tmp_1718387706628-810x500.jpg

Senátori GOP zablokovali návrh zákona demokratov na kodifikáciu "práva" na IVF ničiace embryá v celej krajine

15
Kultúra smrti
  • Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí.
  • Demokrati presadili chybný návrh zákona o IVF.
  • Republikáni sa postavili proti ochrane prístupu k liečbe neplodnosti.
  • IVF oddeľuje sex od rozmnožovania a vedie k eugenike.

Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí: Pripojte sa k nášmu modlitebnému záväzku

Senátni demokrati presadili hlasovanie o chybnom návrhu zákona, ktorý má kodifikovať federálnu ochranu oplodnenia in vitro (IVF), v snahe neúprimne vrhnúť na republikánov zlé svetlo - ako na ľudí, ktorí sa nestarajú o pomoc párom bojujúcim s plodnosťou - počas volebného roka.

Hlasovanie o zákone o práve na umelé oplodnenie, ktorý presadzovali demokrati, bez predchádzajúcej diskusie vo výbore alebo hľadania kompromisu s republikánmi, sa považovalo za bezostyšný politický trik, ktorý nie je ničím iným ako taktikou na zastrašovanie.”

Štyridsaťsedem republikánov hlasovalo proti, čím zákon zďaleka nedosiahol 60 hlasov potrebných na to, aby sa mohol posunúť ďalej.

Demokrati tento výsledok plne očakávali a dokonca ho privítali, ako uvádza New York Times report.

“Ochrana IVF by mala byť najjednoduchším ‘áno’ hlasovaním senátorov za celý rok,” povedal líder senátnej väčšiny Chuck Schumer (D-New York). “Je rozporuplné tvrdiť, že ste za rodinu, ale potom sa otočiť a zablokovať ochranu IVF.”

ČÍTAJTE: Hnutie za život musí odmietnuť IVF, aby plne bránilo životy nenarodených

Prezident Joe Biden zašiel oveľa ďalej a cynicky využil porážku návrhu zákona demokratov’ako príležitosť kritizovať svojho politického súpera, bývalého prezidenta Donalda J. Trumpa a všetkých, ktorí ho podporujú.

“Republikánski spojenci Donalda Trumpa’MAGA hlasovali proti ochrane prístupu k liečbe neplodnosti pre ženy, ktoré sa zúfalo snažia otehotnieť,” povedal Biden. “Je to poburujúce a neprijateľné.”

“Vždy budem brániť právo ženy”robiť tieto rozhodnutia za seba a svoju rodinu,” dodal.

Republikáni sa ocitli v defenzíve.

Sen. Bill Cassidy (R-Louisiana) povedal, že demokrati sa snažia “spolitizovať hlboko osobnú záležitosť kvôli krátkodobému politickému zisku.”

“Jediný dôvod, prečo to“robia, je snaha vystrašiť ľudí,” povedal senátor John Cornyn (R-Texas).

“Senátorskí demokrati prijali Leto taktiky strachu – stranícku kampaň falošného vyvolávania strachu, ktorej cieľom je zavádzať a zmiasť americký ľud,” povedal senátor Ted Cruz, tiež texaský republikán, v spoločnom vyhlásenís republikánskym sen. Katie Britt z Alabamy.

Cruz povedal, že jeho demokratickí kolegovia “nechcú poskytnúť upokojenie a útechu miliónom rodičov v Amerike, pretože namiesto toho chcú minúť milióny dolárov na predvolebnú reklamu, v ktorej naznačujú, že veľkí, zlí republikáni chcú odobrať IVF.”

V reakcii na tento krok demokratov sa Cruz a Britt pokúsili rýchlo presadiť návrh zákona, ktorého boli predtým autormi a ktorý by umožnil odobrať financovanie Medicaid štátom, ktoré zakazujú IVF.

Táto snaha tiež stroskotala.

Čítajte: Sen. Ted Cruz predkladá návrh zákona na vytvorenie ‘federálneho práva’ na IVF, ktoré ničí embryá

Obe strany sa mýlia, keď ide o podporu priemyslu IVF

Napätie medzi demokratmi a republikánmi v súvislosti s IVF odhaľuje, aká je táto otázka morálne vypätá, a obe strany sú ochotné ignorovať alebo odmietnuť zlo spojené s touto procedúrou.

