Dr.-Curtis-Wall-810x500.png

Kanadský kresťanský chiropraktik bojuje proti "nezákonnej" pokute 65 000 dolárov za odmietnutie nosiť masku

16
Neutral
  • Dr. Curtis Wall dostal pokutu za nosenie masky v rozpore so zrušenými príkazmi.
  • Wall odmietol platiť pokutu a tvrdí, že je prenasledovaný kvôli svojej viere.
  • Kolégium chiropraktikov Alberty ho obvinilo z neprofesionálneho správania a pokúšalo sa mu zobrať licenciu.
  • Wall bojuje proti pokute, LCC podporuje jeho prípad a žiada prispieť na jeho právne výdavky.

Právny tím Dr. Curtisa Walla, kanadského chiropraktika, ktorý nedávno dostal od svojej lekárskej fakulty pokutu 65 000 dolárov za to, že v roku 2020 nenosil masku napriek tomu, že príkazy týkajúce sa verejného zdravia boli minulý rok zrušené súdom, prisľúbil, že bude bojovať proti “nezákonnej” pokute, pričom uviedol, že Wall bol terčom útoku, pretože je “kresťanský čestný a zásadový muž.”

“Dr. Wall by nemal platiť žiadne pokuty ani náklady, keď súdy vyhlásili za neplatné príkazy týkajúce sa verejného zdravia, z ktorých nedodržania bol obvinený,”uviedol Wallov’právny tím Liberty Coalition Canada (LCC) v tlačovej správe.

“Je to kresťanský čestný a zásadový muž - vlastnosti, ktoré z neho robia terč pre nadmerné zásahy vlády v ére COVID.”

Wall vykonával prax v Calgary v roku 2020, keď sa pripravovala kríza COVID, postupoval proti príkazom verejného zdravotníctva Alberty’a rozhodol sa nenosiť masku počas návštev pacientov. Mnohí z jeho pacientov sa tiež rozhodli nenosiť počas návštev masky, čo rýchlo vyvolalo hnev Kolégia chiropraktikov Alberty, ktoré nariadilo, aby všetci chiropraktici nosili masky.

Wall, ktorý prijímal pacientov posledných 25 rokov s bezchybným záznamom, sa vtedy stal terčom útoku Kolégia, ktoré sa ho pokúsilo zbaviť licencie na vykonávanie praxe. Kolégiu sa nepodarilo odobrať Wallovi licenciu a ten pokračoval v praxi bez masky v rokoch 2021 a 2022.

V roku 2021 vznieslo kolégium voči Wallovi podľa LCC “dlhý zoznam obvinení z neprofesionálneho správania voči Dr. Wallovi, z ktorých väčšina sa týkala toho, že Dr. Wall nemal pri ošetrovaní pacientov masku a dovolil svojim pacientom, aby nemali masku.”

Wall bol potom predvedený pred disciplinárny tribunál, ktorý mal medializovať jeho prípad, ktorý sa pretiahol až do roku 2022 a uložil zákaz zverejnenia všetkých “identít všetkých svedkov,” vrátane Wallovej”identity.

Jamesovi Kitchenovi, Wallovmu’právnikovi z LCC, sa podarilo dosiahnuť zrušenie zákazu zverejňovania, ako uviedla LCC z dôvodu, že College “sa chcela vyhnúť pravdepodobnej porážke na súde” v súvislosti s ponechaním zákazu v platnosti.

Potrestaný chiropraktik tvrdí, že College neuznala jeho ‘kresťanské presvedčenie’

V roku 2023 Tribunal rozhodol úplne proti Wallovi a v prospech College.

Tribunál’v rozhodnutí uviedol, že LCC je “plná faktických a právnych chýb a je tak zle rozhodnutá, že je hanbou pre chiropraktickú profesiu.”

Wall sa rozprával s LifeSiteNews a poznamenal, že hoci z jeho pohľadu nemá pocit, že by jeho pokuty a náklady, ktoré mu uložila vysoká škola “boli priamym dôsledkom mojej kresťanskej viery,” poznamenal, že tribunál neuznal “moje úprimné kresťanské presvedčenie ako platný dôvod, prečo nenosím masku.”

“Neprikladali žiadnu váhu argumentu, že ako kresťan verím, že som stvorený na Boží obraz,” povedal Wall.

