Non-binary-nonsense-scaled-e1704798476868-810x500.jpg

Kresťanská univerzitná skupina vyhodila dlhoročných zamestnancov, ktorí namietali proti školeniu o pohostinnosti k zámenám LGBT

10
Kultúra smrti
  • Cru začala školiť zamestnancov v pohostinnosti zámen.
  • Manželia Mundellovci boli prepustení za odpor voči novým požiadavkám.
  • Rozkol v evanjelikálnom protestantizme ohľadom sexuality a komplementarity.
  • Cru sa odchýlila od biblického učenia o sexualite a rodine, čo vyvolalo kontroverzie.

Celosvetová kresťanská univerzitná organizácia Cru (predtým známa ako Campus Crusade for Christ) začala minulú jeseň školiť svojich zamestnancov, aby praktizovali “pohostinnosť zámen.” Keď dvaja dlhoroční zamestnanci na základe biblických dôvodov namietali proti tomu, čo im bolo nariadené, a nakoniec tento spor zverejnili, boli prepustení.  

Cru začala svoju činnosť v roku 1951 a môže sa pochváliť masívnou prítomnosťou na univerzitných kampusoch v Spojených štátoch a na celom svete. Medzináboženská kresťanská skupina, ktorá sa snaží evanjelizovať študentov, pôsobí na 2 300 kampusoch a údajne oslovuje viac ako 100 000 študentov po celej krajine.    

Po absolvovaní nového povinného vzdelávacieho programu o sexualite, ktorý Cru’zaviedla minulú jeseň, boli Uriah a Marissa Mundellovci - manželia, ktorí majú päť detí a obaja pracujú pre Cru už 23 rokov - hlboko znepokojení dichotómiou medzi tradíciou Cru’dodržiavať biblické učenie a tým, čo sa od nich teraz žiada.    

Vnímali, že pokiaľ ide o sexualitu a rod, Cru sa odkláňa od učenia zakoreneného v Biblii.  

“Keď povedal svojmu nadriadenému, že nemôže podporiť ‘zámennú pohostinnosť’ – pomocou osoby’preferovaných zámen ako predpokladaného prejavu kresťanského &sci;súcitu – nadriadený povedal, že Uriáš nebol’víťazoslávny,” podľa World Magazine reportáž od Mary Jacksonovej.   

Pár, znepokojený tým, čo sa od neho žiada, nakoniec svoj príbeh zverejnil. To sa pravdepodobne stalo zámienkou na ich prepustenie o dva týždne neskôr začiatkom marca, ale základný spor stále pretrváva.   

Odvtedy Cru údajne “vylepšila” svoje školiace materiály. 

Vyhodenie manželov Mundellovcov upozorňuje na vznikajúce rozdvojenie vo veľkej časti protestantizmu, pokiaľ ide o sexualitu a význam komplementarity.  

Jackson hovorí, že “rastúci rozkol v otázke teológie sexuálnej porušenosti hrozí roztrhnutím evanjelikálnych inštitúcií.”

Vysvetľuje: 

Pokus Cru’napraviť svoje posolstvo vrhá svetlo na spôsoby, akými sú evanjelikálne služby a vedúci vyzývaní, aby objasnili svoje postoje k nespočetným horúcim otázkam týkajúcim sa sexuality a pohlavia. 

Na jednej strane sú tí, ktorí veria, že kresťania môžu prijať niektoré, ak nie všetky kultúrne sexuálne normy. 

Na druhej strane: tí, ktorí veria, že Biblia nenecháva žiaden priestor na pochybnosti, pokiaľ ide o dichotómiu stvorenia muža a ženy, že príťažlivosť k rovnakému pohlaviu má svoje korene v hriešnom tele a že prostredníctvom pokánia možno v Spasiteľovi prekonať všetky sexuálne poruchy.

Po vypočutí si príbehu Mundellovcov sa Tom Gilson, ktorý spolu so svojou manželkou 34 rokov slúžil ako zamestnanec a vedúci Campus Crusade for Christ, domnieva, že súčasní vedúci tejto organizácie “robia rozhodnutia, ktoré určite povedú k jej pádu” a dovolili, aby Ježiš’ “cesta, jeho slovo a jeho pravda potichu skĺzli na druhé miesto.”

V komentár uverejnený na stránke The Stream, Gilson napísal: 

Toto isté Veľké poverenie, ktoré je také ústredné pre poslanie a identitu Cru’obsahuje Jeho pokyn “učiť všetko, čo som vám prikázal.”To určite zahŕňa Jeho príklad pravdy a Jeho učenie o tom, ako sa jej držať!"  

V súčasnosti sa mi veľmi zdá, že Cru od toho upustil. 

Tvrdé posolstvá evanjelia nie sú “nepriateľské” k hľadajúcim” a odpudzujúce, ako dnes mnohí zdôrazňujú. V skutočnosti práve&nbsptvrdé učenie evanjelia slúži ako jasný maják svetla pre tých, ktorí uviazli v blate sexuálneho hriechu a zmätku.  

Ryan T. Anderson podotkolKresťanstvo’vďaka kontrakultúrnemu rozprávaniu pravdy o manželstve a sexualite“robí tvrdenia Cirkvi’o nadprirodzenej pravde viac, nie menej dôveryhodnými.”      

“Ak evanjelium a Ježiš nie sú dostatočne silné na to, aby vykúpili ľudí k úplnej celistvosti a slobode, potom tejto populácii predávame zlacnené evanjelium,” povedala Marissa Mundellová novinárovi Jacksonovi. “Záleží na tom, pretože naše deti sa pozerajú … a pretože táto ďalšia generácia je bombardovaná falošným učením a lžami okolo pohlavia a sexuality.”