Keď sa páry alebo jednotlivci rozhodnú vytvoriť deti pomocou IVF, oplodní sa oveľa viac vajíčok, ako je potrebné, ako poistka pre prípad, že prvé pokusy o úspešné tehotenstvo zlyhajú. Uskladnené embryá, ktoré sa považujú za nepotrebné pre rodinu, sa vyhodia ako lekársky odpad.

Priemysel IVF nemôže prežiť bez zabíjania embryí. Presnejšie povedané: priemysel IVF nemôže prežiť bez zabíjania 93 percent detí, ktoré tento proces vytvorí.

Prostým faktom je, že proti IVF sa stavia katolícka cirkev a mnohí zástancovia života, pretože zahŕňa úmyselné ničenie nevinného ľudského života.

Viac, IVF oddeľuje sex od rozmnožovania a môže viesť k eugenike, keďže niektoré páry alebo slobodní rodičia, ktorí si kúpia spermie alebo vajíčka, sa rozhodnú pre potrat embryí na základe možnosti budúceho fyzického alebo mentálneho postihnutia.

Demokrati aj republikáni sa obidvaja mýlia, keď tento postup schvaľujú.

Návrh zákona demokratov’ ide “ďaleko za IVF,” poznamenala Kristen Waggonerová, prezidentka, generálna riaditeľka a hlavná právna zástupkyňa Aliancie na obranu slobody. “Zakazuje akékoľvek obmedzenie liečby neplodnosti, čím ohrozuje rozumnú ochranu života embryí, zdravia matiek a informovaného súhlasu. Štátom môže byť zakázané regulovať klonovanie a genetickú úpravu alebo akúkoľvek inú reprodukčnú technológiu.”

“Návrh zákona tiež označuje embryá za obyčajný ‘reprodukčný genetický materiál,’ čo umožňuje ich nerozlišujúce ničenie,” povedala Waggoner.

ČÍTAJTE: Väzenská pro-liferka Joan Andrews Bellová vyzýva Teda Cruza, aby zvrátil podporu pre IVF ničiace deti

“Musíme chrániť nenarodený život. A rodiny, ktoré sa snažia počať dieťa, si zaslúžia podporu. Ale v konečnom dôsledku ‘Zákon o práve na IVF’ slúži len na obohatenie neregulovaného a na zisk zameraného priemyslu, pričom ohrozuje život v jeho najranejších štádiách,” dodala.

Ema Watersová z Heritage Foundation’senior research associate v Centre Richarda a Helen DeVosových pre život, náboženstvo a rodinu vysvetlila problematickosť republikánmi podporovaného IVF Protection Actminulý mesiac.

“Predložením tohto zákona senátor Cruz a senátorka Brittová hľadajú spôsob, ako sa zaočkovať proti potenciálnym politickým útokom,” písal Waters. “Namiesto toho, aby sa zameral na ochranu rodičov podstupujúcich liečbu neplodnosti, zákon o ochrane IVF podporuje globálny, mnohomiliardový priemysel plodnosti.”

“Republikáni môžu a mali by byť pro-rodičovskou stranou, ktorá podporuje život podporujúcu starostlivosť o neplodnosť, a nie prepadávať do bezmyšlienkovitého nadšenia pre veľkú plodnosť,” povedala.

“Politická hlúposť Cruza a Brittovej’spočíva v ich nekritickom zameraní na podporu priemyslu plodnosti, a nie na najlepšie záujmy rodičov, žien a detí,” povedala Watersová. “Je načase, aby si republikáni uvedomili, že sa im hýbe pôda pod nohami a regulovali IVF podľa najvyšších štandardov lekárskej a etickej starostlivosti, ktorá uprednostňuje rodičov, nie zisky samoregulovaného priemyslu plodnosti.”

A napriek tomu, že Joe Biden’naznačuje opak, pravdepodobný republikánsky kandidát na prezidenta v roku 2024 Donald Trump prisľúbil podporu priemyslu IVF.

Po tom, čo Najvyšší súd štátu Alabama a začiatkom tohto roka potvrdil, že embryá sú deti – čím sa v tomto štáte náhle skončili postupy IVF – Trump okrúhle odmietolnález súdu’slovami: “Rozhodne podporujem dostupnosť IVF pre páry, ktoré sa snažia mať vzácne dieťa.”

K kritike súdu sa k Trumpovi pridali aj ďalší samozvaní “MAGA” a “America First” republikáni, ktorí naďalej sľubujú ochranu procedúry, ktorá sa ukazuje ako smrteľná pre toľko nenarodených životov.

Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí: Pripojte sa k nášmu modlitebnému záväzku