Robert-Fico-e1715870065755-810x500.png

Je pokus o atentát na antiglobalistického slovenského premiéra varovaním pred budúcimi udalosťami?

0
Neutral
  • Kongres má zastaviť financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou.
  • Atentát na Fica bol politicky motivovaný a môže naznačovať občiansku vojnu na Slovensku.
  • Cintula, útočník na Fica, bol proti Ficovej vláde a plánoval útok niekoľko dní predtým.
  • Mediálne pokrytie Fica a jeho názorov mohlo podnietiť atentát a naznačuje politickú polarizáciu.

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou

Podľa správ Euractivu bol 15. mája slovenský premiér Robert Fico zastrelený pri atentáte, ktorý minister vnútra Matúšutaj Eštok označil za “politicky motivovaný” pokus o vraždu.   

Podľa očitých svedkov, na ktorých sa odvoláva Euractiv, Fico vítal ľudí v Dome kultúry v slovenskom meste Handlová, keď bol postrelený. 

Eštok upozornil , že Slovensko je “na pokraji občianskej vojny” kvôli politickým nezhodám s Ficovou vládou, aj vyhlásil, že 71-ročný Juraj Cintula, ktorý na Fica vystrelil päť nábojov, môže mať “konal ako súčasť skupiny ľudí, ktorí sa navzájom povzbudzovali k vykonaniu atentátu,” podľa správ Reuters. 

Podľa miestnych spravy, len dve hodiny po Cintuľovom’pokuse o vraždu Fica bola podozrivá’“história komunikácie” online zmazaný.

Slovenské úrady síce zistili, že Cintula nemal v minulosti záznam v registri trestov, ale vystupoval otvorene proti Ficovej’vláde. Materiály nahrané na sociálnych sieťach zobrazovali Cintulu ako účastníka protestu proti Ficovi, šantil, “Nech žije Ukrajina!”  

Na základe správ Slovenské médiá, Cintula povedal polícii, že útok plánoval niekoľko dní predtým, ale že neplánoval zabiť Fica.  

Zpravodajská stanica CNN citované EšTok ako výrok: "Ak chcete, aby sa vám podarilo získať informácie o tom, čo sa deje, a čo sa deje, aby ste sa dostali do kontaktu s inými ľuďmi, ktorí sú na ceste, musíte sa dostať do kontaktu s inými ľuďmi: 

Dôvodmi (podozrivého) boli rozhodnutie o zrušení špeciálnej prokuratúry, rozhodnutie o zastavení dodávok vojenskej pomoci Ukrajine, reforma verejnoprávneho vysielania a odvolanie šéfa súdnej rady.   

Zajímavé je, že reakcie mainstreamových médií na Ficov’útok popierajú ich zaujatosť voči guľometnému slovenskému lídrovi, ktorého strana Smer-sociálna demokracia vyhral minuloročné’voľby na základe kampane, ktorá sa postavila proti masovej migrácii, chránila národnú suverenitu pred centralizovanou kontrolou Európskej únie a lambasted vojenskú pomoc NATO’Ukrajine.  

Napr. na BBC spravodajská stanica uviedla toto: 

Fico bol obvinený z prítulnosti k osobnostiam, ako je maďarský premiér Viktor Orbán, čo viedlo niektorých analytikov k špekuláciám, že sa možno pokúša ukradnúť stránku z režimu lídra, ktorého Európsky parlament označil za vodcu ‘hybridného režimu volebnej autokracie.’  

Podobne sa vyjadril aj britský denník Daily Mail prezentoval Fica ako “proputinovského” “antivaxxera”:   

Kritici tvrdia, že opustil prozápadný kurz Slovenska a&nbspdôsledne ho podporuje..ostro vystupuje proti imigrácii a kritizoval manželstvá osôb rovnakého pohlavia. Počas pandémie Covid sa stal najvýraznejším hlasom krajiny’proti maskám, výlukám a očkovaniu. Je tiež obdivovateľom Vladimira Putina a prisľúbil, že nebude podporovať Ukrajinu.

Naďalej Sky News tvrdil, že “Fico je dlhodobo rozdeľujúcou postavou,” charakterizoval slovenského lídra ako “proruského, protiamerického.” V reakcii na mainstreamové médiá’ “citeľný chlad” k streľbe na Fica”, najmä na Sky News, Brendan O’Neill písal v The Spectator:  

Hosťujúci komentátor povedal, že Ficove názory sú ‘veľmi rozdeľujúce na Slovensku a ‘veľmi rozdeľujúce v EÚ . A preto – počkajte si na to – ‘nie je prekvapujúce, že k takejto udalosti môže dôjsť’. Chápete? Keďže Fico je kontroverzná postava, aspoň podľa EÚ, nemalo by byť’veľkým šokom, že sa ho niekto rozhodol zastreliť. Je to jednoznačne najznepokojujúcejšia vec, akú som za posledný čas počul v hlavnom spravodajskom kanáli. Demokraticky zvolený líder je zasypaný guľkami, samotná slovenská demokracia je strašným spôsobom napadnutá, a vy sa’nečudujete?"

