Screen-Shot-2023-10-04-at-9.52.40-AM-810x500.jpg

Modlite sa za pro-life arcibiskupa Cincinnati Dennisa Schnurra, ktorý bojuje s rakovinou

16
Kultúra života
  • Arcibiskup Dennis Schnurr má rakovinu tenkého čreva v 3. štádiu.
  • Podstúpi chemoterapiu počas nasledujúcich šiestich mesiacov.
  • Je zástancom života a bojuje za ochranu nenarodených detí.
  • Modlitby a podpora od katolíkov sú vítané počas jeho liečby.

Zástancovi ochrany života a arcibiskupovi Cincinnati Dennisovi Schnurrovi diagnostikovali rakovinu.  

Arcidiecéza Cincinnati 3. mája oznámila, že jej arcibiskupovi Dennisovi Schnurrovi, ktorý je presvedčený zástanca života, diagnostikovali rakovinu tenkého čreva v 3. štádiu a najbližších šesť mesiacov plánuje podstúpiť chemoterapiu.   

“Jeho lekár poznamenal, že vo všeobecnosti je arcibiskupov zdravotný stav vynikajúci, a to je určite zdrojom optimizmu pre úspech liečby,” uviedla arcidiecéza vo vyhlásení zaslanom LifeSiteNews.  

“Plán liečby zahŕňa režim chemoterapie počas nasledujúcich šiestich mesiacov, príprava na ktorú sa začne tento týždeň,” pokračovala arcidiecéza . 

Podľa arcidiecézy bude 75-ročný arcibiskup počas liečby naďalej slúžiť svojim ovečkám zo svojho domu.    

“Prosíme všetkých katolíkov a ľudí dobrej vôle, aby arcibiskupa Schnurra udržiavali vo svojich modlitbách,” uzavrela arcidiecéza. 

Schnurr je bojovníkom za nenarodené deti, odkedy sa v decembri 2009 stal arcibiskupom Cincinnati. 

Ako LifeSiteNews už predtým informoval, Schnurr viedol zástancov života na ružencovej prechádzke a modlitebnom zhromaždení pri plánovanom rodičovstve v Cincinnati v roku 2015.  

Nedávno Schnurr odsúdil pro-potratové volebné opatrenie v Ohiu ako “jasnú hrozbu pre ľudský život a dôstojnosť” vo vopred nahratej homílii, ktorá sa hrala vo farnostiach v celej arcidiecéze Cincinnati v októbri 2023.  

Podobne v novembri 2023 Schnurr odsúdil Ohio za prijatie radikálneho potratového dodatku, ktorý umožňuje vraždiť nenarodené deti až do narodenia bez obmedzení.  

Vysvetlil, že nová legislatíva signalizuje potrebu “obrátenia sŕdc a myslí na kultúru života v našej krajine.” 

LifeSiteNews povzbudzuje svojich čitateľov k modlitbe za arcibiskupa Schnurra, ktorý sa podrobuje liečbe:

O svätý Jozef, pomôž mi svojím mocným príhovorom a vypros mi od svojho božského Syna všetko duchovné požehnanie skrze Ježiša Krista, nášho Pána, aby som po zakúsení tvojej nebeskej moci tu dole mohol vzdať vďaku a úctu najláskavejšiemu z otcov. 

O svätý Jozef, nikdy ma neunaví rozjímať o tebe a Ježišovi spiacom v tvojom náručí. Neodvažujem sa priblížiť, kým On odpočíva v blízkosti tvojho srdca. Drž Ho blízko v mojom mene a pobozkaj Jeho jemnú hlavu odo mňa a popros Ho, aby mi bozk vrátil, keď budem vydychovať do smrti. Svätý Jozef, patrón odchádzajúcich duší, oroduj za mňa. Amen.