Untitled-31-810x500.png

Opätovné prehodnotenie nehanebného pokrytectva našich elít podporujúcich nepokoje BLM počas výluk COVID

0
Kultúra smrti
  • Právnik sa prezliekol za Smrtku na pláži, médiá ho oslavovali.
  • Uhlfelder využil publicity na politické ambície a založil politický akčný výbor.
  • Politici a byrokrati uplatňovali dvojité štandardy pri uzáveroch a protestoch.
  • Manipulácia s verejno-zdravotnými správami odhalila prázdnotu reakcie na COVID.

V marci 2020 sa floridský právnik Daniel Uhlfelder prezliekol za Smrtku, aby zahanbil rodičov, ktorí vodili svoje deti na miestne pláže. Namiesto toho, aby spochybnili jeho príčetnosť alebo vysvetlili, že slnečné svetlo zabíja vírus, liberálne spravodajské kanály oslavovali tohto nepríčetného právnika, jeho plášť, kosu a ideológiu.

V normálnych časoch by Američania počuli Uhlfeldera štekliť z rohu ulice o konci sveta. “Len choď ďalej,”by povedali svojim deťom, keď by zazreli jeho nápisy predpovedajúce vytrženie. Neboli to však normálne časy, takže šialenstvo vynieslo Uhlfeldera k obdivu médií a politickej platforme.

ČÍTAJTE: Klinika Mayo odmieta youtuberovej matke transplantáciu pľúc, ak si nedá pichnúť COVID

“Je to’strašidelná výzva pre návštevníkov pláže, aby zostali doma,” CNN písala vedľa fotografie Uhlfeldera stojaceho pred plážovým slnečníkom zahaleným v čiernom plášti. Rodinám hrajúcim sa pri oceáne rozdával vrecia na telo. Saturday Night LiveVice NewsThe Daily Show ho hosťovali, pričom jeho úsilie skôr oslavovali, než zosmiešňovali. “Ak“neprijmeme opatrenia na kontrolu vecí, tento vírus sa nám naozaj, ale naozaj vymkne spod kontroly,” on upozornil.

The New Yorker zverejnil oslnivý profil o Smrtke zo Slnečného štátu Smrtke. “Nie som liberál,”povedal. “Som logický.”Svoje reklamné turné prirovnal k zážitkom svojej rodiny”z holokaustu. “Môj starý otec utiekol z nacistického Nemecka ako tínedžer. Celú jeho rodinu spálili v plynových komorách,” povedal. “Vždy som to mal zakorenené v hlave: ‘Môžeš sedieť, nadávať a fňukať, ale čo s tým urobíš?"’’ Takže, aby si uctil pamiatku holokaustu, Uhlfelder reagoval na národný strach tým, že obetoval politických oponentov a vyzýval k pozastaveniu ich slobôd.

Uhlfelder mal vyššie ambície ako terorizovať miestne rodiny. Svoju publicitu využil na založenie Make My Day PAC, politického akčného výboru podporujúceho demokratov podporujúcich zablokovanie. Neskôr v tom istom roku viedol ran neúspešnú kampaň za generálneho prokurátora Floridy, pričom získal 400 000 hlasov. CNN ho neskôr privítala ako odborníka na verejné zdravie v oblasti mandátov na masky.

26. mája 2020 zverejnil fotografie svojej pokračujúcej snahy zahanbiť svojich susedov, aby sedeli sami vo vnútri. Dokonca mal viacero kostýmov, pričom do svojej rotácie oblečenia zakomponoval aj oblek proti nebezpečným látkam.

V Uhlfelderovom’postoji k verejným zhromaždeniam však bola pozoruhodná kára. O týždeň neskôr oslavoval milióny občanov zhromaždených po celej krajine po smrti Georgea Floyda. On osobne sa zúčastnil na zhromaždeniach BLM na Floride a podporil pochody v New Yorku, San Franciscu a Chicagu. Tieto spoločensky módne názory zrejme odôvodňovali odklon od jeho horlivého presadzovania výluk.

V krajine s 300 miliónmi obyvateľov sa vždy nájdu narcistickí, pokryteckí blázni; znepokojujúcejšie však bolo, ako sa poprední predstavitelia vlády, médií a medicíny takmer nelíšili od Uhlfeldera.

Výnimka Black Lives Matter

Politici a byrokrati v celej krajine zrušili rovnosť zákonov v prospech kastovného systému COVID. Uzávery, vyhlášky, domáce väzenia, svojvoľné zbavovanie slobody, svojvoľné útoky na ústavné práva a iracionálne výkonné nariadenia boli vyhradené pre občanov s nesprávnym politickým presvedčením.

