Untitled-26-810x500.png

Ak bol 6. január "povstaním", boli ním aj nepokoje Georgea Floyda v roku 2020

18
Neutral
  • Korporátne médiá označujú J6 za povstanie, ale nepokoje z roku 2020 nie.
  • Podľa federálneho zákona je podnecovanie vzbury trestným činom.
  • Primárky GOP v USA sa konali 4. marca, súd odstrelil pokusy o diskvalifikáciu kandidátov.
  • V roku 2020 sa udiali vzbury s násilím a škodami, ale J6 nebola označená za povstanie.

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND

Korporátne médiá opisujú útok na Kapitol 6. januára 2021 (“J6”), ktorý vyvolali tvrdenia o podvodoch v prezidentských voľbách 2020’ako povstanie. Ale bolo to?"

Nikdy však neoznačujú nepokoje z roku 2020 - vyvolané najmä&nbspzabitím Georgea Floyda políciou v&nbspMinneapolise - za povstania. Potom by zase mali.

Čítajte: guvernér štátu Tennessee podpísal zákon na ochranu práv rodičov’v oblasti vzdelávania, morálnej výchovy a zdravotnej starostlivosti

Aj keď “povstanie”nie je nikde v USA definované.S. Code, je to’federálny trestný čin (18 U.S. Code §2383):

Ktokoľvek, kto podnecuje… napomáha alebo sa zúčastňuje na akejkoľvek vzbure alebo povstaní proti… U.USA alebo ich zákonom, alebo im poskytuje pomoc alebo útechu, bude potrestaný pokutou… alebo uväznený… a nebude môcť zastávať žiadnu funkciu v rámci USA.

Zajímavé je, že špeciálny poradca Jack Smith neobvinil’bývalého prezidenta Donalda Trumpa ani žiadneho účastníka J6 z povstania.

J6 teda nebola’vzbura.

Ústava’s 14. dodatok, oddiel 3, je podobná federálnemu právu. Ten však zakazuje zastávať akúkoľvek federálnu/štátnu/mestskú verejnú funkciu len bývalým alebo súčasným úradníkom ktorí&nbspspáchali vzburu  prípadne vrátane prezidentov  

Kolorado a Illinois súdy a Maine úradník citovali túto časť v snahe vyhodiť Trumpa z primárok svojich štátov GOP.

4. marca sa v USA uskutočnili primárky GOP. Najvyšší súd ich odstrelil: štáty nemôžu použiť § 3 na diskvalifikáciu federálnych kandidátov.

O tom, či sa Trump dopustil vzbury, SCOTUS mlčal.

Vzbury v roku 2020

Webster’s definuje vzburu ako “čin alebo prípad vzbury proti občianskej moci alebo zriadenej vláde.”Iní hovoria, že povstanie musí zahŕňať násilie.

Nezávisle od toho, vzhľadom na ich nespočetné tisíce protivládnych činov/prípadov, 2020 s na pobreží až po pobrežie, zvyčajne ľavostredových George Floyd a podobné pokoje kvalifikujú ako vzbury: útoky na políciu a iné osoby, majetok a business ničenie, vandalizmus, rabovanie, podpaľačstvo, bombardovanie, laser útoky, blokády, okupácie, streľby a vraždy.

Medzi cieľmi: Biely dom a ďalšie federálnych budov.

Krvavé kúpele výstižne popisujú strety v roku 2020 

V roku 1992 vtedajší generálny prokurátor Bill Barr použil Insurrection Act a Národnú gardu na potlačenie nepokojov, ktoré nasledovali po zbití Rodneyho Kinga losangeleskou políciou. Ak to boli vzbury, tak vzbury v roku 2020’boli vzburami.

Aj keď vzbury v roku 2020 prebiehali najmä od 26. mája do začiatku júna, sporadické násilnosti pretrvávali celé mesiace. Väčšina protestujúcich Georgea Floyda však bola nenásilná.

Taká bola aj prevažná väčšina protestujúcich J6.

20. január oproti 6. januáru

Ak sa straty J6’vyšplhali na 2,7 milióna dolárov, 2020’mýto konkuruje vojne: 1-2 miliardy dolárov.

20’s mega-majetkom tiež odstrihnuté invázia J6’meraná počtom násilných osôb, zatknutí, zranení a úmrtí.

Pri porovnaní rokov 2020 a J6, RealClearInvestigations sa zistilo “15-krát viac zranených policajtov, 19-krát viac zatknutí.”

Ale “úrady prenasledovali… výtržníkov z Kapitolu [J6] s podstatne väčšou razanciou ako [ výtržníkov z roku 2020].”

Menej toho, “vo väčšine z tucta hlavných jurisdikcií bolo vyše 90 % [2020’obvinení/obžalôb” zrušených/zamietnutých/nepodaných.

Čítajte: 24 republikánskych guvernérov povedalo Bidenovi, že sa postavia proti ‘protiústavnej’ pandemickej zmluve WHO

New York a ďalšie mestá umožnili stovkám údajných rabovačov/porušovateľov zákona z roku 2020 uniknúť trestnému stíhaniu.

Naopak, po viac ako troch rokoch sú federáli naďalej pohltení hľadaním porušovateľov zákona z J6.