“Moja tvár je jeho výrazom. To, že mi človek svojvoľne nariadi, aby som si zakrýval tvár, je urážkou tohto výrazu a znamená to, že žijem v strachu pred človekom, nie vo viere. Takže celkovo sa ako kresťan necítim priamo prenasledovaný, ale určite nepriamo.”

Wall pre LifeSiteNews povedal, že podľa jeho názoru mohla vysoká škola “túto záležitosť riešiť oveľa inak.”

“Vždy musí existovať priestor pre výnimky z pravidla. Predložil som potvrdenie od lekára, že nemôžem nosiť masku. Tomuto potvrdeniu neprikladali žiadnu váhu. Obvinili ma z toho, že som si svoj problém ‘diagnostikoval sám’, ” povedal Wall.

“Po prvé, som lekár. Myslím si, že osem rokov štúdia mi dalo istú múdrosť, aby som si sám diagnostikoval príznaky a symptómy. Po druhé, ak niekto zje arašid a opuchne mu hrdlo, nemôže si to diagnostikovať sám a vyhýbať sa orechom?"  Nie je problém, aby si to diagnostikoval sám.”

Wall uviedol, že napriek tomu, že jeho právny tím predložil štyroch znalcov, ktorí preukázali “zjavnú neadekvátnosť a nedostatočnú účinnosť nosenia masiek, nehovoriac o škodlivosti, ” kolégium “vo svojom rozsudku ani raz necitovalo záznam.”

Poznamenal, že “zdravý rozum, veda a minulé a súčasné štúdie v drvivej väčšine preukazujú” nedostatočnú účinnosť nosenia masiek.

LCC uviedla, že hoci Kitchen aj Wall dúfali v “nestranné rozhodnutie tribunálu,” vedeli, že je skôr “pravdepodobné, že členovia tribunálu nebudú mať odvahu postaviť sa proti vládnemu”príbehu o COVID tým, že prijmú vedecké dôkazy, že masky sú absolútne neúčinné pri prevencii prenosu COVID a škodlivé pre nositeľov.”

“Napriek tomu je šokujúce, kam až súd zašiel, aby zamietol dôkazy Dr. Walltroch jeho pacientovjeho štyroch svedkov - znalcov pričom bezstarostne akceptuje všetky dôkazy kolégia.”

Obvinenia voči Wallovi”vznesené napriek nedávnemu súdnemu rozhodnutiu, ktorým boli zrušené všetky zdravotné príkazy COVID v provincii Alberta

Podľa LCC obvinenia vznesené voči Wallovi ukazujú, že College of Chiropractors of Alberta “ignorovala zákon” týkajúci sa netrestných obvinení z obdobia COVID vydaných v provincii.

Ako už LifeSiteNews informoval, minulý rok sudca z Alberty rozhodol, že politici porušili provinčný’zákon o zdravotníctve tým, že prijímali rozhodnutia týkajúce sa mandátov COVID bez oprávnenia. Toto rozhodnutie vydal albertský Court of Kings Bench s Ingram v. Alberta rozhodnutie, ktoré spochybnilo všetky prípady týkajúce sa osôb, ktoré v provincii čelia obvineniam z netrestných činov súvisiacich s COVID. Rozhodnutie v podstate zrušilo a anulovalo všetky zdravotné príkazy vydané Dr. Deenou Hinshawovou, bývalou hlavnou lekárkou Alberty’

V dôsledku toho viaceré osoby čeliace obvineniam, ako napríklad Dr. Michal Princ, majiteľ pizzerie Jesse Johnson, majiteľ kaviarne Chris Scott, a pastori z Alberty James Coates, Tim Stephens, a Artur Pawlowski, ktorí boli uväznení za to, že za vtedajšieho premiéra Jasona Kenneyho udržiavali kostoly otvorené, boli na základe rozhodnutia súdu stiahnuté obvinenia z COVID voči nim.

Rozhodnutie súdu Alberta’s Court of Kings Bench’s Ingram v. Alberta spochybnilo všetky prípady týkajúce sa osôb, ktoré v provincii čelia obvineniam v súvislosti s COVID, ktoré nie sú trestné.

V dôsledku súdneho rozhodnutia prokuratúra Alberta Crown Prosecutions Service (ACPS) uviedla, že Alberťania čeliaci obvineniam súvisiacim s COVID pravdepodobne nebudú odsúdení, ale ich obvinenia budú pozastavené.

V minulom roku však kolégium, a to je dôležité po rozhodnutí Ingram, nariadilo Wallovi zaplatiť 65 000 USD na pokutách a nákladoch “pod hrozbou okamžitej straty licencie na výkon povolania, ak nezaplatí,”uviedla LCC.