Gubernátorka Michiganu Gretchen Whitmerová bola jednou z najhorlivejších presadzovateľov uzáverov v krajine’. Jej občania prišli o základné práva podávať petície vláde, cestovať a zhromažďovať sa. V apríli označila protesty proti svojmu príkazu na pobyt v domácnosti za “rasistické a mizogýnne”. ona hrozila že odpor spôsobí, že “pravdepodobnejšie” bude výluka pokračovať.

Čítajte: Krvné transfúzie od príjemcov mRNA vakcíny COVID môžu byť smrteľné: V júni, keď do Detroitu dorazili demonštranti a výtržníci BLM, Whitmerová’však zmenila názor. Privítala ich s nadšením, pochodovala bok po boku so skupinou. Whitmerová ochotne porušila svoje výkonné nariadenia, ktoré vyžadovali “sociálne dištančné opatrenia… vrátane toho, aby sa zdržiavala aspoň šesť metrov od ľudí.” Bolo jasné, že jej rozhodnutie pochodovať ruka v ruke so svojím volebným blokom viedla politika. “Na voľbách záleží,” kričala z mikrofónu. “Nemôžeme byť porazení!"”

Podobne ako Uhlfelderová, Whitmerová kombinovala diktátorskú aroganciu s kognitívnou disonanciou. V čase svojho politického zhromaždenia BLM hrozila občanom 90 dňami väzenia ak porušia jej príkaz zostať doma, hoci jeho vykonanie záviselo od ich politického presvedčenia. Tisíce ľudí sa zhromaždili v Grand RapidsKalamazooState Capitol, ale Whitmerová upustila od potrestania porušovateľov zákona. Ako politickí spojenci administratívy nepodliehali nariadeniam, ktoré sa vzťahovali na širšiu občiansku verejnosť.

Illinois zaujal podobný prístup. Na otázku o dôsledkoch porušovania príkazov na pobyt doma starostka Chicaga Lori Lightfootová novinárom povedala: “Budeme zatýkať. To by sa nikdy nemalo stať, pretože ľudia – teda vy – sa musia podriadiť.” Guvernér J. B. Pritzker bol vo svojich požiadavkách na domáce väzenie podobne prísny. “Všetky verejné a súkromné zhromaždenia akéhokoľvek počtu osôb, ktoré sa konajú mimo jednej domácnosti alebo obytnej jednotky, sú zakázané,” on deklaroval. Pre neobľúbených občanov to bola najextrémnejšia forma totality: všetky zhromaždenia na akomkoľvek mieste s akýmikoľvek osobami boli zakázané. Rovnako ako “akékoľvek cestovanie, vrátane, ale nielen, cestovania autom, motocyklom, skútrom, bicyklom, vlakom, lietadlom alebo verejnou dopravou.”

Vykonávanie výluk v štáte Illinois’pokračovalo aj v lete. Koncom mája chicagská polícia vydala varovania, že zatkne a pokutuje každého, kto sa pohybuje na bicykli po vonkajších chodníkoch, aj keď jazdí sám. Keď miestna skupina republikánov plánovala piknik pod holým nebom na 4. júla, Pritzker sa obrátil na súd, aby presadil svojvoľné obmedzenie počtu ľudí. Žiadna z týchto noriem sa však nevzťahovala na hnutie Black Lives Matter.

“Chceme, aby ľudia prišli a vyjadrili svoju vášeň,” povedala starostka Lightfootová novinárom niekoľko týždňov po tom, ako vynadala občanom, že “musia dodržiavať.” V mestách po celom štáte sa zhromaždili tisíce protestujúcich, pričom rabujúci spôsobili škody za viac ako 100 miliónov dolárov. Na rozdiel od verejnej politiky zameranej na individuálne jazdy na bicykli sa neobávali prenosu vírusov.

Občianske slobody za vlády guvernéra’záviseli od politického presvedčenia. Podobne ako Whitmerová, aj Pritzkerová v júni osobne pochodovala spolu so stovkami aktivistov. O mesiac neskôr zakázal Republikánskej strane štátu Illinois organizovať zhromaždenia pred prezidentskými voľbami v roku 2020. Išlo o jasnú diskrimináciu z hľadiska – guvernér pochodoval po boku politickej skupiny, ktorú podporoval, a zakázal pochody strany, ktorej bol odporcom.

Miestne médiá zväčša mlčali, keď guvernér pozastavil politickú slobodu pod iracionálnou zámienkou verejného zdravia. Bez toho, aby vysvetlil, čím sa jeho pochody líšia v bezpečnosti, argumentoval že obmedzenie aktivít jeho odporcov bolo “nevyhnutné” na zabránenie šírenia COVID.