O’Neill dodal: 

Komentátor na Sky vymenoval Ficove’údajne problematické názory. Informoval nás, že je’populista a nacionalista. Čo je horšie, je proti vojenskej pomoci Ukrajine. Čo tu hovoríme? Že nie je ‘prekvapujúce’, ak sa na verejné osobnosti, ktoré zastávajú takéto názory – že národnosť je dôležitá, že EÚ môže byť osinou v zadku, že pomoc Ukrajine by sa mala zastaviť –, vrhajú maniaci? To mi pripadá ako veľmi nebezpečný odkaz.  

Ficovi’priaznivci obvinili z náporu mediálneho zlovestného opisovania lídra ako jednej z príčin, ktoré Cintula podnietili k streľbe. Eštok tiež odsúdil nepriaznivé mediálne pokrytie Fica:  

Byli to informácie, ktoré ste nedávno prezentovali. Spôsob, akým ste ich prezentovali, si myslím, že každý z vás môže reflektovať. 

Ako Conor Gallagher písal v Naked Capitalism  

… práve’spochybňovanie línie NATO a nesúhlas s kopaním ešte hlbšej diery projektu Ukrajina dostali Fica a Smer do horúcej vody s atlantistami, ktorí dnes riadia Európu. Fico a Smer sú neúprosne označovaní za proruských len pre svoje presvedčenie, že Projekt Ukrajina nie je pre Slovensko dobrý. Niežeby bolo niečo zlé na tom byť proruský, ale odkedy to, že človek nechce ísť do vojny s Ruskom, robí z neho ‘proruského’?

V komentári k mainstreamovým médiám, ktoré euroskeptika Fica vykresľujú ako “proruského,” sputnik publicistu Dmitrija Babiča povedal: 

Takéto klišé aacute;sa v mainstreamovej európskej tlači stalo bežným voči každému nesystémovému politickému lídrovi, ktorý sa zasadzuje za suverenitu svojej krajiny alebo sa odkláňa od spoločnej zahraničnej politiky EÚ, nie nevyhnutne v jednote s&nbspRuskom.

V rovnakom duchu sa vyjadril aj vedúci výskumný pracovník Global Policy Institute George Szamuely poznamenal: 

[Údajný strelec je] v podstate na rovnakej strane ako všetky médiá EÚ, aparát EÚ, všetky politické osobnosti EÚ, ktoré odsudzovali Fica a Slovensko za jeho údajnú proputinovskú agendu, za to, že je v službách Kremľa. {Médiá prišli s ďalším príbehom, že Fico si za to nejakým spôsobom môže sám, pretože je taká polarizujúca postava. Je taký rozdeľujúci a politická atmosféra na Slovensku je veľmi, veľmi toxická. Veľa nenávisti, veľa nenávistných prejavov. A kto za tým všetkým stojí? Robert Fico.  

“V celej Európe je spoločenská polarizácia a politický antagonizmus, ale zvyčajne nikto nestrieľa do premiérov. [Toto sa stalo] len na Slovensku,” Dimitris Konstantakopoulos, bývalý bezpečnostný a zahraničnopolitický poradca zosnulého bývalého gréckeho premiéra Andreasa Papandrea, deklaroval vo vyjadreniach pre Sputnik, komentujúc nebezpečnú situáciu, ktorá sa vyvinula v srdci Európy po atentáte na Fica’.  

“To, čo si budú myslieť ľudia v celej Európe, je, že je to signál pre každého politika, ktorý by chcel nesúhlasiť s hlavnou politikou NATO a Európskej únie – že si musí dávať pozor, aby naňho nebol spáchaný atentát,” spresnil Konstantakopulos.  

“Pripomeniem, že už vyhodili do vzduchu Nord Stream plynovod a mali sme’aj atentáty alebo pokusy o atentát na ruských novinárov a politikov vo vnútri Ruska. Zdá sa teda, že [už] dávno predtým existovala ‘vojnová strana’ na Západe, ktorá sa rozhodla nepripustiť ruské víťazstvo na Ukrajine. A to znamená použitie všetkých možných prostriedkov,” zdôraznil Konstantakopulos.  

Proukrajinské sily, ktoré dúfajú, že “disciplinujú” lídrov, ktorí nepodporujú Ukrajinu v jej konflikte proti Rusku, môžu použiť násilie alebo iné spôsoby na presadenie svojho programu,  povedal Konstantakopulos pre Sputnik 

V súvislosti s tým Brusel už skôr vyhrážal, že podkope ekonomiku Viktora Orbán’Maďarska, ak bude vetovať pokus Ukrajiny stať sa členom EÚ. V máji tohto roku tiež krajinský súd vo Verdene v nemeckom Dolnom Sasku rozhodol, že líderka rotenburskej euroskeptickej Alternative für Deutschland (AfD) Marie-Thérèse Kaiser je vinná z “podnecovania k nenávisti” za zverejnenie štatistík kriminality, podľa ktorých utečenci z Afganistanu spáchal neprimerane veľa sexuálnych trestných činov v krajine. 

