GettyImages-1243046388-810x500.jpg

Newyorská prokurátorka Letitia Jamesová prehrala prvé kolo právneho boja proti pro-life tehotenským centrám

0
Kultúra života
  • Možnosť zvrátenia potratu aj po užití potratovej tablety.
  • Právne spory o organizácie na pomoc tehotným v New Yorku.
  • Súdne rozhodnutie o konsolidácii žalôb v prospech organizácií.
  • Podpora a obhajoba organizácií na pomoc tehotným voči nezákonným obvineniam.

Ak ste vy alebo niekto, koho poznáte, užili potratovú tabletu, stále môže existovať šanca na zvrátenie potratu a záchranu života dieťaťa, a to aj po 72 hodinách. Čas je veľmi dôležitý. Zavolajte na horúcu linku Abortion Pill Reversal  (APR) na (877) 558-0333.

Právnici Spoločnosti Thomasa Mora reagovali na súdne rozhodnutie, ktorým sa zamietol pokus newyorskej generálnej prokurátorky Letitie Jamesovej  presunúť súdne spory týkajúce sa organizácií na pomoc tehotným na Manhattan zo štátu New York. Vyhlásenie národnej neziskovej právnickej firmy zastupujúcej tucet organizácií na pomoc tehotným, vrátane Heartbeat International a CompassCare, bolo vydané 28. mája 2024.

Sudca najvyššieho súdu v New Yorku Sam Valleriani vydal príkaz na konsolidáciu 24. mája 2024. Tým sa spája žaloba, ktorú podal James proti organizáciám na pomoc tehotným na Manhattane v štáte New York, s predtým podanou žalobou, ktorú organizácie podali na okresnom súde v Rochesteri’Monroe. Jamesová sa pokúsila presunúť žalobu proti nej z miesta konania v Rochesteri na okresný súd v New Yorku na Manhattane, vzdialenom stovky kilometrov.

ČÍTAJTE: Od roku 2012 bolo v USA zachránených 4 000 detí vďaka zvráteniu potratovej tabletky: Peter Breen, výkonný viceprezident Spoločnosti Thomasa Mora a vedúci súdnych sporov, povedal: “Za posledný mesiac sa Letitia Jamesová pokúsila nezákonne zastrašiť a obťažovať newyorské’organizácie na pomoc tehotným, aby mlčali, a vyhrážala sa im žalobami, ak budú naďalej hovoriť svoje pravdivé posolstvo o zvrátení potratovej pilulky. Žalobu sme podali v Rochesteri, neďaleko ktorého väčšina organizácií sídli a pracuje.”

“Namiesto toho, aby sa dohodla na vhodnom mieste konania, Jamesová potom zažalovala tieto charitatívne organizácie na Manhattane, a to napriek tomu, že ani jedna z organizácií tam nesídli. Sme radi, že súd v okrese Monroe súhlasil s tým, aby sa prípady spojili a prejednávali v Rochesteri, ‘najspravodlivejšom, najvhodnejšom a logisticky najvhodnejšom mieste konania,’ a nie na Manhattane, ktorý s prípadom nemá žiadnu súvislosť,” pokračoval Breen.

“Tešíme sa na obhajobu Heartbeat International, CompassCare a všetkých newyorských’organizácií na pomoc tehotným, ktoré sa stali terčom Jamesovho’protiústavného honu na čarodejnice,” dodal. “Newyorčania si zaslúžia vedieť, že zvrátenie potratovej tabletky je nielen možné, ale aj bezpečné a účinné, a naši klienti majú právo podeliť sa o túto pravdu so ženami, ktoré podstupujú chemický potrat, v ktorom nechcú pokračovať.” 

Právnici Thomas More Society podali 30. apríla 2024 žalobu proti Jamesovi v okrese Monroe v mene Heartbeat International a skupiny newyorských organizácií na pomoc tehotným. Dňa 6. mája 2024 podala Jamesová žalobu proti tým istým organizáciám v okrese New York, ktorý zahŕňa Manhattan.

Prečítajte si uznesenie o konsolidácii, ktoré vydal&nbsp24. mája 2024 sudca Sam L. Valleriani z Najvyššieho súdu štátu New York – Monroe County, v konsolidovaných žalobách, teraz s názvom Letitia Jamesová proti Heartbeat International, et al.zde.

Prečítajte si rozhodnutie o návrhu na konsolidáciu z 21. mája 2024, ktoré vydal sudca Sam L. Valleriani z Najvyššieho súdu štátu New York – Monroe Countyzde.

Prečítajte si právne memorandum na podporu návrhu na konsolidáciu, ktoré podali právnici Thomas More Society 7. mája 2024, zde.

Prečítajte si o zastupovaní spoločností Thomas More Society’Heartbeat International, CompassCare a ďalších organizácií na pomoc tehotným v New Yorku a pozrite si príslušné právne podania, zde.

Publikované so súhlasom Spoločnosť Thomasa Mora.

O Spoločnosti Thomasa Mora

Spoločnosť Thomasa Mora je národná nezisková právnická firma, ktorej cieľom je obnoviť rešpekt v práve pre život, rodinu a slobodu. Spoločnosť Thomas More Society so sídlom v Chicagu a s kanceláriami po celej krajine podporuje tieto ciele poskytovaním vysokokvalitných právnych služieb pro bono od miestnych súdov až po Najvyšší súd Spojených štátov. Viac informácií nájdete na stránke thomasmoresociety.org.

Pokiaľ potrebujete naliehavú lekársku pomoc na zvrátenie potratu vyvolaného liekom, okamžite zavolajte na Horúca linka pre zvrátenie potratovej tabletky (APR) na: (877) 558-0333