Čítajte: Nemecká vláda odvolala mandát na odstrel COVID pre armádu po tom, čo vojak podal žalobu

V novembri vyhral voľby prezident Joe Biden a normy pre politické demonštrácie sa opäť posunuli. Obézny Pritzker pochodoval cez Chicago s tisíckami priaznivcov. Podobne ako Black Lives Matter, aj Demokratická strana sa tešila výnimke z výlukových opatrení. “Je’jasné, že guvernér dodržiava jeden súbor pravidiel pre ľudí na politicky výhodných fotkách a iný pre zvyšok Illinois,” predseda Republikánskej strany Tim Schneider povedal v reakcii.

Starosta Lightfoot sa pripojil k tisícom ľudí oslavujúcich Bidenovo’zvolenie. “Je to’veľký deň pre našu krajinu,” ona vykričala davu. Jej politickí spojenci zaplnili ulice okolo nej, nabalení plece pri pleci. O päť dní neskôr sa Lightfootová vrátila k autoritárskemu impulzu. “Musíte zrušiť bežné plány na Deň vďakyvzdania,” ona požiadala svojich občanov. Podľa Lightfoota bolo jednoducho príliš nebezpečné komunikovať s “hosťami, ktorí nežijú vo vašej bezprostrednej domácnosti.”

Gubernátor štátu New York Andrew Cuomo zaviedol v štáte Empire podobný dvojstupňový právny systém. “Koľko ľudí musí zomrieť, kým ľudia ignorujúci sociálne dištancovanie pochopia, že majú zodpovednosť?"” opýtal sa na Twitteri v apríli 2020. “Jeden človek kýchne – druhý človek sa intubuje… ZOSTANE DOMA. SAVE LIVES.” Len niekoľko týždňov po tom, čo zatvoril cirkevných pastorov za organizovanie drive-in kázní, boli protestujúci BLM imúnni voči orgánom činným v trestnom konaní.

Tisíce ľudí sa zhromaždili v uliciach a blokovali dopravu po celom štáte. Dva mesiace predtým starosta New Yorku Bill de Blasio osobne sprevádzal newyorskú políciu do Brooklynu, aby uzavrela vonkajší pohreb miestneho rabína. “Dnes sa vo Williamsburgu stalo niečo absolútne neprijateľné (sic): veľké pohrebné zhromaždenie uprostred tejto pandémie,” starosta zverejnil. “Keď som sa to dozvedel, sám som tam išiel, aby som zabezpečil rozohnanie davu. A to, čo som videl, NEBUDEME tolerovať, kým budeme bojovať proti koronavírusu.”

“Čas na varovania uplynul,”neskôr zverejnil de Blasio. “Ide o zastavenie tejto choroby a záchranu životov. Bodka.” Cuomo a de Blasio však zmenili názor, keď New York Times informovali že tisíce protestujúcich z BLM “strhli preglejku, ktorou bol zabednený vlajkový obchod Macy“na Herald Square, a po desiatkach sa hrnuli dovnútra, aby ukradli všetko, čo našli, než ich začala naháňať polícia. Ďalší rozbíjali výklady v predajni Nike a brali tričká, džínsy a bundy na zips. Vtrhli do obchodu Coach, vyrabovali pobočku Bergdorf Goodman a cestou zničili desiatky menších výkladov.

De Blasio neviedol newyorskú políciu k ukončeniu zhromaždení a rabovania; dokonca ani neodsúdil porušenie svojich nariadení. Namiesto toho ospravedlnil dvojitý meter: “Keď vidíte národ, celý národ, ktorý sa súčasne borí s mimoriadnou krízou zasiatou 400 rokmi amerického rasizmu, prepáčte, to nie je tá istá otázka ako pochopiteľne poškodený majiteľ obchodu alebo zbožný veriaci človek, ktorý sa chce vrátiť k bohoslužbám.”

V susednom New Jersey sa dvojitého metra chopil aj guvernér Phil Murphy. Murphy bol jedným z najprísnejších presadzovateľov uzávierky, ktorá sa začala v marci 2020. Na jar toho roku polícia v New Jersey obvinila občanov za zločiny vrátane:

Čítajte: Herotický majiteľ telocvične v New Jersey, ktorý sa postavil proti tyranskému uzamknutiu COVID, zbavený vyše 80 obvinení

Na otázku o Murphy’o presadzovaní korunovačného zákona, právnik z ACLU v New Jersey poznamenal: “Je to’trochu dych vyrážajúce, ten rozsah.”

Ale keď sa v Newarku zišli tisíce demonštrantov, ktorým záleží na živote černochov, k podobným citáciám nedošlo. Murphy mal jasno: uplatnenie zákona záviselo od toho, či sa mu zdal dôvod skupiny’morálne dostatočný. “Pravdepodobne ma’zapáli každý, kto vlastní nechtový salón v štáte,” on povedal v júni. “Ale jedna vec je’protestovať proti tomu, v ktorý deň sa otvárajú nechtové salóny, a’iná vec je vyjsť na pokojný protest, v drvivej väčšine, kvôli niekomu, kto bol zavraždený priamo pred našimi očami.”

