abortion-810x500.jpg

Fotografia obetí potratu môže pomôcť presvedčiť "umiernených", aby sa stali zástancami života

11
Kultúra života
  • Fotografie obetí potratov môžu ovplyvniť názory na potraty.
  • Negatívne pocity voči zástancom života sa zvyšujú pri použití obrázkov obetí.
  • Fotografie obetí potratov môžu presvedčiť "mäkké stredné" Američanov o pro-life stanovisku.
  • Hnutie za život musí nekompromisne brániť ľudskosť nenarodených detí.

V tohtotýždňovej epizóde The Van Maren Show sa Jonathon stretáva s Trevorom Polom, stratégom organizácie Protect Life Michigan (PLM), aby s ním diskutoval o výsledkoch novej správy PLM o účinnosti fotografovania obetí potratov, o tom, ako by malo hnutie za život reagovať na rôzne výzvy po prijatí zákona Roe a o ďalších otázkach.

Polo začína reláciu rozborom základného rámca nedávneho prieskumu skupiny o potratoch. V prieskume, ktorý bol zaslaný 1 200 dospelým osobám, sa respondenti pýtali na názory na potraty a zároveň boli zobrazené rôzne obrázky. Jedna skupina odpovedala na otázky pri pohľade na obrázok obete interrupcie, druhá skupina odpovedala na tie isté otázky pri pohľade na všeobecný pro-life odkaz.

Pri použití obrázkov, ktoré neboli obeťami interrupcie, výsledky ukázali, že 31 percent respondentov prechovávalo negatívne pocity voči zástancom života. Polo hovorí, že to slúži ako “základný údaj” - bez ohľadu na to, čo pro-liferi robia, približne traja z desiatich ľudí budú vždy proti nim a ich posolstvu.

Zajímavé výsledky sa objavili pri použití obrázkov obetí. Negatívne pocity voči zástancom života sa skutočne zvýšili z 31 na 40 percent. Zároveň sa však zvýšili aj negatívne pocity voči samotným interrupciám, čo je podľa Jonathona pozitívnym znakom “intelektuálnej nepohody” potrebnej na zmenu sŕdc a myslí.

Čítajte: Fotografia obetí potratov môže byť pro-life hnutím’s answer to a string of defeats

Polo s odvolaním sa na ďalšie výsledky tvrdí, že fotografovanie obetí potratov je skutočne účinné pri presviedčaní “mäkkého stredu” Američanov, aby sa stali pro-life.

“Takže keď’uvažujeme o tom, ‘Ako môžeme strategicky využiť náš čas, naše investície, našu stratégiu presviedčania?’, mali by sme sa pozerať na to, čo pohne stredom,” hovorí. “A nimi’najviac hýbe obraz obete, a je’najmenej pravdepodobné, že sa budú cítiť naštvaní na pro-liferov … za to, že ho používajú.”

Jedným zo skľučujúcich výsledkov prieskumu však bolo, že znížená podpora interrupcií sa nepremietla do súčasnej úrovne zvýšenej podpory zákazu interrupcií. Jonathon hovorí, že ho to neprekvapuje, a poznamenáva, že aj presvedčivý “kašovitý stred” nepovažuje potraty za natoľko závažný problém, aby si vyžadoval náhle zmeny ich politickej identity a toho, koho volia.

Pri diskusii o stratégii vo všeobecnosti sa Polo domnieva, že hnutie za život musí častejšie viesť “našu obeť” (nenarodené dieťa). Jonathon s ním súhlasí a hovorí, že hnutie musí nekompromisne brániť ľudskosť nenarodených detí, aj keď to znamená stratu niektorých konzervatívnych spojencov, ktorí sú len oportunisticky “pro-life.

Pre viac informácií od Trevora Pola si nalaďte tento týždeň’epizódu The Van Maren Show.

The Van Maren Showprebieha na mnohých platformách vrátane SpotifySoundCloudYouTubeiTunes, a Google Play.

Plný zoznam epizód a možnosť prihlásiť sa na odber rôznych kanálov nájdete na našej webovej stránke Acast tu.