shutterstock_2437758835-810x500.jpg

YMCA hanebne prijala ideológiu LGBTQ+ a mala by zo svojho názvu odstrániť slovo "kresťanská

27
Kultúra smrti
  • YMCA sa odchýlila od kresťanských zásad a podporuje mesiac hrdosti.
  • Združenie bolo založené pre poskytnutie útočiska mladým ľuďom v núdzi.
  • YMCA spolupracuje s dúhovými ikonami a propaguje udalosti LGBTQ+ komunity.
  • American Life League kritizuje YMCA za odchýlku od kresťanských princípov a hodnôt.

Čo sa skrýva v názve? V prípade organizácie YMCA volá Americká liga života po neziskovej organizácii za jej neúprimnosť. Výskum zverejnený American Life League Charity Watchlist poukazuje na nesúlad medzi názvom a deklarovaným poslaním kresťanského združenia mladých mužov a súčasnou politikou, programami a júnovým zameraním 180-ročnej organizácie na mesiac hrdosti.” 

Deklarovaným poslaním YMCA, často nazývaného “Y,”, zostáva “uplatňovanie kresťanských zásad v praxi prostredníctvom programov, ktoré budujú zdravého ducha, myseľ a telo pre všetkých.”

Kresťanské združenie mladých mužov”založil v roku 1844 v Londýne v Anglicku obchodník George Williams, aby poskytol útočisko mladým ľuďom, ktorí hľadali únik pred nebezpečenstvom prespávania na ulici. Podľa histórie Williams “zorganizoval prvú YMCA, ktorá nahradila život na ulici štúdiom Biblie a modlitbami.” 

V priebehu júna YMCA v Spojených štátoch kooperujú s dúhovými ikonami a propagujú podujatia na oslavu “mesiaca hrdosti.” Webová stránka YMCA.org vyhlasuje: “Mesiac hrdosti je tradične uznávaný v júni komunitami v USA.USA na oslavu a podporu komunity LGBTQ+ (lesby, gejovia, bisexuáli, transrodoví ľudia, queer, iné dimenzie rodovej identity a spojenci) [sic] a na počesť histórie hnutia LBGTQ+.”

Prezidentka Americkej ligy života Judie Brownová poznamenala, že “kresťanské združenie mladých mužov’sa stalo protikladom kresťanského učenia.” 

Katherine Van Dykeová, vedúca výskumníčka American Life League’v projekte Charity Watchlist, súhlasila s Brownovým’hodnotením. 

“Kroky a politika YMCA’ukazujú, že ‘uplatňovanie kresťanských princípov v praxi’ už nie je pre organizáciu prioritou,” uviedla Van Dykeová. “Radšej bude obhajovať klamlivú transgender ideológiu, aby upokojila malú skupinu jednotlivcov, než aby bránila zámerný Boží zámer pri stvorení muža a ženy na svoj obraz a podobu. Organizácia tiež zlyháva v tom, že dievčatá a ženy vystavuje nebezpečným situáciám a zároveň im berie súkromie a rešpekt, ktorý si zaslúžia, keď ich núti zdieľať šatne s mužmi, a to bez ospravedlnenia alebo zmeny svojich pravidiel.”

“Charity Watchlist chce poukázať na niektoré klamlivé nedorozumenia o neziskových skupinách, ako je YMCA, a ich postojoch k otázkam života a rodinných hodnôt,” dodal Van Dyke, “ako aj potvrdiť tie organizácie, ktoré konajú dobro a zostávajú verné praktikám a zásadám, ktoré potvrdzujú posvätnosť ľudského života.”

Van Dyke ponúkol niekoľko incidentov, ktoré YMCA vyniesli jej negatívne – červené “stop” – hodnotenie na zozname sledovaných charitatívnych organizácií Americkej ligy života:

“YMCA by mala zo svojho názvu odstrániť ‘kresťanské’, keďže organizácia dala jasne najavo, že nemá v úmysle dodržiavať kresťanské hodnoty,” poznamenala národná riaditeľka American Life League Katie Brownová. “YMCA ukázala, že v mene nezmyselnej rovnosti radšej ochraňuje dospelých mužov, ktorí sa chcú vyzliekať pred mladými dievčatami. Dávno preč sú časy, keď ste YMCA dôverovali pri lekciách plávania a basketbalových táboroch. Musíme toto správanie označiť za to, čím je. YMCA chráni detských predátorov a robí z nich svoju novú prioritu, nie vaše deti a už vôbec nie kresťanské hodnoty."”

Judie Brownová dodala: “Hoci sa ako kresťania modlíme za tých, ktorých takzvaná LGBTQ komunita zavádza, nevyvyšujeme ich v očiach ostatných, ale YMCA urobila presne to. Hanba im!”

American Life League’s Charity Watchlist je online nástroj, ktorý v súčasnosti profiluje 125 neziskových organizácií oslobodených od daní. Zoznam používa jednoduché farebné kódovanie zelená-žltá-červená, ktoré umožňuje darcom vedieť, či “pokračovať” a darovať neziskovej organizácii so zeleným kódom bez výhrad, “postupovať opatrne” po tom, čo boli plne informovaní o potenciálnych rizikách v organizácii označenej žltou farbou, alebo “zastaviť” akúkoľvek podporu organizácii, ktorá je označená červenou farbou z dôvodu jej podpory potratov a iných praktík, ktoré sú v rozpore so zásadami potvrdzujúcimi život alebo sú neúprimné vo svojich správach. 

O Americkej lige života

Americká liga života je súčasťou diskusie o potratoch za život od svojho vzniku. Od roku 1979 sa Americká liga života angažuje za ochranu všetkých nevinných ľudských bytostí od okamihu stvorenia až po smrť s pro-life integritou, ktorá sa zasadzuje za každú nevinnú ľudskú bytosť, ktorej život ohrozuje kultúra smrti. Viac informácií nájdete all.org.