Al-Gore-2024-Davos-810x500.jpg

Al Gore na samite WEF 2024 v Davose prirovnal zmenu klímy ku knihe Zjavenie Jána

29
Neutral

Bývalý americký viceprezident Al Gore prirovnal klimatické zmeny ku Knihe zjavenia v prednáške o “extrémnom počasí” na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) v Davose. 

 

Hovoriac o extrémnych poveternostných udalostiach a prírodných katastrofách, Gore povedal, že “každý večer v televíznych správach je ako výlet do prírody cez Knihu zjavenia, ako som’povedal pri predchádzajúcich príležitostiach.” 

Čítajte: Šaman predvádza pohanský rituál nad lídrami Svetového ekonomického fóra na summite v Davose 

Počas svojho prejav, Gore vysvetlil, že je nevyhnutné používať katastrofické obrazy, aby “sa vyjadril význam [klimatickej] krízy.” 

Pripomenul, že istý počítačový vedec raz povedal: “Ak analyzujete ľudský mozog v počítačových termínoch, môžete povedať, že máme nízky dátový tok, ale veľmi vysoké rozlíšenie.” 

Bývalý viceprezident povedal, že ľudia dokážu lepšie spracovať informácie, keď vidia obrázky, namiesto toho, aby sa snažili zapamätať si fakty. 

“Ako ste povedali, obrázok je hodný tisícov slov a dobrý kontextualizovaný príbeh vyrozprávaný v diapozitívoch a obrázkoch a mapách môže naozaj sprostredkovať obrovské množstvo informácií,” uviedol. 

“Použitie najlepších techník pri snahe sprostredkovať význam krízy, ktorej čelíme, je naozaj dôležitou úlohou.” 

Čítajte: Al Gore propaguje kontrolu populácie ako odpoveď na klimatické zmenye 

V zjavnej snahe vystupňovať klimatické strašenie Gore prirovnal zachytávanie tepla oxidom uhličitým k potenciálnemu uvoľňovaniu tepla atómovými bombami. 

“Dnes, tak ako každý deň, vypúšťame do ovzdušia 162 miliónov ton znečistenia spôsobeného globálnym otepľovaním, ktoré spôsobuje človek,”povedal. 

“A nahromadené množstvo dnes zachytáva v zemskom systéme toľko dodatočného tepla, koľko by sa uvoľnilo pri výbuchu 750 000 atómových bômb triedy Hirošima na Zemi každých 24 hodín, každý deň, každý rok.” 

Gore však tvrdí, že ak “prejdeme od fosílnych palív” a “dostaneme sa na skutočnú čistú nulu…teploty na Zemi prestanú stúpať takmer okamžite.” 

Čítajte: Exposing the carbon dioxide-lie: Ending the abortion industry’s alliance with climate alarmists 

Bývalý viceprezident vo svojom alarmistickom prejave nespomenul, že podľa štúdie vedcov Gianlucu Alimontiho a Luigiho Marianiho sa počet prírodných katastrof v rokoch 2002 až 2022 celosvetovo znížil. Okrem toho počet ľudských obetí prírodných katastrof od 20. rokov 20. storočia do roku 2010 klesol o viac ako 90 %. 

ČÍTAŤ: 

Nepohodlná pravda o ‘vedeckom konsenze’ o ‘zmene klímy’ 

Klimatológovia zmätení, prečo sa Antarktída za 70 rokov neohriala napriek rastúcej hladine CO2 

Nositeľ Nobelovej ceny odsudzuje alarmistické klimatické predpovede: ‘I don’t believe there is a climate crisis’ 

Jason Jones hovorí, že antihumánny ‘klimatický kult’ je zodpovedný za stovky úmrtí pri požiaroch na Maui 

Renowned climate scientist blasts ‘anti-capitalist’ climate agenda, ‘manufactured’ consensus