Shutterstock_2327843811-810x500.jpg

Každý republikánsky senátor práve hlasoval za kodifikáciu federálneho "práva" na IVF ničiace embryá

12
Kultúra smrti
  • IVF je za život, treba ho podporovať, nie zakazovať.
  • IVF ničí množstvo embryí, ktoré majú nevyčísliteľnú hodnotu.
  • IVF oddeľuje sex od rozmnožovania a môže viesť k eugenike.
  • Republikáni a demokrati sa mýlia, podporujú nehumánny postup IVF.

Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí:

Po tom, čo republikánski senátori zablokovali demokratom v americkom Senáte cestu k presadeniu návrhu zákona, ktorý by kodifikoval federálnu ochranu embryá ničiaceho oplodnenia in vitro (IVF), predložili svoj vlastný, rovnako hrozný návrh zákona na ochranu tohto nehumánneho postupu v celých Spojených štátoch.

Všetkých 49 senátorov GOP hlasovalo za návrh zákona, ktorého predkladateľom je republikánsky senátor J. Ted Cruz z Texasu a Katie Brittová z Alabamy.

Republikáni v cynickom ťahu, ktorým si chcú pripísať zásluhy za pokus o vytvorenie celoštátneho práva na IVF, prezentovali svoje opatrenie ako “pro-life” a “pro-family.”

“Rozhodne podporujeme pokračujúci celoštátny prístup k IVF, ktorý umožnil miliónom nádejných rodičov založiť a rozšíriť svoje rodiny,” napísali republikáni zo Senátu v vyhlásenie.

“IVF je za život,” trvala na tom Nikki Haleyová, ktorá sa v minulosti uchádzala o prezidentskú kandidatúru GOP a predtým bola guvernérkou Južnej Karolíny, v reakcii na tento krok.

“Moje deti sú požehnaním vďaka zákrokom na podporu plodnosti. Mnohí rodičia by chceli mať deti. Nemali by sme tieto postupy zakazovať. Mali by sme ich podporovať,” dodala Haleyová.

Demokrati a republikáni sa mýlia rovnako

Napätie medzi demokratmi a republikánmi na Kapitole v súvislosti s umelým oplodnením odhaľuje, aká je táto otázka morálne zložitá, a ako sa stala politickým futbalovým loptou počas prezidentských volieb v roku 2024, keď obe strany dúfajú, že v novembri budú kontrolovať Biely dom, Senát a Snemovňu reprezentantov.

Demokrati aj republikáni sa rovnako mýlia, keď schvaľujú postup, ktorý privádza miliardy dolárov do rozvíjajúceho sa priemyslu umelej reprodukcie.

Žiaľ, v kedysi úctyhodnej hornej komore parlamentu sa nenašiel nikto, kto by bol ochotný postaviť sa a chrániť život nenarodených detí.

Prečo treba priemysel umelého oplodnenia zavrieť, postaviť mimo zákon

Keď sa páry alebo jednotlivci rozhodnú vytvoriť deti pomocou umelého oplodnenia, oplodní sa oveľa viac vajíčok, ako je potrebné, ako poistka pre prípad, že prvé pokusy o úspešné tehotenstvo zlyhajú. Uskladnené embryá, ktoré sa považujú za nepotrebné pre rodinu, sa často počítajú na tucet alebo viac a niekedy až na 30, sa vyhadzujú ako lekársky odpad, darujú sa na vedecký výskum alebo sa odsúdia na večné zmrazenie v kryogénnych laboratóriách.

Je to nepríjemná pravda pre priemysel IVF a pre politikov: 93 % všetkých embryí —nenarodených detí— vytvorených na IVF čaká strašný osud.

Priemysel IVF nemôže prežiť bez zabíjania embryí. Viac k veci: Jesus B. Anthony Pro-Life America a ďalšie pro-life skupiny odsúdili zrušenie ochrany detí počatých prostredníctvom IVF:

Je nesporným vedeckým faktom, že ľudský život sa začína v okamihu oplodnenia. Moment oplodnenia, keď sa vytvorí individuálna ľudská zygota, predstavuje počiatočný bod každého ľudského života. Embryonálne obdobie je jednoducho jedným z vývojových štádií v živote ľudskej bytosti – rovnako ako fetálne, detské, adolescentné a dospelé štádium života.

