Canadian-wildfires-810x500.png

Trudeau opäť obviňuje "zmenu klímy" z požiarov spôsobených prevažne človekom

12
Neutral
  • Trudeau obviňuje lesné požiare z klimatických zmien, aj keď väčšinu spôsobil človek.
  • Údaje ukazujú, že väčšina kanadských požiarov je spôsobená ľudskou činnosťou.
  • Trudeau a média obviňujú z požiarov klimatické zmeny bez vedeckých dôkazov.
  • Trudeauova vláda presadzuje čistú nulovú uhlíkovú politiku a elimináciu fosílnych palív.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu TÝŽDEŇ

Premiér Justin Trudeau a jeho liberáli opäť obviňujú kanadské lesné požiare z “klimatických zmien” napriek tomu, že väčšinu z nich spôsobil človek. 

V tlačovej správe z 10. mája premiér Justin Trudeau a vicepremiérka Chrystia Freelandová poučovali Kanaďanov o takzvanom nebezpečenstve “klimatických zmien” uprostred sezóny kanadských požiarov, pričom zjavne ignorovali, že údaje odhalili, že väčšinu požiarov spôsobuje človek.   

“Klimatické zmeny sú tu a my sa ubezpečujeme, že naše komunity sú pripravené,”vyhlásil Trudeau.  

“Minulý rok bol najhoršou sezónou lesných požiarov v kanadskej histórii a klimatické zmeny spôsobujú len častejšie a extrémnejšie požiare,”tvrdila Freelandová.  

Podľa liberálnej vlády začali aj mainstreamové médiá publikovaťčlánky, v ktorých pripisujú kanadské požiare “klimatickým zmenám.”

“Semienka požiarnej aktivity boli zasiate počas zimy a v minulých rokoch, keď sa svet naďalej otepľuje v dôsledku klimatických zmien spôsobených ľudskou činnosťou,”tvrdí CNN v článku z 15. mája.   

Napriek tvrdeniam Trudeauovej vlády sa Alberta Wildfire Status Dashboard, ktorá sleduje požiare v provincii, zistila, že 232 (72,96 %) požiarov, ktoré vznikli v tomto roku, súviselo s ľudskou činnosťou. Na druhej strane, len 1 (0,31 %) bol spôsobený bleskom, zatiaľ čo 85 (26,73 %) je naďalej predmetom vyšetrovania.   

Pred mesiacom minister lesníctva a parkov Alberty Todd Loewen odhalil že jeho ministerstvo odhaduje, že väčšinu tohtoročných lesných požiarov v provincii’spôsobil človek. 

Okrem toho aprílová štúdia odhalila, že zatiaľ čo globálne teploty sa od roku 1950 “mierne” zvýšili, tvrdenie, že extrémnych výkyvov počasia výrazne pribúda, nie je podložené vedeckými dôkazmi.  

Povedal Kanaďanom rovnaké lži ako v roku 2023 

Vyzerá to tak, že Trudeau a médiá, ktoré jeho vláda financuje, majú v úmysle obviňovať z lesných požiarov v Kanade bez ohľadu na fakty “klimatické zmeny”, podobne ako ich taktika na jar 2023, keď Kanada čelila jednému zo svojich najhorších období požiarov.   

“Nárast extrémnych požiarov v novej štúdii priamo súvisí s emisiami ropných spoločností,” tvrdí vtedy Canadian Broadcasting Corporation  (CBC), ktorá dostáva 70 percent svojho prevádzkového rozpočtu prostredníctvom daňových dolárov od federálnej vlády.   

Tvrdenia Trudeaua’však boli podobne ako teraz nepodložené a v rozpore s výskumom aj údajmi o požiaroch.  

Napriek tvrdeniam, že požiarov v lesoch drasticky pribudlo v dôsledku “klimatických zmien,” 2023 výskum odhalil, že požiarov v prírode celosvetovo ubudlo, zatiaľ čo mediálne pokrytie stúplo o 400 percent. 

Okrem toho sa zistilo, že mnohé z požiarov na jar a v lete minulého roka spôsobili podpaľači a nie “klimatické zmeny.”  

Vlani Kráľovská kanadská jazdecká polícia (RCMP) zatkla a obvinila podozrivých podpaľačov za údajné zakladanie požiarov po celej krajine vrátane Yukon, Britská Kolumbia, a Alberta.  

V Quebecu, satellite footage tiež ukázali záhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v celej provincii, čo vyvolalo obavy, že požiare boli koordinovaným úsilím podpaľačov.  

Prečo tlačiť na pílu ‘klimatické zmeny’? 

Trudeauovo’odhodlanie presadzovať tvrdenie, že požiare sú bezprecedentne nebezpečné a spôsobené “zmenou klímy”, sa kritikom javí len ako pokus o prijatie ďalších regulácií prírodných zdrojov.  

Trudeauova vláda naďalej trvá na tzv. čistej nulovej uhlíkovej politike a usiluje sa o úplnú elimináciu fosílneho priemyslu v budúcnosti.

Zníženie a prípadné vylúčenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, s Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení.  

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer zníženie emisií oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že sa tým znížia zisky a mohlo by to dokonca viesť k nedostatku potravín. 

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu ešte DNES