Koncom toho leta polícia v New Jersey zatkla majiteľov miestnej posilňovne za to, že prevádzkovali svoj podnik v rozpore s jeho príkazmi, a majiteľov domov za to, že usporiadali párty pri bazéne bez spoločenského odstupu. Majitelia telocvične nemali prevrátiť autá alebo podpáliť policajné vozidlá ako protestujúci BLM v Trentone a párty pri bazéne sa nezvrhla do násilie gangov ako “protirasistické” hnutie v Atlantic City. Murphyho’norma bola jasná: ideológia bola rozhodujúcim faktorom pri uplatňovaní zákona.

Nezvolení ideológovia neboli imúnni voči pokrytectvu. Bývalý riaditeľ CDC Tom Frieden varoval v Washington Post op-ed že porušovanie príkazov na pobyt doma a výluky by mohlo “zahltiť zdravotnícke zariadenia, zabiť lekárov, zdravotné sestry, pacientov a ďalších.”Protesty proti zatváraniu podnikov a škôl sa pre Friedena podobali masovým vraždám, ale pre nepokoje Georgea Floyda existovala politická výnimka. “Ľudia môžu pokojne protestovať A spolupracovať na zastavení COVID,” on trval na tom.

1 300 pracovníkov verejného zdravotníctva podpísalo otvorený list ktorý vysvetľoval, prečo by “protirasistické” protesty mali byť vyňaté z obmedzení, ktorým čelia iné skupiny. “Protesty proti systémovému rasizmu, ktorý podporuje neprimerané zaťaženie černošských komunít COVID-19 a tiež udržiava policajné násilie, musia byť podporované.”Pritom protesty proti príkazom zostať doma “nielenže sú proti zásahom v oblasti verejného zdravia, ale majú aj korene v bielom nacionalizme a sú v rozpore s úctou k životom černochov,” oni vysvetlili. 

“Sloboda pre mňa, ale nie pre teba, nemá podľa našej ústavy miesto,” vysvetlil neskôr sudca amerického obvodu James Ho. Presne takýto dvojitý meter však politici a zdravotnícki úradníci uplatňovali počas leta 2020. 

V júni 2020 Americká asociácia verejného zdravia vyhlásila, “Rasizmus je kríza verejného zdravia.” Ich členovia to zdôvodnili tým, že to podporuje ich obhajobu hnutia BLM po tom, čo celé mesiace presadzovali domáce väzenie. Americká akadémia pediatrov, Americká lekárska asociácia a Americká lekárska fakulta vydali podobné vyhlásenia, rovnako ako skupiny na HarvardGeorgetown, a Cornell a miestne samosprávy v Kalifornii, Wisconsine a Marylande.

V júni 2020 bolo “americké krédo” – Jeffersonova zásada, že všetci ľudia sú si rovní a pred zákonom sa s nimi musí zaobchádzať rovnako–, zvrhnuté v prospech tupej straníckej politiky. Drobní tyrani ako Whitmer, Pritzker, Cuomo a Murphy zaviedli dvojstupňový systém spravodlivosti, ktorý odmeňoval spojencov režimu a trestal jeho odporcov.

PREČÍTAJTE SI: Washingtonský lekár dostal pokutu 5 tisíc dolárov, musel sa podrobiť prevýchove po tom, čo predpísal ivermektín na COVID

Pravdepodobne seriózni ľudia sa správali rovnako šialene ako muž oblečený v kostýme smrtky na floridskej pláži. Svoju moc uplatňovali rozmarne a proti politickým oponentom používali zbrane právneho systému. Žili v prepychu a zároveň upierali svojim občanom základné slobody. Ich veľkolepé moralizovanie sa stalo tenkou façade pre ich ohromujúcu nekompetentnosť.

Jich médiá, policajné oddelenia, “odborníci na verejné zdravie,” a ich korporátni darcovia boli neochvejní. Záležalo im na moci, nie na demokratickej zodpovednosti alebo ústavných normách.

Kontrast medzi uzáverami kvôli vírusu a všeobecnou toleranciou a podporou zhromaždení na protest proti rasizmu, po ktorých nasledovali uzávery, a keď sa skončili, nasledovali zhromaždenia na oslavu Trumpovej’porážky, a to všetko v priebehu jedného politického obdobia, bol pre mnohých pozorovateľov príliš veľký. Práve táto spätná, selektívna manipulácia s verejno-zdravotnými správami začala rozkladať celý režim COVID. Zlomila psychológiu nátlaku a kontroly a odhalila základnú prázdnotu celej kalamity.

Preložené so súhlasom Brownstone Institute.