Nemecký súd’rozsudok zaujal miliardára Elona Muska, pričom Musk posting: 

Hovoríte, že pokuta bola za opakovanie presných vládnych štatistík? Bolo v tom, čo povedala, niečo nepresné?" 

Vlani bol údajne spolulíder AfD Tino Chrupalla počas predvolebnej akcie v bavorskom Ingolstadte napadnutý injekčnou striekačkou, čo mu spôsobilo anafylaktický šok. Napriek tomu Associated Press (AP), citujúcnemeckú prokuratúru a políciu, uviedla, že “zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by Chrupalla bol napadnutý.”

O niekoľko dní skôr bola Alice Weidelová, ďalšia spolustraníčka AfD, spolu so svojou rodinou pre istotu odvezená na neznáme miesto po tom, ako spravodajské služby správy o pripravovanom útoku na nacionalistického politika. Namiesto toho, aby mlčala alebo odsúdila násilie, ľavicová poslankyňa nemeckej strany Zelených Renate Künast v X príspevku, pochybovala o tom, že by Weidel zinscenoval “bezpečnostný problém, ktorý by vyhovoval vtedajším voľbám” v Bavorsku. 

On April 10 of this year, Fico ominously predpokladal, že k podobným atentátom, ako bol ten na jeho život, môže veľmi dobre dôjsť aj v jeho krajine: 

A ja’len čakám, kedy sa táto frustrácia, umocnená Denníkom N, SME či Aktualitami (Slovenské správy), premení na vraždu niektorého z popredných vládnych politikov. 

Ficove’zlovestné predpovede nie sú vzhľadom na históriu tajných operácií (ktoré boli niekedy aj násilné) v Európe úplne neopodstatnené.

Po Ficovej’streľbe indický spravodajský portál Firstpost uverejnil článok citujúci amerického novinára Nebojsu Malica a reportéra Habertürk Ozcana Tikita, v ktorom sa uvádza, že s atentátom na Fica’súvisí pokračovanie “operácie Gladio”.

V tom istom článku bola operácia Gladio opísaná ako “tajná operácia zahŕňajúca sieť ‘zostávajúcich v pozadí’ armád vytvorených v Európe počas studenej vojny,” podporovaná “NATO a CIA v spolupráci s európskymi spravodajskými službami,” s cieľom pripraviť sa na možnú inváziu vtedajšieho Sovietskeho zväzu.

Pozoruhodné je, že v článku sa uvádza, že “NATO zohrávalo ústrednú úlohu pri koordinácii týchto tajných armád, ktorých cieľom bolo zabezpečiť, aby odpor pokračoval aj v prípade porážky alebo okupácie oficiálnych vojenských síl,” a zabezpečiť “násilné incidenty vrátane bombových útokov a atentátov s cieľom destabilizovať politickú situáciu.”

Firstpost dodáva: 

Pôvodne mali byť tieto skupiny obranným opatrením proti sovietskej invázii, niektoré z nich sa však zapojili do vnútropolitických aktivít vrátane ovplyvňovania volieb, účasti na teroristických činoch a manipulácie politických procesov s cieľom potlačiť ľavicové hnutia a strany.

Zarážajúce je, že zatiaľ čo Fico bol mnohými mainstreamovými médiami označený za “proruského”, tieto tie isté médiá sa rýchlo ukazovať na svojho útočníka’zjavné väzby na proruské polovojenské organizácie a protiimigračné sily, namiesto toho, aby vyzdvihol sympatie útočníka’ku kyjevskému režimu pod vedením protikresťanského vodcu Volodymyr Zelensky. Iróniou osudu Sky News informoval o skutočnosti, že Cintula, budúci atentátnik, si pripomenul narodeniny marxistického teroristu Che Guevaru, kľúčovej postavy kubánskej revolúcie.   

Evidentne globalisti z EÚ, ako to odzrkadľujú ich pochlebovači v establishmentových médiách, opäť odhalili svoju pravú tvár prostredníctvom reakcií na strelbu na Fica’. Vzhľadom na blížiace sa voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia 6. až 9. júna a počas ktorých by mali konzervatívni a euroskeptickí politici získať mnoho hlasov, je veľmi pravdepodobné, že globalistickí brahmani v Bruseli a ich kotlebovci sa panicky snažia udržať si moc, aj keď ichlegitimita viesť klesá.

V zúfalstve by nebolo prekvapením, keby v budúcnosti došlo k viacerým atentátom (fyzickým aj charakterovým) zameraným na disidentských lídrov alebo verejne známe osoby. 

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli