Trudeau-e1706106400471-810x500.jpg

Program "zelených" tepelných čerpadiel vlády Trudeaua bude stáť takmer štvornásobok pôvodného odhadu

53
Neutral

Povedzte kanadským politikom, aby neopakovali energetickú nočnú moru Alberty - pošlite im odkaz hneď teraz

Ideologicky nabitý program kanadskej federálnej vlády, ktorého cieľom je prinútiť majiteľov domov, aby prostredníctvom rozsiahleho grantu vymenili svoje spoľahlivé pece na vykurovací olej za menej spoľahlivé elektrické tepelné čerpadlá, odsúdila skupina na ochranu daňových poplatníkov ako ďalšie vládne plytvanie po tom, čo sa ukázalo, že program bude stáť takmer štyrikrát viac, ako sa pôvodne predpokladalo.  

Podľa Blacklock’s Reporter sa v nedávnej federálnej legislatívnej správe o nákladoch, ktorú minulý štvrtok zverejnil parlamentný rozpočtový úrad, ukázalo, že odhadované náklady na federálny vládny program, ktorý má domácnostiam poskytnúť 15-tisícové granty na prechod na nové tepelné čerpadlá, sa zvýšili zo 750 mil.7 miliárd USD.  

“Rozpočtový úrad odhaduje, že v celej krajine je až 244 000 domácností, ktoré by mohli mať nárok na financovanie programu,” uvádza sa v legislatívnej poznámke o nákladoch, ktorá dodáva, že ak by všetky oprávnené domácnosti získali prístup k programu, “odhadujeme, že program by mohol mať maximálne potenciálne náklady vo výške 2,7 miliardy USD.” 

Podľa poznámok k programu Enhancements To The Oil To Heat Pump Affordability Program bolo čerpanie programu “predpokladané extrapoláciou historických trendov účasti v programe.” 

Pôvodný program mal majiteľom domov, ktorí majú nárok na podporu, umožniť prechod z olejových pecí na elektrické tepelné čerpadlo v hodnote 10 000 USD. Kabinet premiéra Justina Trudeaua v októbri minulého roka rozšíril dotácie na 15 000 dolárov spolu s “jednorazovou prémiovou platbou vo výške 250 dolárov.”  

V súčasnej podobe sa dotácie vzťahujú na obyvateľov provincií Nové Škótsko, Ostrov princa Eduarda a Newfoundland a Labrador.

Podľa The Budget Office sa “na dotácie na elektrické tepelné čerpadlá doteraz oficiálne kvalifikovalo približne 10 000 domácností”. 

V októbri minulého roka, uprostred dismalóznych výsledkov prieskumov verejnej mienky ktoré ukazovali, že jeho vládu v nasledujúcich voľbách s prehľadom porazí Konzervatívna strana, Trudeau oznámil, že pozastavuje výber uhlíkovej dane z vykurovacieho oleja pre domácnosti v atlantických kanadských provinciách na tri roky.  

Potom prezradil hlavný dôvod tohto oznámenia, ktorým bolo povzbudenie miestnych obyvateľov, aby sa vzdali svojich domácich vykurovacích olejových zariadení a vymenili ich za elektrické tepelné čerpadlá, a uviedol, že jeho vláda bude mnohým majiteľom domov rozdávať čerpadlá zadarmo.   

Trudeau však odmietol ponúknuť úľavy na uhlíkovej dani pre iné provincie, ako sú Alberta a Saskatchewan, za zemný plyn. To viedlo k tomu, že premiér Saskatchewanu Scott Moe oznámil, že jeho vláda sa vzoprie Trudeauovej vláde a od 1. januára 2024 prestane v tejto provincii vyberať federálnu uhlíkovú daň zo zemného plynu.  

Taxpayer watchdog: ‘Nič’ z toho nie sú ‘peniaze zadarmo’  

Franco Terrazzano, federálny riaditeľ Kanadskej federácie daňových poplatníkov, pre LifeSiteNews povedal, že “nič” z peňazí, ktoré idú na systém tepelných čerpadiel, nie je “zadarmo” a Trudeauova vláda by namiesto toho mala uhlíkovú daň jednoducho zrušiť. 

“Prečo sa zdá, že táto vláda nedokáže nič udržať v rozpočte? Možno sa čudovať, že táto vláda má dlh viac ako 1 bilión dolárov?"” povedal Terrazzano.  

“Nič z toho nie sú voľné peniaze.” 

Terrazzano poznamenal, že ak človek dostane od vlády grant, “všetky tieto peniaze bude musieť vrátiť prostredníctvom vyšších daní.”  

“Ak by vláda chcela urobiť všetky oblasti života dostupnejšími, mala by nechať ľuďom viac peňazí vo vreckách a znížiť dane,” povedal pre LifeSiteNews.  

“Trudeau by mal úplne zrušiť svoju uhlíkovú daň.” 

Terrazzano dodal, že “prinajmenšom”by mal Trudeau “rozšíriť rovnaké úľavy, aké poskytol Kanaďanom v Atlantickom oceáne, a zrušiť uhlíkovú daň z účtov za vykurovanie domácností pre všetkých”obyvateľov.” 

Tepelné čerpadlá nefungujú dobre vo veľmi chladné počasiena rozdiel od pecí na zemný plyn alebo olej, čo priznal dokonca aj bývalý minister životného prostredia provincie Britská Kolumbia Barry Penner.  

Trudeauova vláda sa snaží presadiť vo všetkých kanadských provinciách reguláciu čistej nulovej spotreby, najmä pri výrobe elektrickej energie, už v roku 2035. Jeho vláda tiež odmietla rozšíriť výnimku z uhlíkovej dane na vykurovacie palivá na všetky provincie a túto výhodu umožnila len atlantickým provinciám.   

Kanada má tretie najväčšie zásoby ropy a zemného plynu na svete, pričom väčšina z nich sa nachádza v Alberte. Od nástupu do funkcie v roku 2015 však Trudeau pokračuje v presadzovaní svojej radikálnej environmentálnej agendy podobnej agende, ktorú presadzuje WEF’“Veľký reset” a ciele udržateľného rozvoja OSN’““.”   

LifeSiteNews už skôr informoval o tom, že Trudeauova’uhlíková daň stojí Kanaďanov stovky dolárov ročne, keďže vládne zľavy, ktoré poskytuje nestačia na kompenzáciu vysokých nákladov na pohonné hmoty.   

Jeden z dôvodov, prečo sa úľava na uhlíkovej dani vzťahovala na východné provincie, môže súvisieť s tým, že v Atlantickej Kanade sa 24 liberálnych poslancov uchádza o znovuzvolenie.  

Nedávne mrazy ukázali, že život v Kanade závisí od palív na báze uhlíka, aby prežili zimu.  

Pred niečo viac ako týždňom extrémne mrazy spôsobili, že teploty vo veľkej časti západnej Kanady klesli na takmer mínus 50 stupňov Celzia (58 stupňov Fahrenheita). Bola taká zima, že v provincii Alberta’sa takmer zrútila elektrická sieť v dôsledku výpadku veternej a slnečnej energie. Zemného plynu a uhlia je v Kanade, najmä v Alberte, dostatok. 

V reakcii na situáciu susedná provincia Saskatchewan, ktorá tiež čelila rovnakým mrazom, oznámila že bude Alberte poskytovať elektrickú energiu, vyrobenú z uhlia a zemného plynu, aby stabilizovala sieť.

Povedzte kanadským politikom, aby neopakovali energetickú nočnú moru Alberty’– poslať správu teraz