Shutterstock_2154514647-810x500.jpg

Trudeauova vláda vyčlenila 110 miliónov dolárov na financovanie projektov DEI, konzultanti hľadajú "rasizmus

15
Neutral
  • Trudeauova vláda chce vynaložiť 110 miliónov dolárov na projekt DEI.
  • Projekt má bojovať proti rasizmu a diskriminácii v Kanade do roku 2028.
  • Elon Musk a Ľudová strana Kanady sú proti diskriminačným postupom DEI.
  • DEI program je podľa Maxima Berniera rasistickou a diskriminačnou ideológiou.

Liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua chce vynaložiť 110 miliónov dolárov z peňazí daňových poplatníkov na financovanie ďalšieho projektu, ktorý sa riadi takzvanými mandátmi rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI).

Peniaze sa použijú na prenájom konzultantov DEI, ktorých úlohou je preskúmať údajný problém rasizmu v Kanade. Financie budú poskytnuté na “stovky” rôznych projektov spojených s agendou DEI v celej krajine, oznámil pred vyše týždňom minister pre rozmanitosť, inklúziu a osoby so zdravotným postihnutím Kamal Khera.

Podľa Kheru nová “stratégia DEI” s názvom “Zmena systémov, premena životov: Stratégia boja proti rasizmu v Kanade”zahŕňa “hlasy a životné skúsenosti tisícov Kanaďanov a posilňuje prístup celej našej vlády k boju proti rasizmu a diskriminácii vo všetkých jej formách.”

Program DEI má trvať do roku 2028, pričom na miestne programy pôjde najmenej 70 miliónov dolárov.

“Naším cieľom v rámci tejto stratégie je bojovať proti všetkým formám rasizmu a presadzovať pozitívne zmeny v živote Kanaďanov,” povedal Khera.

Trudeauova vláda tvrdí, že “komunity pôvodných obyvateľov, černochov, rasových a náboženských menšín naďalej čelia prekážkam pri začleňovaní z dôvodu rasizmu a diskriminácie.”

V posledných rokoch došlo k výraznému nárastu presadzovania takzvaných požiadaviek DEI u zamestnávateľov, pretože na to tlačí federálna vláda Trudeau’

LifeSiteNews nedávno informovali o tom, že Trudeauova liberálna vláda od januára 2019 minula viac ako 30 miliónov dolárov na zákazky spojené s DEI medzi mnohými federálnymi ministerstvami.

To viedlo k nárastu ideológie prebudenia, ktorá sa vkráda do všetkých častí spoločnosti. Ako nedávno informoval portál LifeSiteNews reportoval, kampus Univerzity Britskej Kolumbie (UBC) vo Vancouveri vypísal výberové konanie na pozíciu vedúceho katedry výskumu, ale v podstate zakázal nehomosexuálnym bielym mužom uchádzať sa o toto pracovné miesto.

Pokiaľ ide o DEI, Elon Musk je impozantným odporcom diskriminačných postupov pri prijímaní do zamestnania. V Kanade proti nemu vystupuje len jediná hlavná strana, a to Ľudová’strana Kanady pod vedením lídra Maxima Berniera. Ten sa vystupoval proti radikálnej rodovej ideológii opakovane v posledných rokoch aj ako COVID úderky a mandáty.

V apríli, oznámil novú politiku strany, v ktorej oficiálne odsúdil takzvaný program DEI s tým, že nejde o nič iné ako o “v podstate rasistickú, sexistickú a diskriminačnú ideológiu”, ktorá “rozdeľuje Kanaďanov.”