strany USA ničí moc a prestíž Ameriky vo svete

0
Kultúra smrti

V prekvapujúcom prehodnotení situácie v Izraeli  bývalý veľvyslanec USA Chas Freeman označil oficiálny príbeh o útokoch na Izrael zo 7. októbra za  kryciu historku o genocíde” - podporovanú  tvrdými proizraelskými americkými lídrami.” 

V rozhovore 26. decembra pre behaviorálneho analytika Thomasa Karata zo spoločnosti SaltCube Analytics opísal izraelskú reakciu na útok zo 7. októbra, ktorý vyvolal inváziu do Gazy. Keď hovoril o útoku, ktorý spustil inváziu do Gazy, povedal: 

Reakciou Izraela je v podstate uskutočnenie genocídy v Gaze. Snažia sa vyhnať alebo vyvraždiť všetkých tamojších Palestínčanov. Podľa medzinárodného práva ide o zločin proti ľudskosti, ale Izrael to ospravedlňuje krycím&nbsppríbehom, že ide po Hamase.

Freemanova&nbspanalýza, vychádzajúca z&nbspživotného pôsobenia na najvyššej úrovni americkej diplomacie, znie ako ostré varovanie pred dôsledkami súčasného amerického postupu. zahraničnej politiky, ktorú podľa neho riadi mocná proizraelská lobby a ktorá podľa neho ničí moc a prestíž USA v zahraničí. 

Mýtus 7. októbra 

Mediálny mainstream nám hovorí, že vojnu v Gaze vyvolalo vyvraždenie izraelských občanov, ktorí sa zúčastnili na hudobnom festivale, islamskými milíciami Hamasu. Namiesto toho sa zdá, že Izraelčanov zabíjala ich vlastná armáda podľa tajnej vládnej doktríny známej ako “Hannibalova smernica.” 

Freeman poukazuje na to, ako sa vojna Izraela v Gaze’začala lžou. 

Odrážajúc rozsiahly výskum nezávislého novinára Maxa Blumenthala, Freeman odkazuje na “obludný hudobný festival“ konajúci sa vedľa koncentračného tábora”, na ktorom prišlo o život viac ako tisíc Izraelčanov. 

“Ľudia, ktorí tam zahynuli, boli podľa všetkého z veľkej časti usmrtení raketami pekelnej paľby a inou nedisciplinovanou paľbou izraelských síl” 

Keď je pravda konšpiračnou teóriou 

Freemanove’komentáre pripomínajú exkluzívny svetový reportáž Blumenthal’s The Grayzone z 27. októbra. 

S odvolaním sa na rozsiahle izraelské zdroje obvinil Blumenthala izraelský novinár z denníka Ha’Aretz zo šírenia “konšpiračnej teórie”  o tom, že izraelská armáda bombarduje izraelské domy a dokonca aj vlastnú vojenskú základňu tankovými granátmi a raketami vystreľovanými z vrtuľníkov Apache. 

Kým Hamas skutočne zabil niekoľko Izraelčanov, o mesiac neskôr Ha’aretz potvrdil správu Grayzone ako pravdivú a priznal, že to bola izraelská akcia, ktorá zabila mnoho vlastných ľudí. 

Dôvodom tejto akcie je tajná “Hannibalova smernica,”, ktorá nariaďuje, aby Izraelčanov zajatých armádou radšej zabili, než aby ich nechali v rukách palestínskych militantov. 

Pilot izraelského vrtuľníka, ktorého citoval Ha’aretz podporilobvinenie, že Izraelčanov podľa tejto doktríny izraelskej vlády zavraždila ich vlastná armáda. 

Freeman tvrdí, že k väčšine mŕtvych v ten deň viedla Hannibalova smernica, pretože nariaďuje, “namiesto toho, aby ste sa pustili do vyjednávania o výmene rukojemníkov, mali by ste izraelských rukojemníkov spolu s ich únoscami jednoducho zabiť. A to bol aj tento faktor.” 

Kúpa amerického vedenia: Jeho analýza tiež ukazuje, ako mocná izraelská loby v Spojených štátoch financovala kampane postupných “tvrdých proizraelských amerických lídrov”  vrátane väčšiny amerických lídrov.prezidentov USA v poslednom období. 

ČÍTAŤ: Novinár Max Blumenthal rozoberá obrovský vplyv Izraela’na zahraničnú politiku USA 

Tento obrovský vplyv vysvetľuje, ako sa Američania dozvedia tak málo o vojne, pre ktorej eskaláciu robia ich predstavitelia tak veľa, a jeho skresľovanie v mainstreamových médiách pomáha predávať vojny zavádzaním. 

Pripomíname neslávne známe výroky Nimraty “Nikki” Haleyovej, ktorá vyzvala Izrael, aby 

“Skoncoval s nimi!”  hovoriac o odvete za zverstvá pripisované Hamasu, analytik Thomas Karat potom tvrdí, že Haleyová nasledovala bez hanby pokus spojiť útoky zo 7. októbra s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. 

Freeman vysvetľuje tieto výbuchy   a zavádzanie americkej verejnosti ako funkciu súčasnej americkej politiky. 

Máme tendenciu démonizovať svojich nepriateľov. Robíme to s cieľom mobilizovať podporu pre politiky, ktoré by sa inak podpore netešili.

Problém však nie je len v marketingu vojen “demokracie.” Podľa Freemana spočíva aj v tých, ktorí ich financujú. 

Joe Biden – Najväčší príjemca sionistických darov 

Freeman vysvetľuje, prečo USA tak silno podporujú Izrael. Je to otázka sledovania peňazí. 

