434397992_941176058007654_5414972780818293035_n-810x500.jpg

Biskup z Nebrasky vedie každoročnú eucharistickú procesiu a krížovú cestu pred plánovaným rodičovstvom

18
Kultúra života
  • Biskup Conley vedie eucharistickú procesiu a krížovú cestu pred potratovým centrom.
  • Modlitby sú obetované za ukončenie potratov a za všetkých zúčastnených na potratoch.
  • Biskup vyzýva katolíkov hovoriť pravdu o potratoch s láskou a bez kompromisov.
  • Dr. Levatino opisuje brutálny spôsob, akým sa vykonávajú potraty počas tehotenstva.

Biskup James Conley z Lincolnu v Nebraske viedol na Veľký piatok katolíkov pri modlitbe krížovej cesty pred plánovaným rodičovstvom, len niekoľko dní po tom, ako každoročne viedol eucharistickú procesiu okolo potratového centra.

Biskup Conley’už šiesty rok vedie eucharistickú procesiu okolo miestneho zariadenia Planned Parenthood, v ktorej biskup nesie Telo, Krv, Dušu a Božstvo Ježiša Krista pod podobou chleba, nasledovaný laickými katolíkmi.

Katolícka diecéza Lincoln/Facebook

Už dvanásty rok vedie krížovú cestu pred zariadením plánovaného rodičovstva na Veľký piatok, deň, keď si katolíci pripomínajú umučenie a smrť Ježiša Krista. Prelát vysvetlil na X, že tieto modlitby sa obetujú za ukončenie potratov, ako aj za všetkých spoluvinníkov zabíjania nevinných nenarodených detí.

Mike Davis, prezident organizácie Lincoln Right to Life (LRTL), predtým pre LifeSiteNews povedal, že biskup Conley “sa často modlí skoro ráno v potratové utorky pred plánovaným rodičovstvom.” Potraty sa tam robia len v utorky.

“Lincolnská diecéza má veľké šťastie, že má takého pro-life biskupa,” povedal Davis.

Biskup Conley vykonáva počas roka aj exorcizmy na potratové centrum v spolupráci s ďalšími kňazmi, ktorí sa k nemu pridávajú pred centrom.

Starý pro-life biskup vyzval katolíkov, aby “v láske hovorili pravdu o potratoch.”

“Nech je to akokoľvek nepríjemné, sme povolaní zdieľať naše pro-life presvedčenie s našimi susedmi, priateľmi a rodinami. Môžeme čeliť vplyvu relativizmu tým, že budeme hovoriť pravdu s láskou—presvedčivo, jasne a bez kompromisov,” napísal biskup Conley v diecéznych novinách pred viac ako desiatimi rokmi.

“Nemusíme byť bojovní ani polemickí—ale ak chceme byť serióznymi kresťanmi, musíme byť úprimní… Nemýľme sa. Potrat je zabíjanie maličkých ľudských bytostí v maternici.”

Hrozná realita potratov je, že nielenže zabíjajú nenarodené deti, ale robia to brutálne počas každého trimestra tehotenstva, ako to dokázal bývalý potratár Dr. Anthony Levatino.

Počas prvých troch mesiacov tehotenstva, keď nenarodenému dieťaťu začne biť srdce približne v šiestom týždni’ tehotenstva, potratár zvyčajne použije odsávací katéter, ktorý silou sania roztrhá dieťa, tvrdí dr. Levatina.

Najčastejšia forma zákroku počas druhého trimestra – dismembrácia, alebo D&E potrat – zahŕňa roztrhanie nenarodeného dieťaťa kúsok po kúsku, počnúc rukami a nohami dieťaťa, až kým potratár neroztrhne hlavu, ktorá má veľkosť “veľkej slivky” v 20. týždni, uvádza Levatino vysvetlil. 

Sudca Anthony Kennedy vo svojom rozhodolv roku 2000 v prípade Stenberg v. Carhart že “plod môže byť na začiatku procesu rozštvrtenia živý a môže určitý čas prežiť, kým sa mu odtrhávajú končatiny.”Okrem toho sa predpokladá, že deti počas tohto trimestra cítia bolesť, keďže receptory bolesti sú prepojené s mozgom nenarodeného dieťaťa do 12. až 15. týždňa.

V priebehu tretieho trimestra potratár zvyčajne vstrekne dieťaťu citlivému na bolesť digoxín, čo spôsobí smrteľnú zástavu srdca.