Prečo Jack Smith nestíhal’osoby z J6 za vzburu?

Jedna z možností: federáli a dokonca aj štáty by potom mohli cítiť povinnosť vzniesť obvinenia z povstania voči porušovateľom zákona z roku 2020’

To by vyvolalo roztržky medzi výtržníkmi’mediálnymi podporovateľmi a možno aj ďalšie krviprelievania.

Naše politicky venomous súdnictvo pripomína súdnictvo tretieho sveta vy-viete-čo.

Pomoc a útecha

Tí, ktorí vybavili vzbúrencov z roku 2020 tehlami, pálkami, fľašami, nožmi na rezanie bleskov, oslepujúcimi lasermi a Molotovovými koktailmi, im jednoznačne poskytli “pomoc alebo útechu.”

Medzi ďalšími osobami, ktoré sú vystavené rovnakému obvineniu:

Zákonník USA alebo 14. dodatok by takýmto osobám v prípade odsúdenia zakázali zastávať federálne, štátne a/alebo mestské funkcie.

Ale nevzišiel’J6 z desivých volebných lží, zatiaľ čo 2020 bol podnietený policajnou brutalitou voči černochom a sociálnou spravodlivosťou pre nich?"

Zpochybňovanie nie je zločin

Aktivisti v 2020 mali právo byť nahnevaní obrázky policajta Chauvina kolena na krku Georgea Floyda na internete. Porota totiž odsúdila Chauvina za vraždu v roku 2021.

Objektívni pozorovatelia tiež vedia, že k zneužívaniu polície, zločinom, krytiu a korupcii dochádza príliš často.

Čítajte: Odhalenie: Aktivista BLM klamal, aby sa dostal do poroty v Chauvinovom procese

Demonštranti J6 a mnohí Američania mali podobné právo veriť, že prezidentské voľby a preteky v roku 2020’boli poznačené rozsiahlymi podvodmi a zločinmi vlády. Stačí sa spýtať Hillary Clintonovej a gruzínskej Stacey Abramsovej na ich vlastnú volebnú kritiku.

Volebný mischief je predsa americká tradícia. A zoznamy voličov sú úmyselne neaktuálne a teda nezákonné.

Niektoré štáty sa počas strachu z COVID-u poponáhľali s prijatím poštových hlasovacích lístkov. To prispelo k skepticizmu. Komisia Jimmyho Cartera a Jamesa Bakera z roku 2005’varovala pred mail-in hlasovanie.

Protestujúci J6 sa snažili vyvinúť tlak na viceprezidenta Mikea Pencea, aby odmietol potvrdiť víťazstvo Joea Bidena’

Predpokladajme, že Pence tak urobil. Do inaugurácie zostávalo len 14 dní a nezvratné dôkazy o Trumpovom víťazstve zdanlivo chýbali. Kongres alebo SCOTUS by nepochybne zasiahli a potvrdili by Bidenovo’víťazstvo.

Pravda, prísažní a niektorí ďalší boli usvedčení z pokusu o zvrhnúť voľby a vládu na J6.

Chceli zadržať armádu, letectvo, námorníctvo, námornú pechotu, národnú gardu, vnútornú bezpečnosť, maršalskú službu, ATF, FBI a políciu? Nemožné.

Ďalšie rozdiely

J6 sa obmedzil na jeden deň a jednu lokalitu. A kopíroval len úryvok z encyklopédie bezprávia 2020’

Ale okrem pokojných protestov a možno aj cielených útokov na orgány činné v trestnom konaní boli útoky, podpaľačstvo, rabovanie, ničenie menšinových podnikov a úmrtia 2020’na celoštátnej úrovni jednoducho zločineckou anarchiou. Nemali žiadnu racionálnu súvislosť s Floydovou’vraždou alebo sociálnou spravodlivosťou. V dňoch 4. - 7. septembra 2018 sa v Senáte konalo vypočúvanie kandidáta na post sudcu Najvyššieho súdu USA Bretta Kavanaugha

Podporované feministickými a progresívnymi organizáciami na vypočúvanie opakovane vstupovali ženy. Prerušovali ho výkrikmi a inými neusporiadanými aktivitami.

Jedna z líderiek’s cieľ: “Aby táto nominácia neprešla.” Znie to trochu ako 6. január.

Ďalší líder vyhlásil: “Prišiel som dať do stávky svoje telo.” Ako protestujúci proti J6?

EXKLUZÍVNE: plukovník Macgregor ukazuje, ako neokonzervatívna zahraničná politika uvrhla svet do chaosu

Je ťažké poznať konečnú bilanciu vyše 227 zatknutí počas Kavanaughovho vypočúvania’.

Väčšina z nich však bola obvinená z “výtržníctva, tlačenice alebo obštrukcie,” reportovala NPR. Zaplatili pokuty vo výške 35 alebo 50 dolárov.

Zdá sa preto nespravodlivé, že mnohí účastníci J6 dostali prísnejšie tresty za podobné obvinenia z marenia úradného konania a/alebo výtržníctva/rozvratu.

Bolo teda konanie zo 6. januára 2021 vzburou? Iba ak korporátne médiá a ich spojenci takto opíšu nepokoje v roku 2020’čo však nikdy’neurobia.

Prevzaté so súhlasom WND News Center.