V Spojených štátoch… sme veľmi závislí od darov na volebné kampane. Kandidáti ich vyžadujú a neúmerne veľké percento darov na kampaň pochádza od židovských plutokratov, veľmi bohatých ľudí, ktorí sú oddaní štátu Izrael.

To zahŕňa aj kupovanie prezidenta. 

Pán Biden je historicky najväčším jednotlivým príjemcom príspevkov sionisticko-izraelskej lobby.

Freeman sa domnieva, že podporu sionizmu – extrémistickej politiky Netanjahuovej vlády’expanzie a odstraňovania nežidov – úprimne zastáva prezident aj jeho šéfdiplomat Antony Blinken.

Myslím si, že je’veľmi úprimne oddaný sionizmu, rovnako ako pán Blinken.

Vo svojej analýze prechádza k obhajobe neobhájiteľného, a to pomocou zbraňovej urážky, za ktorou stojí sila Kongresu. 

Židia za genocídu? Obvinenie z antisemitizmu 

Kritika izraelských akcií v Gaze sa stretla s opakovanými obvineniami z antisemitizmu zo strany izraelských predstaviteľov a predstaviteľov Spojených štátov – a bola uvedenáv britskej Dolnej snemovni. 

Karat upozorňuje na rezolúciu amerického Kongresu prijatú 5. decembra 2023, ktorá prirovnala odpor voči extrémnemu etnickému židovskému nacionalizmu – známemu ako sionizmus – k nenávisti voči všetkým Židom. 

Táto rezolúcia odsudzuje a zavrhuje všetky prípady antisemitizmu vyskytujúce sa v Spojených štátoch a vo svete. V rezolúcii sa tiež uvádza, že antisionizmus je antisemitizmom.

V reakcii na to Freeman uviedol, že americký Kongres nebezpečne stotožňuje obhajobu genocídy so židovskou identitou vo všeobecnosti. 

Myslím si, že máme nový fenomén, ktorým sú členovia Kongresu, ktorí sa zrejme uchádzajú o vytvorenie novej organizácie - s názvom ‘Židia za genocídu.’

Ak je kritika Židov za obhajovanie genocídy nejakým spôsobom antisemitská, potom máme skutočný problém. Je hrozné, že potomkovia ľudí, ktorí boli Európanmi vystavení genocíde, by teraz sami mali uskutočňovať holokaust voči Palestínčanom.

Freeman uzatvára: “Antisemitizmus je opovrhnutiahodný postoj. Ale postaviť sa proti genocíde zo strany Izraela nie je.” 

ČÍTAJTE: Ako by prípad genocídy proti Izraelu mohol zvrátiť naratívy globalistického poriadku 

Politika genocídy? 

Freeman pripomína skoršie výroky súčasného izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, ktorý povedal 

“Myslím, že jeho presný výrok bol, že dúfa vo vojnu, ktorá by poskytla zámienku na konečné odstránenie všetkých Palestínčanov z územia Izraela, ako to tvrdí Izrael.” 

Freeman poslucháčom pripomína, že Izrael je jedinečný z dvoch dôvodov: “Nemá hranice” prekvapujúce tvrdenie, ktoré dokazuje izraelská tlač tu – a vedie ju Netanjahuova’strana Likud, ktorej “stanovy požaduje, aby sa Izrael rozšíril od rieky až po more.” 

Táto veta, ktorá je teraz mylne obviňovaná ako akési palestínske schvaľovanie genocídy, bola v skutočnosti úplne opačná. Je to sionistické schválenie genocídy voči Palestínčanom.

ČÍTAJTE: Inside the rise of an-israeli-faction seeking to provoke Armageddon 

Čo bude ďalej? 

Podľa Freemana sa v tomto prípade splnilo Netanjahuovo’želanie o vojne príležitostí. Napriek tomu nemusí byť spokojný s tým, čo z toho vyplýva. 

“Myslím si, že musí dôjsť k zastaveniu americkej pomoci Izraelu, aby sa to zastavilo.” Prečo by sa to malo stať? “Pretože Američania s čistým svedomím nemôžu podporovať financovanie, dodávky zbraní a politickú ochranu na medzinárodnej úrovni, ktorú poskytujeme tým, ktorí sú vinní z genocídy a ktorí sa otvorene hlásia k tejto vine a k svojim zámerom.” 

Freeman predpokladá rozchod s Izraelom, od USA.americkej administratívy, ktorá čelí volebnej porážke spolu s medzinárodnou izoláciou. 

Takže si myslím, že sa to v krátkodobom horizonte ukáže ako neúnosný tlak na Bidenovu administratívu. 

Tento tlak, tvrdí, bude znamenať koniec voľnej ruky, ktorú Izrael dostal od USA.USA. 

 Myslím si, že Izrael má obmedzený čas na to, aby pokračoval v tom, čo robí.

V krátkodobom horizonte vidí víťazstvo Donalda Trumpa v roku 2024, ktoré prinesie širokú škálu rozsiahlych zmien v zahraničnej politike USA. Je to však dlhodobý dôsledok, ktorý Freeman rád zdôrazňuje. 

“Myslím si však, že dlhodobé dôsledky, pokiaľ ide o odcudzenie sveta od Izraela a Spojených štátov od Izraela, pričom Spojené štáty sú teraz prakticky jediným nehanebným podporovateľom Izraela, budúg hlboké. Takže pán Netanjahu si možno myslí, že’dostáva to, čo chcel, ale myslím si, že’bude veľmi ľutovať to, čo dostane.” 

Svoju podporu stiahnutiu financovania Izraela’z vojny v Gaze zo strany USA môžete vyjadriť tak, že sa ešte dnes obrátite na svojich zástupcov.