MicrosoftTeams-image-3-1-810x500.jpg

Nemecká cirkevná daň financuje "marxistické" náboženstvo heretikov a schizmatikov

29
Kultúra smrti
  • Katolíkom v Nemecku sa členstvo v Cirkvi spája s povinnou cirkevnou danou.
  • Cirkevná daň je nútená a nezodpovedá katolíckym princípom viery a členstva v Cirkvi.
  • Nemeckí katolíci čelia heretickým biskupom a systému cirkevnej dane.
  • Jediný spôsob, ako zostať katolíkom v Nemecku, je odmietnuť heretických biskupov a cirkevnú daň.

 Katolíkom je každý, kto je pokrstený a konfirmovaný a vyznáva vieru Cirkvi. V Nemecku, ako to často býva, je situácia úplne iná. Tu ste katolíkom len prostredníctvom cirkevnej dane, aspoň ak ste daňovým poplatníkom.

Táto daň v žiadnom prípade nie je dobrovoľná, ale povinný poplatok, ktorý - vďaka Adolfovi Hitlerovi - vyberá štát a platí priamo Cirkvi; povinné sú dokonca aj spätné platby a zálohy.

Je jasné, že cirkevná daň je nútená: členstvo v Cirkvi by nemalo závisieť od peňažných platieb.

Nemecká prax je napriek tomu prísna: každý, kto nechce platiť, môže len na matrike vyhlásiť svoje “vystúpenie z Cirkvi” (“Kirchenaustritt”), hoci toto “vystúpenie” podľa kanonického práva neexistuje.

Akonáhle ste “vystúpili,” ste v zlom postavení; v podstate sa považujete za “exkomunikovaného,” zatiaľ čo heretici a schizmatici patria do Cirkvi, pokiaľ platia dane. Povedzme si teda’to, ako to je: ak ste v Nemecku katolík, nemusíte ničomu veriť, len musíte platiť – rozhodne nechcem vedieť, čo na to hovorí Ježiš Kristus.

Nie bol to on, kto vyhnal kupcov z chrámu bičom z povrazov, pretože si z miesta modlitby urobili brloh zlodejov? Ale buďme’úprimní: v “nemeckej” cirkvi už nikoho nezaujíma Ježiš Kristus; tu, ako všade inde, ide o jedno: o peniaze. A vďaka cirkevnej dani plynú príjmy v nepredstaviteľnej výške.

To, že tento systém dokázal prežiť, sa dá vysvetliť autoritatívnym myslením Nemcov, ale aj ich nevedomosťou: ani nemecký pápež Benedikt XVI. nedokázal svojich krajanov presvedčiť, že ich daňová prax je v hlbokom rozpore s poslaním Cirkvi.

Predovšetkým však biskupi lipnú na cirkevnej dani ako diabol na úbohej duši. Napokon, daňový systém urobil Cirkev v Nemecku neuveriteľne bohatou, ale rovnako bezvereckou a dekadentnou. Na to šokujúcim spôsobom upozornila “Synodálna cesta,” ktorá bola zinscenovaná za veľké peniaze:

Ako je to zvrátené, môžeme v súčasnosti vidieť v Mníchovskej a Freisingskej arcidiecéze, kde dokonca väčšina nemeckých biskupov popiera základné pravdy katolíckej viery; napriek tomu bez ostychu naďalej vyberajú od veriacich cirkevnú daň: Kardinál Reinhard Marx tam teraz zriadil “Synodálnu radu”, aby presadil heretické rozhodnutia “Synodálnej cesty”, čo zahŕňa krstenie, sobášenie a kázanie na svätej omši laikmi – to všetko napriek rímskemu vetu a proti celému kanonickému právu.

Čítajte: Kardinál Marx: ‘Globálna, synodálna Cirkev’ bez ‘čisto klerickej vlády’ sa ‘pripravuje’

Katolíci v Mníchove tak čelia paradoxu, ktorý by sa mal presne nazvať najťažším duchovným zneužitím: Aby zostali “katolíkmi”, musia financovať “cirkev”, ktorá už sama nie je katolícka, ale nanajvýš “marxistická”. Ak sa im to nepodarí, sú “exkomunikovaní” Marxom, ktorý ako heretik a schizmatik už dávno automaticky podlieha exkomunikácii.

Takto zmätené podmienky už nebudú dlhodobo udržateľné a v Nemecku je teraz všade cítiť rozpad Cirkvi.

Jedna vec je istá: Nemci sa do spoločenstva Cirkvi nevrátia, nemecká schizma je nezvratná.

Čo môže v tejto situácii robiť nemecký katolík?

V prvom rade nemá nádej na pomoc z Ríma. Vatikán je v červených číslach a potrebuje peniaze od nemeckých diecéz. Navyše sám František koketuje s heretickými myšlienkami Nemcov, a preto ich schizmu nezabrzdil.

V dôsledku toho nemeckí katolíci v súčasnosti zažívajú totálnu stratu katolicizmu po všetkých stránkach.

Každý, kto chce zostať katolíkom v Nemecku, preto nemá inú možnosť: musí sa jasne rozhodnúť proti heretickým biskupom a ich systému cirkevných daní. K tomu zároveň patrí odvážne vyznanie: katolíkom je len ten, kto je pokrstený a konfirmovaný a kto žije podľa zásad katolíckej viery. Byť dnes nemeckým katolíkom znamená stať sa vyznávačom proti heretickým biskupom; človek sa cíti takmer ako v časoch arianizmu.

Preto by som chcel všetkým nemeckým katolíkom povedať: Ne’bojte sa! Osloboďte sa od nátlaku cirkevnej dane, od jarma neveriacich biskupov a od nemeckej herézy! To je jediný spôsob, ako zostať katolíkom v Nemecku. Alebo sa radšej stanete “marxistami” – a dokonca za to zaplatíte?"