Shutterstock_2278329207-810x500.jpg

Trudeauova vláda vyčlenila viac ako 27 miliónov dolárov na program "bezpečných dodávok" drog, ktorý súvisí s predávkovaním a násilím

10
Kultúra smrti
  • Trudeauova vláda plánuje vynaložiť 27 miliónov dolárov na programy bezpečného zásobovania drogami.
  • Programy bezpečného zásobovania spojené so zvýšeným násilím a úmrtiami na predávkovanie.
  • Kritici tvrdia, že podávanie drog závislým osobám ohrozuje verejnosť a neznižuje úmrtia.
  • Trudeauova vláda financuje distribúciu drog v Britskej Kolumbii a Ontáriu, napriek kritike.

Liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua plánuje v tomto roku vynaložiť viac ako 27 miliónov dolárov na programy bezpečného zásobovania drogami.

Tento týždeň spoločnosť Health Canada odhalila, že Trudeauova vláda vyčlenila v rozpočte viac ako 27 miliónov dolárov na financovanie programov “bezpečného zásobovania” drogami, ktoré boli spojené so zvýšeným násilím a úmrtiami na predávkovanie v celej Kanade, podľa informácií, ktoré získala spoločnosť Rebel News.

“Pokiaľ ide o plánované financovanie zo strany vlády týkajúce sa programov ‘bezpečného’ alebo ‘bezpečnejšieho’ zásobovania: Koľko plánuje vláda vynaložiť na takéto programy v členení podľa jednotlivých rezortov, agentúr a iniciatív v aktuálnom fiškálnom roku a v každom z nasledujúcich piatich fiškálnych rokov?” sa v apríli pýtal konzervatívny poslanec parlamentu (MP) Tako Van Popta.

Bezpečná dodávka” je termín používaný na označenie vládou predpísaných liekov, ktoré sa podávajú závislým osobám v domnienke, že kontrolovanejšia dávka drog znižuje riziko predávkovania. Kritici tejto politiky tvrdia, že podávanie drog závislým osobám len umožňuje ich správanie, ohrozuje verejnosť, demotivuje k vyliečeniu zo závislosti a pri jej uplatňovaní sa neznížil – a niekedy dokonca zvýšil – počet úmrtí na predávkovanie.

O tri mesiace neskôr, 17. júna, Dolná snemovňa odhalila, že Trudeauova vláda plánuje vynaložiť viac ako 27 miliónov dolárov na financovanie 22 projektov distribúcie drog v Britskej Kolumbii a Ontáriu.

Dvaja najväčší príjemcovia federálnych finančných prostriedkov sú v Ontáriu, pričom komunitné zdravotné centrum South Riverdale v Toronte’dostalo 2 doláre.7 miliónov dolárov a Kitchener’ské pracovné centrum pre nezamestnaných K-W dostalo 2,1 milióna dolárov.

V Britskej Kolumbii je najväčším príjemcom spoločnosť AVI Health and Community Services Society SAFER North Island v Campbell River vo výške 2,02 milióna dolárov.

Trudeauova vláda’financovanie zvýšeného užívania drog prichádza po tom, čo sa program v Britskej Kolumbii ukázal ako taká katastrofa, že provincia nedávno požiadala Trudeaua o opätovné zavedenie trestného činu užívania drog na verejných priestranstvách. Takmer o dva týždne neskôr Trudeauova vláda oznámila že “okamžite”ukončí provinčný’drogový program.

Začiatkom roka 2023 Trudeauova’federálna politika v podstate skúšobne dekriminalizovala tvrdé drogy v Britskej Kolumbii.

Na základe tejto politiky začala federálna vláda povoľovať ľuďom v provincii držať až 2,5 gramu tvrdých drog bez trestného postihu, ale predaj drog zostal trestným činom.

Od zavedenia bola drogová politika provincie’široko kritizovaná, najmä po tom, čo sa zistilo, že provincia porušila tri rôzne rekordy v počte predávkovaní drogami v prvom mesiaci platnosti nového zákona.

Dôsledky dekriminalizácie tvrdých drog v rôznych častiach Kanady boli odhalené v nedávnom dokumentárnom filme Aarona Gunna  Kanada zomiera, a v americkom filme U.K. Telegraph novinára Stevena Edgintona v minidokumente, Kanada’s Woke Nightmare: A Warning to the West.

Gunn hovorí, že dokumentuje “všeobecný spoločenský chaos a explóziu užívania drog v každom väčšom kanadskom meste.”

“Počet úmrtí na predávkovanie sa za posledných 10 rokov zvýšil o 1000 percent,” povedal vo svojom filme a dodal, že “(e)každý deň sú vo Vancouveri náhodne napadnutí štyria ľudia.”