President_Donald_Trump_Oct_15_2020-810x500.jpg

Trump nazýva "modliacu sa babičku z J6" "vlastencom" a pomáha zbierať peniaze na pokrytie jej súdnych trov

55
Neutral
  • Donald J. Trump podporil "J6 Praying Grandma" a vyzval k finančnej pomoci.
  • Rebecca Lavrenzová bola odsúdená za vstup do Kapitolu a výtržníctvo.
  • Lavrenzová tvrdí, že jej cieľom boli modlitby a obhajoba krajiny.
  • Lavrenzová odmieta obvinenia a verí, že Boh ju viedol k svojmu účelu.

Bývalý prezident Donald J. Trump v piatok vyhlásil, že žena z Colorada známa ako “J6 Praying Grandma”, ktorá bola tento týždeň odsúdená za federálne obvinenia z priestupku, je “patriotka” a vyzval svojich priaznivcov, aby darovali peniaze na pokrytie značných súdnych poplatkov, ktoré jej naďalej narastajú.

Rebecca Lavrenzová bola na federálnom okresnom súde vo Washingtone uznaná za vinnú vo všetkých 4 bodoch obžaloby, ktoré boli proti nej vznesené: Vstúpenie a zdržiavanie sa vo vyhradenej budove, výtržníctvo a narušovanie verejného poriadku vo vyhradenej budove alebo na vyhradenom území, výtržníctvo v budove Kapitolu a sprievod, demonštrácia alebo piket v Kapitole.

Bývalý prezident uviedol, že Lavrenzová, prababička vo veku sedemdesiat rokov, ktorá prevádzkuje penzión neďaleko Colorado Springs, sa stala “nespravodlivým terčom útoku krivého Joea Bidena’z ministerstva spravodlivosti.”

“Rebecca Lavrenzová, známa aj ako ‘modliaca sa babička J6,’, sa stala nespravodlivo terčom útoku krivého Joea Bidena’z ministerstva spravodlivosti a teraz jej hrozí až 1 ROK väzenia väzenia za to, že sa 6. januára pokojne prechádzal okolo Kapitolu a modlil sa za náš zlyhávajúci národ!” písal Trump na svojom účte Truth Social.

“Rebecca je 72-ročná babička a majiteľka malého podniku z Colorada a teraz je jednou z J6 HOSTÍ Joea Bidena’!!!” pokračoval Trump. “Krivák Joe Biden míňa viac čas stíhať vlastencov, ako je Rebecca, A MŇA, než násilných zločincov, grázlov, vrahov a nelegálnych imigrantov, ktorí ničia našu krajinu. TO JE TO, PROTI ČOMU STOJÍME. MAGA2024!”

Ke času strávenému vo väzení hrozí Lavrenzovej okrem poplatkov za právneho zástupcu aj pokuta vo výške viac ako 200 000 dolárov.

Slzavá Lavrenzová reagovala na rozhodnutie poroty’keď odchádzala od súdu:

V slzách prechádzam okolo Kapitolu prvýkrát od januára 2021.

Moja vlastná krajina so mnou zaobchádza ako so zločincom. Som tu, pretože milujem svoju krajinu. Amerika stojí za záchranu a ja sa nevzdám.

Prababička z Colorada neskôr povedala, že je “prekvapená” rozsudkom, ale že “verím, že Boh chcel, aby to takto dopadlo, aby bol môj hlas zosilnený. Musíme prebudiť našu krajinu.”

“Celý dôvod, prečo som išla do Kapitolu, bola modlitba,” povedala v rozhovore The Colorado Springs Gazette. “Nešla som do toho sama pre seba, bola som tam, aby som sa zastala svojej krajiny. Boh ma viedol k tomu, aby som sa tam a do budovy postavila za svoje práva vyplývajúce z prvého dodatku o petičnom práve žiadať vládu o nápravu."

Lavrenzová povedala, že sa rozhodla “smiať” na značnú kritiku, ktorú bola nútená znášať ako obžalovaná J6.

“Uvedomila som si, že ak ste práve tam, kde vás chce mať Boh, ľudia vás buď budú milovať, alebo nenávidieť,” povedala Lavrenzová pre Gazette. “Tieto veci vám môžu liezť na srdce, ak si nedáte”pozor, veci na sociálnych sieťach sú také zlé a ľudia hovoria také sprostosti. Myslím si, že takí’jednoducho sú.”

“Priemerný človek si neuvedomuje, že môže niečo zmeniť. Nikdy nezmeníme našu krajinu, kým nezmeníme priemerného človeka,” pokračoval Lavrenz. “Ja’budem svoj hlas tlmočiť tak hlasno, že ak sa ma pokúsia zavrieť do väzenia, aby som ho umlčala, nebude to fungovať,”

Lavrenzová vysvetlila na svojej webovej stránke:

Jsem milujúca Boha, modliaca sa mama, babička a prababička, ktorá miluje svoju krajinu, rodinu a veci, ktoré ležia na srdci Bohu’. Svoj život už nepovažujem za svoj, ale za Boží’ktorý ma priviedol do situácie, v ktorej sa teraz nachádzam.

Poháňaný celoživotnou vášňou pre pravdu som sa v januári 2021 vybral na dvadsaťpäťhodinovú cestu do nášho hlavného mesta USA, aby som sa postavil po boku stotisíc spolupatričníkov, ktorí sa tiež zhodli na tom, že v prezidentských voľbách v roku 2020 jednoducho niečo nie je v poriadku, nebolo to ťažké rozhodnutie.

Šiel som do Washingtonu, D.C., s vierou, že si ma Boh vyvolil pre túto úlohu, aby som sa modlil a uskutočňoval svoju vieru, netušiac, že ma 6. januára povedie aj k tomu, aby som jeho prítomnosť preniesol do samotnej budovy Kapitolu a znovu potvrdil zmluvu, ktorú v roku 1620 uzavreli naši pútnickí predkovia, že táto krajina bola založená “…na slávu Božiu a rozvoj kresťanskej viery.”

Ostatní ponúkli Lavrenzovej podporu po tom, čo zdieľala verdikt porotcov z D.C.’na X.

“Som J6er a viem, čím si’prechádzate,” odpovedal John M. Cameron. “Psychické utrpenie, rodina, priatelia a ostrakizácia v spoločnosti. Smútok za svojou krajinou. Odmietanie, hnev, vyjednávanie, prijatie.”

“Majte vieru, milujte Boha,” vyzval Lavrenz. “Kalí vás oheň a váš príbeh môže pomôcť iným.”

“Prosím, zostaňte silný, máte takú veľkú podporu,” písala žena, ktorá si hovorí J6 Mama Angie. “Môj syn je dnes už 828 dní.”

“Rebecca Lavrenzová, babička a kresťanská konzervatívkyňa, uznaná vinnou za modlitby a lásku k vlasti na J6!” poznamenal Mike Engelmann. “Je to“ďalší príklad zneužívania moci, ktorého sa dopúšťa nelegitímny režim, ktorý tvrdí, že“zachraňuje demokraciu“ a pritom ju ničí!”