Trudeau-indigenous-810x500.png

Hekkeri prehlušili Trudeaua na tlačovej konferencii pri vyjadrovaní nespokojnosti s vládou

19
Neutral
  • Protestujúci vyjadrili nesúhlas s Trudeauovou politikou počas tlačovej konferencie.
  • Protestujúci bili do bubnov a kričali na Trudeaua počas jeho prejavu.
  • Trudeau čelí kritike za vysokú infláciu a neudržateľnú imigráciu do Kanady.
  • Konzervatívci majú podľa prieskumov náskok pred liberálmi v predpokladaných voľbách.

Protestujúci dali premiérovi Justinovi Trudeauovi najavo svoje skutočné pocity z jeho prepadu v prieskumoch verejnej mienky tým, že ho počas nedávnej tlačovej konferencie hecovali hlasnými údermi na bubny a výkrikmi.

Pri utorňajšom vystúpení v Halifaxe v Novom Škótsku o projekte výstavby bytov za 6 miliárd dolárov bolo počuť približne 25 protestujúcich, ktorí bili do tradičných bubnov domorodých obyvateľov a kričali “ctiť si práva vyplývajúce zo zmlúv” a “Nie ste tu vítaní”.” Protestujúci boli dostatočne hlasní na to, aby prehlušili Trudeaua, keď prednášal svoje poznámky o vládnom programe.

Protest miestnych domorodých obyvateľov prišiel po tom, čo sa objavili správy, že dvoch domorodých rybárov v Novom Škótsku údajne nechali federálni rybári ďaleko od domova.

Trudeau vyhlásil, že ministerka pre rybolov Diane Lebouthillierová túto záležitosť vyšetrí. To však nezabránilo protestujúcim, aby dali najavo svoje skutočné pocity voči Trudeauovi.

Liberálna federálna vláda čelila odporu, najmä zo strany Konzervatívnej strany, že vysoká inflácia, ako aj nebotyčná imigrácia viedli k prudkému nárastu cien bývania.

Počas utorkovej tlačovej konferencie Trudeau zrejme priznal, že jeho doterajšia politika vpúšťania miliónov dočasných prisťahovalcov ročne bola neudržateľná, ale povedal, že jeho vláda bude držať kurz na vpustenie 500 000 stálych obyvateľov ročne.

V roku 2022 Kanada vpustila približne 1 milión dočasných a stálych prisťahovalcov, čo viedlo k tomu, že počet obyvateľov krajiny’dosiahol 40 miliónov.

Protesty proti Trudeauovi v posledných mesiacoch pribúdajú kvôli nepopularite vyšších daní z emisií oxidu uhličitého, ako aj ďalších vládnych opatrení.

Konzervatívci sú podľa prieskumov na najlepšej ceste vyhrať budúce voľby s prehľadom

Predchádzajúce prieskumy ukazujú že skandálmi poznačená vláda poslala liberálov do úzadia a jej koniec je v nedohľadne. Podľa nedávnej správy LifeSiteNews reportáže by podľa prieskumov verejnej mienky v dnešných kanadských federálnych voľbách konzervatívci pod vedením Poilievra získali väčšinu v Dolnej snemovni nad Trudeauovými liberálmi.

Ak niektoré prieskumy na začiatku marca skutočne ukazovali, že Trudeauovi liberáli sú tretí, najnovší prieskum spoločnosti Nanos z 22. marca ukazuje, že konzervatívci majú drvivý náskok a podľa prognóz by mali získať približne 200 kresiel. Liberáli by stratili 91 kresiel a skončili by na druhom mieste a separatistický Bloc Quebecois by obsadil tretie miesto so 44 kreslami, čo predstavuje zisk 12 kresiel.

Nedávno LifeSiteNews informoval, že Trudeauovi liberáli chcú odložiť federálne voľby v roku 2025 o niekoľko dní navyše, čo mnohí považujú za trik, ktorým sa snažia zabezpečiť dôchodky pre poslancov, ktorí podľa prognóz stratia svoje kreslá.

To podnietilo miliardára Elona Muska, majiteľa spoločnosti X , aby vyzval Trudeaua, že sa snaží oddialiť voľby v Kanade na čo najdlhší čas.

Približne 80 poslancov by malo nárok na dôchodok, ak by sedeli ako poslanci aspoň do 27. októbra 2025, čo je novo navrhovaný dátum volieb. Termín volieb v súčasnej podobe je stanovený na 20. októbra 2025.

Nedávny prieskum verejnej mienky zistil že 70 % Kanaďanov si myslí, že krajina je “rozbitá”, keďže Trudeau sa zameriava na menej dôležité otázky, ktoré sú dôležité pre rodiny, ktoré zápasia s vysokou infláciou. V januári väčšina Kanaďanov uvedla že od nástupu Trudeaua do funkcie sú na tom finančne horšie.

Dodatočne januárový prieskum ukazoval že 46 % Kanaďanov vyjadrilo želanie, aby sa federálne voľby konali skôr ako v poslednom stanovenom termíne na jeseň 2025.