Screen-Shot-2023-06-08-at-4.14.27-PM-810x500.png

Premiér Nového Brunšviku zakázal skupine "sexuálnej výchovy" vstup do škôl po prezentácii o porne a nemorálnych sexuálnych praktikách

20
Kultúra života
  • Premiér Higgs obhajuje zdravý rozum a sociálnu konzervatívnu politiku.
  • Prezentácia o sexuálnej výchove obsahovala nevhodný materiál bez informovania rodičov.
  • Skupina prezentujúca obsah prekročila rámec a nebude môcť ďalej prezentovať na školách.
  • Rodičia musia byť informovaní o obsahu v školách a chrániť deti pred nevhodným obsahom.

Premiér Nového Brunswicku Blaine Higgs opäť ukazuje kanadským politikom, ako účinne obhajovať zdravý rozum a sociálne konzervatívnu politiku. Dňa 24. mája zverejnil na Twitteri fotografiu diapozitívu z prezentácie o sexuálnej výchove, ktorú predniesol v jednej z novobrunswických škôl. Na slajde boli červené pery, ktoré sa zatvárali na lízanku, názov “Žíznivý po rozhovore,” a otázky: “Je normálne pozerať porno ako ľudia pozerajú televízne seriály? ” “Masturbujú dievčatá? ” a: “Je dobré alebo zlé robiť anál?” 

Premiér Higgs zverejnil svoju odpoveď: 

Viacero znepokojených rodičov sa so mnou podelilo o fotografie a snímky obrazovky s jasne nevhodným materiálom, ktorý bol nedávno prezentovaný na najmenej štyroch stredných školách v Novom Brunšviku.  Ak poviem, že som rozzúrený, bolo by to veľmi slabé slovo.  Táto prezentácia nebola súčasťou učebných osnov v Novom Brunšviku a jej obsah nebol rodičom vopred oznámený. Môj úrad dostal od predstaviteľov ministerstva školstva informáciu, že to mala byť prezentácia o HPV.   Skupina však zdieľala materiály, ktoré značne presahovali rámec prezentácie o HPV. Skutočnosť, že to bolo zdieľané, svedčí buď o nesprávnom preverení, alebo skupina nesprávne prezentovala obsah, ktorý bude zdieľať.… alebo oboje.  Táto skupina už nebude môcť s okamžitou platnosťou prezentovať na školách v New Brunswicku.  Naša vláda bude ďalej diskutovať o tom, či je potrebné aktualizovať ďalšie pravidlá týkajúce sa prezentácií tretích strán.   Deti by mali byť chránené a rodičia by mali byť rešpektovaní.  Chcem, aby rodičia vedeli, že sme s vami. Budeme naďalej prijímať rozhodnutia založené na zásade, že rodičia musia byť informovaní o tom, čo sa deje v školách, aby mohli prijímať informované rodičovské rozhodnutia.   Myslíte si, že potrebujeme prísnejšie pravidlá týkajúce sa prezentácií tretích strán v našich školách? Chcem to počuť priamo od vás. Zapojte sa do nášho prieskumu kliknutím sem:  https://newbrunswickpc.ca/school 

Prezentácie, ako je táto – a v skutočnosti aj prezentácie obsahujúce oveľa názornejší materiál – sú v kanadských verejných školách bežné. Množstvo škôl v skutočnosti obsahuje interný obsah, ktorý je podstatne horší ako tento. Ale vždy, keď sa rozpúta diskusia o explicitnom sexuálnom obsahu v školách, pokrokoví aktivisti a politici sa vyhýbajú tejto otázke a ustupujú do vágnosti. Namiesto toho, aby obhajovali myšlienku, že aktivistická skupina ako Plánované rodičovstvo príde študentom porozprávať o tom, prečo je análny sex v poriadku, trvajú na tom, že tento obsah je nevyhnutný pre “inklúziu” a “toleranciu”, pričom sa úzkostlivo vyhýbajú konkrétnostiam. Väčšina tlačových správ o tejto debate nevyhnutne neobsahuje konkrétne informácie o tom, čo vlastne rodičov v prvom rade rozrušilo, a namiesto toho prezentuje odporcov ako odporcov zdravého rozumu progresívnej vzdelávacej politiky. 

Keď sa však opíše predmetný explicitný obsah, progresívci nemajú možnosť obhájiť svoju politiku podpory a predstavovania okrajových sexuálnych aktov deťom vágnymi, priateľsky a liberálne znejúcimi heslami. Napríklad minulý rok sa organizácia Planned Parenthood nechala pristihnúť pri rozdávaní grafických sexuálnych kartičiek “ABC” žiakom vo veku 14 rokov, ktoré im napríklad vysvetľovali, ako sa môžu venovať “žltým a hnedým sprchám” (močenie a vyprázdňovanie na svojich partnerov). Podporuje sa množstvo ďalších nebezpečných a nemorálnych sexuálnych aktov, pričom v prezentácii Planned Parenthood’sa uvádza, že každý sexuálny pud treba “potvrdiť” – amorálnosť, skrátka, bola na očiach. 

Ale keď sexuálne kartičky písalo sa o nich v niekoľkých tlačových médiách, rodičia boli pobúrení, že sa do toho zapojila saskatchewanská vláda. Plánované rodičovstvo má teraz zakázané prezentovať na saskatchewanských školách (hoci nikdy nebolo vysvetlené, prečo ich na to vôbec pozvali). Organizácia Planned Parenthood bola vraj týmto rozhodnutím zmätená, pretože v obsahu, ktorý šírila, nevidela problém – ale jediným dôvodom, prečo im bol zamedzený prístup ku kanadským deťom, je to, že grafické sexuálne informácie, ktoré šírili, boli verejne odhalené. 

Premiér Blaine Higgs si zrejme uvedomil, že na zavedenie politiky zdravého rozumu je jedinou cestou odhalenie toho, čo sa v skutočnosti vyučuje na štátnych školách. Progresívci sa nemôžu skrývať za módne slová ako “tolerancia” a “inklúzia.”Politici a aktivisti – vrátane premiéra –, ktorí chcú obhajovať tento obsah, by mali byť nútení obhajovať konkrétne, a jediný spôsob, ako ich k tomu prinútiť, je ukázať verejnosti, čo sa deti v školách učia.