Thomas-Massie-810x500.png

Kongresman GOP Thomas Massie odhaľuje moc sionistickej lobby nad Kongresom

19
Neutral
  • AIPAC monitoruje politikov a využíva financie na ovplyvňovanie hlasovaní v Kongrese.
  • Thomas Massie odmieta financovať Izrael a odhaľuje praktiky AIPAC.
  • AIPAC lobuje aj proti kritikom Izraela, ako Bernie Sanders a Squad.
  • Massie tvrdí, že AIPAC by sa mala registrovať ako zahraničný subjekt.

Kresťan Thomas Massie informoval Tuckera Carlsona, že vplyvný Americko-izraelský výbor pre verejné záležitosti (AIPAC) má svoje opatrovateľky, ktoré monitorujú amerických politikov, aby ich udržali na uzde.

AIPAC je jednou z najmocnejších lobistických skupín vo Washingtone.AIPAC, ktorej korene siahajú do 50. rokov minulého storočia, každoročne vynakladá milióny dolárov na vyvíjanie nátlaku na zvolených predstaviteľov oboch strán, aby hlasovali za politiky, ktoré podporujú sionistické záujmy.

“Minulý mesiac sme hlasovali asi 15 alebo 16-krát o otázkach týkajúcich sa Izraela,” povedal Massie. AIPAC má “ucho” predsedu parlamentu Mikea Johnsona. “V apríli sme v Kongrese nemali 16 hlasovaní o Spojených štátoch!”


V Politico opise zverejnenom počas uplynulého víkendu bola táto skupina opísaná ako “fundraisingový džuggernaut,” s tým, že v posledných rokoch vyzbierala “viac peňazí pre kandidátov ako ktorákoľvek podobná organizácia v tomto (volebnom) cykle.”

Menej ako dva tucty zákonodarcov, väčšinou demokratov, sa bežne stavia proti cieľom AIPAC’. Patrí medzi nich aj americký senátor Bernie Sanders a pro-potratoví členovia “Squad,” vrátane Rashidy Tlaibovej a Alexandrie Ocasio-Cortezovej.

Na webovej stránke s názvom Track AIPAC sleduje zákonodarcov GOP a demokratov, ktorí prijímajú peniaze tejto skupiny’

Massie, ktorý sa sám označuje za libertariánskeho republikána, od získania kresla v 4. obvode Kongresu Kentucky’v roku 2012 dôsledne podporuje politiku America-first. Jeho snahy ho v posledných rokoch dostali do horúcej vody s AIPAC, najmä jeho nehlasovanie o nedávno prijatom “Zákone o uvedomení si antisemitizmu”, zákone, ktorý ľavicový Washington Post povedal, že jeho cieľom bolo jednoducho “umlčať kritiku Izraela.”

“Hlasujem podľa svojho svedomia, čo oni nebudú’tolerovať,” povedal Massie. “Som’proti posielaniu našich peňazí do zahraničia. Som proti začatiu ďalšej zástupnej vojny. Som proti sankciám, pretože to oslabí dolár. Som za slobodu prejavu.


Massie začiatkom tohto roka vyhral svoje primárne voľby s viac ako 70 % hlasov. Carlsonovi povedal, že spočiatku bol “neutrálny” voči AIPAC a že by sa s nimi dokonca stretol, aby s nimi diskutoval o zahraničných záležitostiach, ale teraz ich “nemá rád” kvôli tomu, že v jeho poslednej kampani minuli 400 000 dolárov na jeho odpor.

“Obávajú sa, že budem kandidovať na (Mitch) McConnellovo”miesto (v Senáte). A tak sa mi’snažia poslať odkaz.”


Massie ohromenému Carlsonovi prezradil, že skupina, ktorá tvrdí, že nie je ničím iným ako americkými občanmi lobujúcimi v mene záujmov Izraela’by sa mala zaregistrovať ako zahraničný subjekt u americkej vlády. To by ich prinútilo odhaliť podrobnosti o tom, ako fungujú.

“Pozrime sa, či nedostávate’nejaké peniaze z tejto zahraničnej krajiny. Máte dvojité občianstvo s touto cudzou krajinou? … Hovorí Netanjahu s vašou skupinou a radí vám, ako ďalej? Dostávate peniaze od vojensko-priemyselného komplexu?”


Massie ďalej vysvetlil, že AIPAC platí zákonodarcom dovolenky v Izraeli a že “kooptovala evanjelikov” financovaním občianskej organizácie s názvom Christians United for Israel, ktorá nabáda voličov, aby sa postavili proti zákonodarcom, ktorí nevyhovujú ich požiadavkám.

“Je to vlastne hnutie zhora nadol od AIPAC, aby ľudia, ktorí ani nie sú židia, mali pocit, že musia podporovať Izrael, aj keď je to sekulárny štát, ktorý financuje potraty,” povedal.

Massie tiež uviedol, že skupina posiela zákonodarcom “človeka z AIPAC.”

“Je to’ako vaša opatrovateľka. Vaša opatrovateľka z AIPAC, ktorá sa s vami vždy rozpráva za AIPAC. Pravdepodobne’je to volič vo vašom obvode, ale je, viete, pevne zakotvený v AIPAC … tak’to funguje na strane republikánov.”

Podotkol, že keď táto osoba navštívi Washington, kongresmani s ňou obedujú a pravidelne ju žiadajú o politické služby.

“Prečo by chceli svojim voličom povedať, že majú v podstate kamarátsky systém s niekým, kto“zastupuje cudziu krajinu? Kongresmanovi neprospieva, aby to ľudia vedeli. Takže’vám to nepovedia,” povedal.  “Nikto” na Kapitole, povedal, nemá “Brita” … Austrálčana… Nemca.”

Massie tvrdil, že napriek vplyvu tejto skupiny “AIPAC “odhaľuje svoju slabosť”, pretože čoraz viac zákonodarcov GOP mu hovorí, že súhlasí s jeho odporom voči nim, aj keď s ním verejne ”nestojí.

“Ak jeden človek začne hovoriť pravdu, (AIPAC) sa obáva, že by to mohlo byť nákazlivé,” povedal.