Shutterstock_1242590464-810x500.jpg

25 štátov podporilo právo Texasu na zabezpečenie hraníc v právnom boji s Bidenovou administratívou

20
Neutral

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou

Dvadsaťpäť štátov vyjadrilo podporu guvernérovi Texasu Gregovi Abbottovi, ktorý zabezpečuje svoju južnú hranicu v rozpore so snahami Bidenovej administratívy odstrániť tam žiletkový drôt.

Vo štvrtok vydala guvernérka Južnej Dakoty Kristi Noemová a 24 ďalších republikánskych guvernérov vyhlásenie, v ktorom podporujú guvernéra Abbotta, aby použil všetky nástroje a stratégie na zabezpečenie hranice, vrátane plotov zo žiletkového drôtu.”

Čiastočne to robíme preto, lebo Bidenova administratíva odmieta presadzovať imigračné zákony, ktoré už platia, a nezákonne povoľuje masové podmienečné prepustenie migrantov, ktorí vstúpili do našej krajiny nelegálne, cez celú Ameriku,” vyhlásili guvernéri.

Poznamenali, že “namiesto toho, aby Bidenova administratíva presadzovala princípy právneho štátu a zabezpečila hranice, napadla a zažalovala Texas za to, že sa zasadil o ochranu amerických občanov pred historickým množstvom nelegálnych prisťahovalcov, smrtiacich drog, ako je fentanyl, a teroristov vstupujúcich do našej krajiny.”

V októbri Texas zažaloval Bidenovu administratívu po tom, ako agenti pohraničnej stráže prestrihli časti žiletkového drôtu pozdĺž hranice Rio Grande, pričom odsúdil ničenie štátneho majetku a marenie úsilia o bezpečnosť hraníc Texasu’

V pondelok Najvyšší súd USA hlasoval 5:4 a povolil federálnym agentom pohraničnej stráže odstrihnúť drôt postavený štátom, informovala NPR reportovala, čím zrušila predchádzajúci súdny príkaz 5. obvodného odvolacieho súdu USA, ktorý bránil federálnym agentom drôt demontovať. Rozhodujúci hlas odovzdala Trumpom menovaná sudkyňa Amy Coney Barrettová, ktorá sa postavila na stranu súdu’štyroch liberálov.

Napriek rozhodnutiu sa Rrepublikánsky guvernér Abbott v stredu vydal vyhlásenie, v ktorom obvinil prezidenta Joea Bidena z “porušenia prísahy verne vykonávať imigračné zákony prijaté Kongresom” tým, že zažaloval Texas za to, že namiesto stíhania imigrantov, ktorí nelegálne vstúpili do krajiny, prijal opatrenia na zabezpečenie svojich hraníc.

Abbott vyhlásil, že “neplnenie povinností uložených Bidenovou administratívou podľa článku IV, § 4, ” ktorý sľubuje, že federálna vláda “bude chrániť každý [štát] pred inváziou, ” vyvolalo článok I, § 10, klauzula 3, “ktorý vyhradzuje tomuto štátu právo na sebaobranu.”

“Z týchto dôvodov som už vyhlásil inváziu podľa článku I, § 10, klauzula 3, aby som sa odvolal na ústavnú právomoc Texasu”brániť a chrániť sa… Texaská národná garda, texaské ministerstvo verejnej bezpečnosti a ďalší texaskí zamestnanci konajú na základe tejto právomoci, ako aj štátneho práva, aby zabezpečili texaskú hranicu,” napísal Abbott.

Noem vyhlásil vo štvrtok v príspevku na X, že južná hranica je “vojnová zóna.”

Upozorňuje, že U.S. “suverenita” je ohrozená, Noemová v príhovore po boku guvernéra Abbotta zverejnenom na X uviedla, že “kartely túžia po krvi a každý deň uľahčujú obchodovanie s našimi deťmi. To’čo považujem za šokujúce na spôsobe, akým Biden neustále porušuje federálny zákon, je nedostatok ľudskosti v tejto politike.”

Ďalší guvernéri štátov podporujúci Texas’právo na zabezpečenie jeho hraníc upozornili na nebezpečenstvá, ktoré nelegálna imigrácia predstavuje pre našu krajinu, vrátane “masívneho toku nelegálnych drog, rizík pre národnú bezpečnosť a terorizmus a humanitárnej krízy,” ako uviedol guvernér štátu Nebraska. Jim Pillen poznamenalna X. 

Louisiana Guvernér. Jeff Landry sa vyjadril: “Stojíme pri guvernérovi Abbottovi a Texase a pripomíname federálnej vláde, že podľa našej ústavy sú štáty stále suverénne a máme právo chrániť svojich občanov.

Gov. štátu Missouri Mike Parson zdôraznil, že fentanylovú krízu zhoršili otvorené hranice umožňujúce prílev nebezpečných drog do krajiny:

Gov. Greg Gianforte upozornil, že “od nástupuJoea Bidena do funkcie prekročilo našu otvorenú južnú hranicu viac ako 10 miliónov nelegálnych prisťahovalcov,” čo je “10x viac ako počet obyvateľov Montany.”

Gov. štátu Idaho Brad Little, Oklahoma Gov. Kevin Stitt, Virginia Gov. Glenn Youngkin,Gov. štátu Tennessee Bill Lee,  Georgia Gov. Brian Kemp, Florida Gov. Ron DeSantis a ďalší guvernéri individuálne vyjadrili podporu Abbottovi na X. 

Biden predsedal prudký nárast počtu nelegálnych migrantov vstupujúcich do Spojených štátov po zrušení viacerých Trumpových hraničných politík, ako napríklad dohody s tretími krajinami s vládami Salvádoru, Guatemaly a Hondurasu, aby tieto krajiny zadržiavali utečencov, kým sa budú posudzovať žiadosti o politický azyl v Amerike. 

Situácia vytvorila humanitárnu krízu, ktorá dokonca podnietila Organizáciu Spojených národov’ Medzinárodnú organizáciu pre migráciu (IOM), aby v roku 2022 vyhlásila južnú hranicu Ameriky’s Mexikom za “najsmrteľnejší pozemný prechod na svete”.

K guvernérovi Noemovi sa vo vyhlásení na podporu guvernéra Abbotta pripojili títo republikánski guvernéri:

Gubernátorka Alabamy Kay Iveyová, guvernér Aljašky Mike Dunleavy, guvernérka Arkansasu Sarah Sandersová, guvernér Floridy Ron DeSantis, guvernér Georgie. Brian Kemp, guvernér Idaha Brad Little, guvernér Indiany Eric Holcomb, guvernérka Iowy Kim Reynolds, guvernér Louisiany Jeff Landry, guvernér Mississippi Tate Reeves, guvernér Missouri Mike Parson, guvernér Montany Greg Gianforte, guvernér Nebrasky Jim Pillen, guvernér Nevady Joe Lombardo, guvernér New Hampshire. Chris Sununu, guvernér Severnej Dakoty Doug Burgum, guvernér Ohia Mike DeWine, guvernér Oklahomy Kevin Stitt, guvernér Južnej Karolíny Henry McMaster, guvernér Tennessee Bill Lee, guvernér Utahu Spencer Cox, guvernér Virginie Glenn Youngkin, guvernér Západnej Virgínie Jim Justice a guvernér Wyomingu Mark Gordon.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli