story-1-june-3-810x500.jpg

SLEDUJTE: Candace Owens prezradila, čo ju prilákalo do Katolíckej cirkvi

40
Kultúra života
  • Konzervatívna komentátorka sa nedávno konvertovala ku katolíckej viere.
  • Owensová začala hľadať pravdu a odmietla mainstreamový príbeh.
  • Jej manžel ju inšpiroval k záujmu o katolicizmus a históriu.
  • Owensová sa rozhodla ísť za pravdou napriek prenasledovaniu a finančným následkom.

Konzervatívna komentátorka Candace Owensová vo svojom nedávnom prejave otvorila tému svojej nedávnej konverzie ku katolíckej viere a prezradila, že k rozhodnutiu vstúpiť do Cirkvi dospela po tom, ako si uvedomila, že celé dejiny boli bojom medzi Katolíckou cirkvou a zlom.  

Počas konferencie Katolíci pre katolíkov, ktorá sa konala 30. mája v arizonskom Phoenixe, sa Owensová podelila o to, že jej cesta konverzie ku katolicizmu sa začala odmietnutím mainstreamového príbehu a odhodlaním hľadať pravdu bez ohľadu na prenasledovanie.  

“Odjakživa to bola svätá vojna, ktorá sa vedie proti dobru,” povedala Owensová.  

Owensová prirovnala svoju konverziu na katolicizmus k 60-kilometrovej katolíckej púti z Paríža do katedrály v Chartres, ku ktorej sa spolu s manželom pripojila minulý mesiac krátko po jej konverzie ku katolíckej viere v apríli.  

Podľa príbehu svojej konverzie Owensová napriek náročnosti opísala púť do Chartres ako neuveriteľne obohacujúcu.

‘Stať sa študentom histórie znamená stať sa katolíkom’

Owenová hovorí, že už na začiatku svojho života sa rozhodla odmietnuť mainstreamový príbeh podávaný čiernym Američanom, ktorý jej hovoril, že sa musí považovať za “obeť”, ktorá sa musí pridať k Demokratickej strane.   

S postupom času si však Owensová uvedomila, že “sa tu deje niečo temnejšie”, a začala hľadať pravdu, ktorá sa skrýva za tým, čo vidí.   

Jej cesta ku katolicizmu sa začala, keď stretla svojho manžela Georgea Farmera, katolíckeho konvertitu. Počas ich manželstva sa Owensová začala zaujímať o to, čo ho viedlo ku Katolíckej cirkvi a prečo bol tak oddaný svojej viere.   

Owensová spomína, že jej manžel hovorieval: “stať sa študentom histórie znamená stať sa katolíkom.”Owensová priznáva, že nikdy nepochopila význam tejto vety, až neskôr, keď sa sama začala zaoberať históriou.  

“Nikdy som nevedela, čo tým myslel, kým som sa nezačala zaujímať o to, čo ľudí motivovalo,” povedala.  

Owen’výskum ju nakoniec priviedol k poznaniu, že každá udalosť v dejinách je súčasťou “boja medzi Katolíckou cirkvou a svetom.”Nakoniec Owensová pocítila, že “vidí veľký obraz.”   

“Teraz poznáte pravdu, čo s ňou budete robiť,”pýtala sa vtedy.  

“Začínaš si všímať niektoré veci,” spomenula si. “Začínaš sa naozaj zamýšľať nad históriou. Začínate si uvedomovať, že v skutočnosti to bol vždy útok na katolícku vieru.” 

Keď pokračovala v štúdiu, Owensová spochybnila stigmu, ktorá obklopuje katolícku vieru.  

“Kto mi to vkladá do hlavy? Odkiaľ sa berie toto vymývanie mozgov?" ” pýtala sa.  

Počas svojho hľadania pravdy a hľadania Boha si Owensová uvedomila, že dejiny sú príbehom “dobra proti zlu.”

 “Odjakživa to bola svätá vojna, ktorá sa vedie proti dobru,” vyhlásila.   

Presadzovanie pravdy za každú cenu 

Pres svoje uvedomenie, že katolícka viera môže byť pravdivá, Owensová prezradila, že sa cíti v pokušení zostať vo svojej sfére štandardnej konzervatívnej kresťanky, ale že “to”nesedí” jej ani jej manželovi. 

“Musela som sa modliť pretože som zrazu pochopila, že celá moja kariéra, ktorá sa mi zdala, že smeruje k tomuto peknému a ľahkému miestu, sa zvrhne, pretože všetko ostatné, o čom sme hovorili, bol nezmysel, povedala.  

“Pochopila som, čo to znamená,” dodala Owensová. “Pochopila som útoky, ktoré budem znášať pre svoju vieru.”  

Owenová však prezradila, že je vďačná za prenasledovanie, ktoré znášala, pretože “prenasledovanie je začiatkom kresťanskej viery.”  

V novembri sa Owensová stretla s tým, čo označila za najagresívnejšiu reakciu, akú kedy zažila, keď na X, predtým známom ako Twitter, napísala “Kristus je kráľ”. 

“Nikdy som nič podobné nezažila,” spomína a vysvetľuje, že jej výrok bol rýchlo prekrútený ako niečo “antisemitské” a “nenávistné.”  

“Len démon takto reaguje na pravdu,” uviedla.   

Owens’ rozhodnutie konvertovať ohrozilo aj jej finančnú prosperitu a prácu populárnej komentátorky pracujúcej pre Daily Wire.  

Indeed, Daily Wire moderátor Andrew Klavan nedávno priznal, že Owensová’ bola v marci vyhodená zo spoločnosti v dôsledku jej opakovaného používania frázy “Kristus je kráľ.”  

Owenová však zostala odhodlaná ísť za pravdou bez ohľadu na jej vplyv na kariéru.  

“Už som nemala panický strach z peňazí,”prezradila Owensová, “pretože som sa rozhodla, že to nič neznamená, ak to ide na úkor pravdy.” 

 “Nikdy v živote som sa necítila slobodnejšia a vďačnejšia (…),” dodala.   

I keď bolo posledných niekoľko mesiacov pre Owensovú búrlivých, spomenula si, že svojmu manželovi povedala: “Bude to úžasné (…), pretože to, čo teraz’robíme, má skutočne význam.”  

“Jednou z najkrajších vecí na príchode do Katolíckej cirkvi je, že som sem neprišla, aby som sa stala celebritou,” vysvetlila Owensová.   

“Prvýkrát mala moja celebrita pre mňa zmysel, pretože to bol dar,” prezradila. “Konečne som sa zmenšila a naozaj pochopila, aký dar mi bol udelený.” 

“Som vďačná, že sa v tejto úlohe cítim taká malá,” dodala Owensová.  

“Urobím všetko pre to, aby som vás nesklamala, a ak sa tak stane, prosím, modlite sa za mňa a odpustite mi,” požiadala.