MicrosoftTeams-image-7-1-810x500.png

Biskup Schneider: Za dokumentom pápeža Františka o homosexuálnom "požehnaní" stoja "LGBTQ lobby" a svetská moc

63
Kultúra smrti
  • Biskup Schneider kritizuje heterodoxný dokument Vatikánu o homosexuálnom požehnaní.
  • Dokument podľa neho podporuje LGBTQ skupiny a zvyšuje akceptáciu homosexuálneho životného štýlu.
  • Požehnanie páru rovnakého pohlavia schvaľuje hriešny životný štýl a zavádza iných k hriechu.
  • Biskup varuje pred duchovnými, ktorí podporujú takéto požehnania a nesú za ne zodpovednosť.

Biskup Athanasius Schneider vyhlásil, že za zverejnením heterodoxného dokumentu Vatikánu o homosexuálnom požehnaní Fiducia Supplicans stoja “[s]ekuliárne mocnosti, ‘LGBTQ’ lobby a proticirkevné programy”.

Biskup Schneider v rozsiahlej kritike uverejnenej v časopise Crisis podrobne reagoval na dokument zverejnený Dikastériom pre náuku viery (DDF), ktorý schválil pápež František a ktorý vyvolal odsúdenie veriacich biskupov z celého sveta, vrátane kardinála Gerharda Mülera, kardinála Roberta Saraha a väčšiny afrických biskupov.

Čítajte: Kardinál Sarah: Schneider napísal, že Fiducia Supplicans (FS) “vydala hrdinské svedectvo proti ‘závažnému omylu’ homosexuálnych ‘požehnaní’

Biskup Schneider napísal, že Fiducia Supplicans (FS) “slúži ako významná podpora ‘LGBTQ’ skupín a lobby a ich ‘gay pride,’ a povyšuje praktizujúcich homosexuálov na úroveň prijateľného ‘spoločenstva’ v rámci Cirkvi.”

“Toto ‘požehnanie’ tiež upevňuje ‘LGBTQ komunity’ vo falošnom presvedčení, že ich hriešny životný štýl je dobrý, a tým ich odrádza od pokánia,” pokračoval biskup z Kazachstanu. “Predovšetkým im pomáha ospravedlniť ich militantné úsilie o získanie ‘práva’ na manželstvo, adopciu detí a normalizáciu homosexuálnych aktivít.”

Povedal, že FS je “tiež zbraňou, ktorú môžu nepriatelia Cirkvi’a ‘LGBTQ’ skupiny ľahko použiť na korumpovanie spoločnosti a jej zhovievavosť voči hriešnemu životnému štýlu”, pretože by sa dala použiť na požadovanie právneho uznania homosexuálnych zväzkov.

Biskup Schneider uviedol: “Svetské sily, ‘LGBTQ’ loby a proticirkevné programy sú v konečnom dôsledku hnacou silou vydania tejto deklarácie, ktorej cieľom je zasiať semeno hlbokých pochybností do srdca Cirkvi.”

“A určite vyvinú značný tlak, aby prinútili katolíkov prijať a podporovať ju,” dodal. “Budú sa falošne odvolávať na povinnosť poslúchať učenie Cirkvi a tí kňazi a veriaci, ktorí kritizujú Fiducia Supplicans a odmietajú ju uplatňovať, budú obvinení z nevernosti pápežovi.”

Biskup zdôraznil, že “požehnanie” páru v “neregulárnej situácii,” napr. páru “rovnakého pohlavia” alebo rozvedeného a “civilne znovu zosobášeného” páru by nevyhnutne znamenalo aj schválenie hriešneho “životného štýlu.”

“Preto zatváranie očí pred hriechom homosexuality, t. j. pred účasťou na homosexuálnych skutkoch, a zachádzanie tak ďaleko, že sa požehnáva osoba, ktorá sa stotožňuje s homosexuálnym životným štýlom, sa rovná požehnaniu ohavnosti,” napísal.

Čítajte: Kardinál Müller: Fiducia Supplicans ‘vedie k heréze,’ katolíci ju nemôžu prijať

Akkoľvek jednotlivci môžu dostať požehnanie, aj keď sú v stave hriechu, Cirkev by nemohla požehnať žiadny “pár” v kontexte hriešneho vzťahu, vysvetlil biskup Schneider.

“’Požehnanie’ páru rovnakého pohlavia logicky a implicitne znamená požehnanie ich hriešneho životného štýlu a predovšetkým ich presvedčenia, že je vo svojej podstate dobrý, a teda morálne a spoločensky prijateľný,” uviedol.

“A ak sú takéto zväzky dovolené, prečo by ‘polyamorné’ vzťahy nemohli dostať ‘jednoduché’ a ‘spontánne’ požehnanie? Podľa logiky Fiducia Supplicans by kňaz mohol legitímne požehnať aj ženatého muža a jeho milenku, kňaza, ktorý žije v&nbspotvorenom konkubináte, vraždiaceho a neľútostného člena gangu alebo diktátora, ktorý vyhladoval milióny nevinných ľudí.”

Biskup tiež varoval tých duchovných, ktorí schvaľujú a podporujú takéto “požehnania” párov” žijúcich v hriešnych vzťahoch.

“Tí, ktorí podporujú takéto požehnania de facto povzbudzujú páry rovnakého pohlavia, aby pokračovali v hriešnom spôsobe života, za čo ich Boh odsúdi,” zdôraznil. “Tí, ktorí schvaľujú ‘požehnanie’ párov rovnakého pohlavia, nesú bremeno a zodpovednosť za vážne duchovné škody spôsobené týmto osobám.”

“Preto takéto ‘požehnania’ zodpovedajú tradičnej definícii pohoršenia, pretože vedú iných k hriechu.”

Biskup z Kazachstanu povedal, že FS “nie je ani autenticky pastoračná, ani autenticky magisteriálna, pretože podkopáva nemennú Božiu pravdu a stále učenie Magistéria Cirkvi’o vnútornom zle sexuálnych skutkov mimo platného manželstva, konkrétne homosexuálnych skutkov.”

“To bráni Cirkvi’presvedčivo odrážať pravú tvár Zmŕtvychvstalého Krista a vyžarovať krásu jeho pravdy pred celým svetom,” upozornil.

Biskup Schneider skonštatoval, že heterodoxný vatikánsky dokument “vážne podkopáva katolícku vieru a morálku, pretože aspoň v praxi mení Katolícku cirkev na prívetivé a výchovné prostredie pre nekajúcich homosexuálov a cudzoložníkov, ktorí vedú hriešny životný štýl, namiesto toho, aby takýchto hriešnikov vyzýval k pokániu.”

V záverečnom varovaní “pastierom Cirkvi, ktorí zvádzajú ľudí na scestie”, biskup citoval proroka Izaiáša: “’Beda vám, ktorí zlo nazývate dobrom a dobro zlom, ktorí tmu dávate za svetlo a svetlo za tmu”, lebo zavrhli zákon Pána zástupov” (Iz 5, 20. 24).

RELATÍVNE

Chicagský kňaz ‘požehnal’ lesbičky ako ‘svätých manželov’ v rúhavom obrade, cituje pápeža Františka