Právnik chiropraktika’bude proti pokute bojovať zubami-nechtami

Podľa LCC nová riaditeľka pre sťažnosti College’uviedla, že bude vymáhať súdny príkaz’odporujúci súdu a nariadi Wallovi zaplatiť 65 000 USD.

Z tohto dôvodu Kitchen podal žiadosť na kolégium “aby zabránil tejto nespravodlivosti” voči Wallovi, uviedla LCC.

“Žiadosť sa bude prejednávať 21. júna. Bude sa prerokúvať virtuálne a je prístupná verejnosti, hoci kolégium postavilo niekoľko prekážok, aby sa ľudia mohli zúčastniť na jej prerokúvaní. Napríklad, ľudia sa musia zaregistrovať u riaditeľa pojednávania a musia tak urobiť mnoho dní vopred,” povedal pre LifeSiteNews.

“Tribunál sa rozhodol ignorovať rozhodnutie vo veci Ingram napriek tomu, že svoje rozhodnutie vydal viac ako dva týždne po tom, čo súd Ingram prepustil.”

Kitchen poznamenal, že Tribunál mal právnika, ktorý mu radil a ktorý dostával plat približne 700 dolárov za hodinu. Pre LifeSiteNews povedal, že “Tribunály si môžu robiť, čo chcú, a často to aj robia.”

“Iba ak postihnutá osoba podnikne ďalšie právne kroky, môže Tribunály brať na zodpovednosť. A aj vtedy je to’veľmi ťažké, pretože prvé odvolania sa podávajú na rady vysokých škôl, ktoré takmer vždy opečiatkujú všetko, čo tribunály rozhodnú. Skutočná zodpovednosť nastane, až keď sa napadnutý odborník dostane na odvolací súd, čo samozrejme trvá roky a vyžaduje obrovské množstvo finančných prostriedkov na odmeny právnikov, ” povedal Kitchen.

Kitchen pracuje na prípade Wall’ so zľavou a poznamenal, že vysoké právne náklady v takýchto prípadoch, ktoré sa týkajú tribunálov, ktoré môžu veci ťahať roky, sa mu zdajú byť taktikou, s ktorou vysoké školy počítajú, aby sa “vyhli zodpovednosti.”

LCC odhaduje, že Kolégium, ktoré je financované z platieb od všetkých chiropraktikov, zaplatilo za právne poplatky v boji proti Wallovi približne 600 000 dolárov.

“LCC žiada priaznivcov, aby prispeli na prípad Dr. Walla’aby on a pán Kitchen mohli priviesť Kolégium chiropraktikov Alberty k zodpovednosti a ukončiť nespravodlivé prenasledovanie Dr. Curtisa Walla. Liberty Coalition Canada pomáha Dr. Wallovi s jeho právnymi výdavkami prostredníctvom Fondu právnej obrany.”

Kenney skončil po tom, čo stratil dôveru členov svojej Zjednotenej konzervatívnej strany (UCP) za to, že ustúpil od svojho sľubu nezaviesť pas na vakcíny COVID. Za Kenneyho vlády mali na tisíce podnikov, najmä reštaurácií a malých obchodov, negatívny vplyv prísne obmedzenia COVID, väčšinou v rokoch 2020-21, ktoré ich prinútili na určitý čas zatvoriť svoje brány. Mnohé z nich sa už nikdy neotvorili. Zároveň, podobne ako vo zvyšku Kanady, mohli veľké obchody bez obmedzení fungovať.

Pod vedením Kenneyho prišli o prácu tisíce zdravotných sestier, lekárov, pracovníkov v zdravotníctve a štátnej správe, pretože sa rozhodli nepodstúpiť očkovanie, čo viedlo premiérku Danielle Smithovú k tomu, že povedala – len minút po tom, ako zložila prísahu do funkcie, že za posledný rok boli “neočkovaní” ľudia “najviac diskriminovaní” za jej života.

Nedávno LifeSiteNews informoval o tom, ako spoločnosť Rath & so sídlom v Alberte pripravuje hromadnú žalobu proti vláde Alberty v mene mnohých majiteľov podnikov v provincii, ktorí čelili obrovským stratám alebo trvalému zatvoreniu v dôsledku podľa nej “nezákonných” príkazov COVID v oblasti verejného zdravia, ktoré prijali provinční úradníci.