Linda-Gibbons-810x500.jpeg

Kanadská pro-lifer Linda Gibbonsová bola odovzdaná súdu pre duševné zdravie za mlčanie počas vypočúvania

33
Kultúra života
  • Linda Gibbonsová odmietla odpovedať na otázky sudcu týkajúce sa jej pro-life aktivít.
  • Gibbonsová bola odovzdaná súdu pre duševné zdravie za svoje mlčanie.
  • Kanadská pro-life hrdinka sa postavila pred súd po zatknutí pred potratovou klinikou.
  • Gibbonsová strávila takmer 11 rokov vo väzení za svoje pro-life svedectvo.

Veteránka za život Linda Gibbonsová bola odovzdaná súdu pre duševné zdravie po tom, čo odmietla odpovedať na otázky, ktoré jej položil sudca počas pojednávania po jej poslednom zatknutí. 

21. júna sudca v Toronte odovzdal 75-ročnú kresťanskú babičku Lindu Gibbonsovú súdu pre duševné zdravie, pretože nechcela odpovedať na otázky týkajúce sa jej pro-life aktivít pred potratovou továrňou v oblasti Toronta.  

“75-ročná kresťanská babička neodpovedala na otázky a ani na výzvu sudcu negestikulovala,”Pete Baklinski z Campaign Life Coalition’zverejnil na X.   

“Skutočne, namiesto odpovedí na otázky sa Linda rozhodla mlčať, svedčiť o mlčaní detí, ktoré sú v Kanade každý deň zabíjané potratmi,” pokračoval. 

“Namiesto toho sa rozhodla stotožniť sa s predčasne narodenými deťmi, ktoré sú terčom potratov a ktoré nemôžu hovoriť ani sa brániť,” vysvetlil Baklinski. “V dôsledku jej mlčania sudca odkázal Gibbonsovú na súd pre duševné zdravie, ktorý rozhoduje o prípadoch osôb, ktoré majú duševné ťažkosti.” 

“Linda, samozrejme, nie je duševne chorá,” spresnil Baklinski a vysvetlil, že Gibbonsová sa “rozhodla byť ako Kristus, ktorý tiež mlčal, keď čelil útlaku a utrpeniu, ako baránok, ktorý mlčí, keď ho vedú na porážku (Iz 53, 7).”

Najnovšie vypočúvanie Gibbonsovej’ nasledovalo po jej treťom zatknutí v priebehu iba troch týždňov za to, že držala nápis za život pred neslávne známou potratovou klinikou Morgentaler v Toronte.  

Klinika, ktorá sa nachádza v kancelárskom komplexe na Hillsdale Avenue 727 v luxusnej štvrti Leaside v Toronte, je jednou z mnohých, ktoré založil alebo pomenoval najznámejší kanadský potratár Henry Morgentaler.  

Jeho posledné zatknutie sa uskutočnilo 13. júna. Gibbonovej’blízky priateľ John Bulza vtedy pre LifeSiteNews povedal, že pro-liferke bolo “povedané, že môže odísť, ak sľúbi, že sa nevráti do Morgentalerovho mlyna.”Gibbonsová odmietla “súhlasiť s podmienkami”, ktoré jej boli ponúknuté, a tak bola poslaná do Vanierovho centra pre ženy. 

Gibbonovej služba je teraz v Kanade považovaná za trestnú vďaka ontarijskému zákonu o bezpečnom prístupe k potratovým službám, ktorý bol zavedený do platnosti 1. februára 2018 a bol prijatý v predchádzajúcom roku vtedajšou liberálnou vládou premiérky Kathleen Wynne’s.  

Zákon zakazuje akúkoľvek pro-life aktivitu, vrátane modlitieb, poradenstva na chodníku a prejavovania “nesúhlasu” s potratmi, v okruhu 50 metrov od ôsmich ontarijských potratových zariadení.    

Kým zákon zaviedli liberáli, dlho vládnuci progresívny konzervatívec Doug Ford zákon nikdy nespochybnil.    

Pred nedávnym trojnásobným zatknutím, ktoré sa uskutočnilo v priebehu troch týždňov počnúc májom, bola Gibbonsová naposledy zatknutá v septembri 2015 po tom, ako uskutočnila podobný tichý protest pred tou istou klinikou Morgentaler.   

Po tom, ako strávila približne 141 dní vo väzení, ontarijský sudca v roku 2016 odsúdil ju za porušenie občianskeho súdneho príkazu z roku 1999, ktorý zakazuje pro-life aktivity v okruhu 500 metrov od torontského’potratového zariadenia Morgentaler. Tento súdny zákaz bol neskôr nahradený ontarijským zákonom o’bezpečnom prístupe k potratovým službám. 

Celkovo Gibbonsová’ za svoj pro-life aktivizmus strávila takmer 11 rokov vo väzení za svoje pokojné svedectvo o matkách a nenarodených deťoch.