IMG_3909-e1697554978132-810x500.jpeg

Arcibiskup Viganò obhajuje P. Jesusmaryho pred kánonickým procesom s kňazom za kritiku pápeža Františka

53
Kultúra smrti
  • Podpora pátra Janviera Gbénou za jeho vernosť katolíckemu Magistériu a odpor voči odpadlíctvu.
  • Mlčanie kardinálov, biskupov a veriacich v súvislosti s odchýlkami pápeža Františka.
  • Výzva k činnosti - obrana pátra Missigbètò pred laicizáciou zo strany Vatikánu.
  • Kontaktné informácie na podporu pátra Missigbètò voči kanonickému procesu.

Poznámka redakcie: Nasleduje vyhlásenie arcibiskupa Carla Mariu Vigana&nbsp, bývalého apoštolského nuncia v Spojených štátoch, ktoré sa týka možnej laicizácie afrického kňaza pátra Janviera Gbénou (páter Jesusmary Missigbètò) zo strany Vatikánu za jeho kritiku pápeža Františka. 

Otvorený list pátra Janviera Gbénou - potupne vyhodeného z Opus Dei a prepusteného z klerického stavu pre jeho vernosť katolíckemu Magistériu a otvorený odpor voči odpadlíctvu bergogliánskej sekty - sa môže na prvý pohľad zdať naïvný a zbytočný. Sám som sa pri čítaní - hoci len čiastočného - zoznamu Bergogliových odchýlok a heréz&nbsppremýšľal, aký úžitok môže priniesť obrátenie sa na kardinálov a biskupov sveta - na ktorých som sa sám opakovane obracal - so žiadosťou o verejnú nápravu zjavného apostatu.

Pri nadprirodzenom pohľade pochopíme, aké pravdivé a aktuálne sú slová nášho Pána: “Hovorím vám, ak budú mlčať, kamene budú kričať” (Lk 19, 40).

Mlčia kardináli, mlčia biskupi, mlčí klérus a ľud. Mlčia spolupáchatelia odpadlíctva a smilstva, ale mlčia aj tí, ktorí sa ocitli pod vydieraním alebo hrozbou, pretože za svoju legitimitu vďačia svojvôli uzurpátora, ktorého uznávajú aj za pápeža. Mlčia tí, ktorí odsudzujú dôsledky krízy, ale nechcú uznať jej príčiny, na ktorých sa vinou podieľajú, počnúc II. vatikánskym koncilom a jeho heretickou liturgiou. Mlčia aj tí, ktorí boli za obhajobu katolíckej pravdy päťdesiat rokov ostrakizovaní Cirkvou, ale dúfajú, že budú mať prospech z odlivu veriacich po promulgácii Traditionis custodes.

Mlčí aj ten kardinál, ktorý zostúpil z Val Camonica, ktorý urobil konkláve v roku 2013 neplatným. Mlčí aj ten druhý kardinál (zachránený pred smrťou odvážnym zásahom veroniky) napriek tomu, že sa priateľom zveril s neplatnosťou konkláve.

Nakoniec mlčia aj veriaci, a to nie zo zbabelosti, ale preto, že sú pohoršení a teraz rozčarovaní hierarchiou úplne zotročenou nepriateľom.

Výkrik otca Ježišmaría’pretrhne ticho s jednoduchosťou detských’slov, s jasnosťou hlasu skutočného Kristovho učeníka. A tento výkrik sa ozýva v bezútešnej prázdnote zbúraného kostola, medzi klenbami opusteného chrámu znesväteného vlastnými služobníkmi.

Záleží na tých niekoľkých, ktorí zostali verní, aby sa vytrhli z letargie a videli v tomto zúfalom a trpezlivom volaní výzvu vrátiť Baránkovej neveste dôstojnosť, ktorú jej vyrvali nehodní a námezdní pastieri. Lebo toto “vox clamantis in deserto” by mohlo byť posledným volaním, ktorým Prozreteľnosť zvoláva svojich; ktorým pripravuje bolestné a prísne očistenie bezbožných; ktorým označuje bod, z ktorého už niet návratu pred Kristovým príchodom ako zlodej v noci (1 Sol 5, 2).

Výzva k činnosti

Páter Jesusmary Missigbètò, ktorý napísal niekoľko otvorených listov uverejnených na LifeSiteNews, vyzýva katolíkov, aby sa ho zastali a dali Vatikánu najavo, že by nemal byť potrestaný za obranu viery.

“Drahí veriaci katolíci, 19. februára 2024 Vatikán a Opus Dei otvorili kanonický proces, ktorý povedie k môjmu odvolaniu z klerického stavu,” napísal Missigbètò v stredu X.

“PROSÍM, PÍŠTE A VOLAJTE a žiadajte, aby bol tento proces zrušený a pápež František bol vyzvaný, aby napravil svoje chyby,” dodal.

Nasledujúce kontaktné informácie poskytol páter František. Jesusmary Missigbètò, kde môžu ľudia s úctou podať svoju obhajobu kňaza:

PREFERENT DIAKONIE PRE KŇAZOV

Lazarus You Heung-Sik

[email protected]

+39 06 69 88 41 51

 

PREDSTAVITEĽ OPUS DEI

Fernando Ocáriz

[email protected]

+39 06 80 89 61

 

VIKÁR OPUS DEI NA IVORY COAST

Serge Abdoulaye Sissoko

[email protected]

+225 27 22 41 65 15