Mark-Houck-810x500.png

Mark Houck prehral primárky s liberálnym republikánskym kongresmanom z Pensylvánie

11
Kultúra života
  • Mark Houck, katolícky otec, prehral primárky proti liberálnemu poslancovi.
  • Bol zatknutý a obvinený z porušenia federálneho zákona o slobodnom prístupe na kliniku.
  • Porota ho označila za nevinného, ale prípad upozornil na zneužívanie moci Bidenovej administratívy.
  • Houck oznámil kandidatúru do Kongresu, bojuje za ochranu života a práv podľa ústavy.

Mark Houck, zástanca ochrany života a katolícky otec siedmich detí, ktorého sa Bidenova administratíva pokúsila uväzniť na desať rokov kvôli menšej hádke s neovládateľným aktivistom za potraty, prehral svoju snahu o uvoľnenie kresla liberálneho poslanca. Briana Fitzpatricka v republikánskych primárkach za prvý kongresový obvod v Pensylvánii.

Pri poradenstve na chodníku pred potratovým zariadením vo Filadelfii v roku 2021 Houck strčil do 70-ročného pro-potratového aktivistu Brucea Lovea, ktorý obťažoval jeho vtedy 12-ročného syna. Rodina tvrdí, že Houck muža odstrčil, aby ochránil dieťa pred Loveom, ktorý bol slovne nepriateľský a zasahoval do jeho osobného priestoru, a hoci Love spadol, nebol zranený.

V septembri 2022, dlho po tom, ako miestny súd vec odložil, keď sa Love nedostavil na pojednávanie v rámci svojej občianskoprávnej žaloby, sa U.Ministerstvo spravodlivosti USA (DOJ) pod vedením prezidenta Joea Bidena a generálneho prokurátora Merricka Garlanda vyslalo na ich pozemok tím 25 až 30 agentov FBI a približne 15 vozidiel, ktorí v skorých ranných hodinách zatkli Hocka a obvinili ho z porušenia federálneho zákona o slobodnom prístupe na kliniku (FACE). Jeho údajný “ÚTOK NA PACIENTSKÝ ESKORT” sa trestal potenciálne desaťročným väzením a pokutou 350 000 dolárov.

Prípad vyvolal intenzívnu celoštátnu pozornosť a pobúrenie a v januári 2023 porota zistila, že Houck je nevinný. Prípad však pretrvával ako hlavný príklad, na ktorý upozorňovali zástancovia života, že Bidenova administratíva využíva zbrane orgánov činných v trestnom konaní proti svojim politickým oponentom, a lv auguste Houck oznámil svoju kandidatúru do Kongresu.

“Na vlastnej koži som videl, čo môže nekontrolovateľná vláda urobiť svojim občanom,” vyhlásil. “Budem bojovať za ochranu všetkých ľudí a ich práv pod Božou & našou ústavou. Moja platforma je založená na zdravom rozume.”

Jeho súčasný protikandidát Fitzpatrick, bývalý agent FBI, je známy ako jeden zo sociálne najliberálnejších republikánov v Kongrese a jeho záznamy zahŕňajú odmietnutie opatrení na zrušenie financovania plánovaného rodičovstva a hlasovanie za povolenie predaja potratových liekov do štátov, kde sú potraty nezákonné. hlasoval za takzvaný “Respect for Marriage Act” na kodifikáciu homosexuálnych “manželstiev” vo federálnom zákone a chváli sa, že bol spolusponzorom a hlasoval za radikálny, pro-LGBT, pro-potratový “zákon o rovnosti.”

Fitzpatrick nakoniec vyhral primárky 23. apríla so ziskom 61,5 percenta oproti Houck’ovi 38,5 percenta vo výkyvovom obvode, ktorý zahŕňa demokratom naklonený Bucks County a časť Montgomery County. 

Houck na porážku reagoval poďakovaním svojim priaznivcom.

“Chcem sa vám úprimne poďakovať za vašu neochvejnú podporu v posledných mesiacoch,” povedal. “Vaše povzbudenie, dary a dobrovoľne venovaný čas boli neoceniteľné. Osobitné poďakovanie patrí mojej krásnej rodine—cez nepredstaviteľné zážitky ste mi boli oporou. Verím, že Boh nás viedol týmito voľbami, a netrpezlivo očakávam ich výsledok. Boh žehnaj Amerike.”

Kedysi v americkom Senáte zastupoval pro-life stálicu Ricka Santoruma, odborový zväz-strong Pensylvánia sa v posledných rokoch posunula doľava. V súčasnosti ju vedie demokratický guvernér, viceguvernér a generálny prokurátor a rozdelený zákonodarný zbor a posiela do Kongresu jedenásť demokratov (vrátane oboch kresiel v Senáte) v porovnaní s ôsmimi republikánmi.