abortion-pills-e1698846203310-810x500.jpeg

Britská pôrodnícka akadémia teraz odporúča zdravotníckemu personálu, aby neoznamoval nelegálne potraty

18
Kultúra smrti

V minulom roku bola Carla Fosterová prepustená z väzenia po tom, ako jej britský odvolací súd znížil trest z 28 mesiacov odňatia slobody na 14 mesiacov podmienečne. Táto 44-ročná matka troch detí, ktorá pochádza z dediny Barlaston v grófstve Staffordshire, si v máji 2020 po telefonickej konzultácii s Britskou poradenskou službou pre tehotné (BPAS), najväčšou britskou ’súkromnou sieťou interrupčných zariadení, zaobstarala poštou potratové tabletky.  

V tom čase bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. Tabletky si aj tak vzala a 11. mája začala rodiť a porodila mŕtve dievčatko. Lily Fosterová sa podľa obžaloby nikdy nenadýchla mimo maternice. 

ČÍTAJTE: Nemecká vláda sa chystá obmedziť pro-life aktivizmus pred potratovými zariadeniami 

Obmedzenie potratov v USA.K. je 24 týždňov – týždňov po tom, čo je dieťa v maternici životaschopné vonku maternice. Lily Fosterová bola zdravé, plne vyvinuté dieťa, a napriek tomu skutočnosť, že jej matka bola stíhaná za jej zabitie tabletkami, vyvolala zúrivé protesty aktivistov za potraty. Feministkám nezáležalo na veku Lily’ani na pohlaví, ani na bolesti, ktorú trpela v maternici – dôležité bolo len to, že Fosterovú odsúdili na korunnom súde v Stoke-on-Trent “za podanie liekov alebo použitie nástrojov na vykonanie potratu.” 

Aborčné aktivistky pochodovali na protest s nápismi “Naše telá, naše právo rozhodovať, ” “Potrat je zdravotná starostlivosť, nie zločin, ” a “Zdravotná starostlivosť, nie putá.”Telo malého dievčatka bolo ignorované; Lily’vražda je podľa týchto aktivistov “zdravotná starostlivosť.” 

Okrem Lily boli v roku 2020 zaznamenané najmä tri prípady zabitia britských detí potratovými tabletkami v 28. týždni– štyri týždne po zákonom stanovenom limite. Vo všetkých troch prípadoch polícia začala vyšetrovanie vraždy. Treba poznamenať, že aj britská ’hranica 24 týždňov je dva týždne po britské nemocnice sa budú snažiť udržať predčasne narodené deti nažive. Od roku 2022 stálo pred súdom šesť žien a ďalšie desiatky boli vyšetrované, takmer všetky v dôsledku nárastu počtu žien, ktoré sa pokúšajú potratiť svoje deti doma pomocou potratových tabletiek. Tento rok sa majú pred súd postaviť tri ženy za nelegálne potraty.  

Aktivisti v oblasti medicíny teraz prišli s riešením, ako ženy stíhať za nelegálne zabíjanie takmer donosených detí v maternici: udržať to v tajnosti. Podľa the Guardian: 

Lekári a ďalší zdravotnícki pracovníci by nemali nahlasovať podozrenia z nelegálnych potratov polícii, pretože trestné stíhanie nikdy nie je vo verejnom záujme, uviedla Kráľovská akadémia pôrodníkov a gynekológov. V pondelkovom vystúpení, ktoré vyvolá ďalšiu diskusiu o dekriminalizácii interrupcií, prezidentka profesijnej organizácie Dr. Ranee Thakarová uviedla, že ‘zastarané a prežité’ zákony o interrupciách znamenajú, že ženy sú vystavené trestnému vyšetrovaniu. Medzitým boli zdravotnícki pracovníci vystavení ‘neprijateľnej a neoprávnenej kontrole,’ povedal Thakar. Ak zdravotnícky personál zverejní dôverné informácie o pacientke bez jej súhlasu, môže čeliť konaniu zo strany profesijných orgánov, uviedol RCOG… Nové usmernenie RCOG’pre zdravotnícky personál prichádza uprostred obáv z zvýšenia počtu vyšetrovaní a trestných stíhaní žien, ktoré požiadali o interrupciu alebo ju podstúpili.

Čítajte: Predseda amerických biskupov’ za život skepticky hodnotí Bidena za to, že usporiadal zhromaždenie za potraty a zaviazal sa kodifikovať Roe 

Toto usmernenie, ktoré neprekvapuje, bolo vypracované v spolupráci s Fakultou sexuálnej a reprodukčnej zdravotnej starostlivosti a Britskou spoločnosťou poskytovateľov interrupčnej starostlivosti a výslovne sa v ňom uvádza, že pokiaľ ide o interrupcie, neexistuje “žiadna zákonná povinnosť” nahlasovať porušenie zákona a naopak, bude sa od nich vyžadovať “zdôvodnenie akéhokoľvek zverejnenia.” 

RCOG webová stránka uvádza, že zdravotnícki pracovníci by mali “zapojiť políciu” len vtedy, ak je to “v najlepšom záujme pacienta’alebo ak je to potrebné na ochranu inýchnapríklad v prípade rizika úmrtia alebo vážneho poškodenia.” 

Pokyny skrátka úplne ignorujú nenarodené detivrátane detí ako Lily Fosterová, ktoré mohli prežiť mimo maternice a v prípade predčasného narodenia by dostali lekársku starostlivosť nariadenú tými istými zdravotníckymi orgánmi. Každý prípad trestného stíhania za interrupciu zahŕňa “riziko smrti alebo vážneho poškodenia”, ale obete v týchto prípadoch aktivisti za interrupcie, ktorí pripravujú usmernenia, v podstate považujú za neexistujúce. Toto usmernenie je skrátka súčasťou prebiehajúcej kampane na odstránenie všetkých zákonov o interrupciách a umožnenie otvorenej sezóny na ľudské bytosti v maternici od počatia až po narodenie.