Dieťa v embryonálnom štádiu vývoja má pre svoju rodinu nevyčísliteľnú hodnotu, a hoci je mladé, nemá pre svojich rodičov o nič menšiu hodnotu ako dieťa v troch mesiacoch v maternici, v deviatich mesiacoch v maternici alebo po samotnom okamihu narodenia. Veda aj logika jasne ukázali, že embryám treba priznať rovnaké ľudské práva a úroveň dôstojnosti, aké majú všetky ostatné ľudské bytosti — v každom vývojovom štádiu života —

IVF je proti Katolíckej cirkvi a mnohým zástancom života práve preto, že zahŕňa úmyselné ničenie nevinného ľudského života.

Viac, IVF oddeľuje sex od rozmnožovania a môže viesť k eugenike, keďže niektoré páry alebo osamelí rodičia, ktorí si kúpia spermie alebo vajíčka, sa rozhodnú pre potrat embryí na základe možnosti budúceho fyzického alebo mentálneho postihnutia.

Oba návrhy zákonov odsúdili pro-life komentátori

Návrh zákona demokratov’ ide “ďaleko za IVF,” poznamenala Kristen Waggoner, prezidentka, generálna riaditeľka a hlavná poradkyňa Alliance Defending Freedom. “Zakazuje akékoľvek obmedzenie liečby neplodnosti, čím ohrozuje rozumnú ochranu embryonálneho života, zdravia matiek a informovaného súhlasu. Štátom môže byť zakázané regulovať klonovanie a genetickú úpravu alebo akúkoľvek inú reprodukčnú technológiu.”

“Návrh zákona tiež označuje embryá za obyčajný ‘reprodukčný genetický materiál,’ čo umožňuje ich bezohľadné ničenie,” povedala Waggoner.

“Musíme chrániť nenarodený život. A rodiny, ktoré sa snažia počať dieťa, si zaslúžia podporu. Ale v konečnom dôsledku ‘Zákon o práve na IVF’ slúži len na obohatenie neregulovaného a na zisk zameraného priemyslu, pričom ohrozuje život v jeho najranejších štádiách,” dodala.

Ema Watersová, vedúca výskumná pracovníčka Centra Richarda a Helen DeVosových pre život, náboženstvo a rodinu v Heritage Foundation’vysvetlila problematickosť republikánmi podporovaného IVF Protection Act minulý mesiac.

“Predložením tohto zákona senátor Cruz a senátorka Brittová hľadajú spôsoby, ako sa zaočkovať proti potenciálnym politickým útokom,” Watersová písala. “Namiesto toho, aby sa zameral na ochranu rodičov podstupujúcich liečbu neplodnosti, zákon o ochrane pred umelým oplodnením podporuje globálny, multimiliardový priemysel plodnosti.”

“Republikáni môžu a mali by byť pro-rodičovskou stranou, ktorá podporuje život podporujúcu starostlivosť o neplodnosť, namiesto toho, aby upadli do bezmyšlienkovitého nadšenia pre veľkú plodnosť,” povedala.

“Cruz a Britt’ová politická hlúposť spočíva v ich nekritickom zameraní na podporu priemyslu plodnosti, a nie na najlepšie záujmy rodičov, žien a detí,” povedala Watersová. “Je načase, aby si republikáni uvedomili, že sa im hýbe pôda pod nohami, a regulovali IVF podľa najvyšších štandardov lekárskej a etickej starostlivosti, ktorá uprednostňuje rodičov, a nie zisky samoregulovaného priemyslu plodnosti.”

Ochrana IVF sa v GOP rozmohla

Po tom, čo Najvyšší súd v Alabame potvrdil začiatkom tohto roka, že embryá sú deti – čím sa v tomto štáte náhle skončili procedúry IVF – predpokladaný prezidentský kandidát GOP Donald Trump okato odmietol zistenie súdu’so slovami: “Rozhodne podporujem dostupnosť IVF pre páry, ktoré sa snažia mať vzácne dieťa.”

Ďalší samozvaní “MAGA” a “America First” republikáni sa pripojili k Trumpovi v kritike súdu a naďalej sľubujú ochranu postupu, ktorý sa ukazuje ako smrteľný pre toľko nenarodených životov.

Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí: Pripojte sa k nášmu modlitebnému záväzku