Shutterstock_2408733423-810x500.jpg

Koniec Trudeauovho režimu nebude "chladný" ani "krutý", ale pre mnohých Kanaďanov veľmi vítaný

24
Kultúra života
  • Trudeauovi liberáli sa snažili udržať kreslo v centre Toronta.
  • Väčšina torontských voličov nezvolila liberálov, ale konzervatívcov.
  • Poilievre a konzervatívci získali podporu a môžu zvíťaziť v budúcich voľbách.
  • Trudeauova vláda zanechala škody na kanadských slobodách, ktoré bude treba napraviť.

Dňa 24. júna Kanaďania videli, čo by mohlo byť výsledkom ďalších federálnych volieb v roku 2025: Paul’s v centre Toronta. 

Tronto-St. Paul’s je v rukách liberálov od roku 1993 a Trudeauovi liberáli vyvinuli všetky sily, aby sa pokúsili udržať si kreslo a dosiahnuť zvolenie svojej kandidátky Leslie Church. Dokonca mali v oblasti niekoľko dní agitáciu viacerých najvyšších ministrov a poslancov.  

Dňa 24. júna, v deň konania doplňujúcich volieb, sa do akcie zapojila dokonca aj vicepremiérka a ministerka financií Chrystia Freelandová, ktorá Churchovú vychvaľovala ako kandidátku, ktorú treba voliť, pretože  alternatíva je naozaj chladná, krutá a malá.” 

Freelandová povedala zhromaždenému davu a novinárom, že “alternatívou sú škrty a úspory, neveríme v seba ako krajinu, neveríme v naše komunity a našich susedov.” 

No, väčšina torontských voličov, ktorí prišli v pondelok večer hlasovať v doplňujúcich voľbách, Freelandovi”neskočila na lep, že “alternatíva,” konkrétne Konzervatívna strana, je “krutá” strana.  

Možno si tí, ktorí volili Stewarta a konzervatívcov, spomenuli na niektoré z nedávnych slov, ktoré Trudeau povedal o Kanaďanoch, ktorí nesúhlasia s programom jeho strany. Bol to práve Trudeau, kto v roku 2021 označil ľudí, ktorí sa stavajú proti úderkám COVID, za “mizogínov” a “rasistov.” 

Výhra Stewarta’nie je malým úspechom. Je priamym výsledkom toho, že Kanaďania, vrátane tých v Toronte, si povedali, že už majú dosť Trudeauovej vlády škandál za škandálom, a jej’lídra, ktorý neustále tlačí na pílu,  protirodinná a protiživotná agenda. Aj Kanaďania už majú dosť neustáleho zvyšovania daní 

Najnovšie prieskumy verejnej mienky totiž ukazujú, že ak by sa voľby konali dnes, Konzervatívna strana Pierra Poilievre’by nielen rozhodla o prvenstve v Dolnej snemovni s väčšinou liberálnych poslancov, ale ako poznamenal už predtým, “umývajú okná domu na Parliament Hill aj s odtieňom konzervatívnej modrej.” 

Poilievre má ďaleko od dokonalosti. Podporuje potraty a, povedané na rovinu, má veľmi slabé výsledky, pokiaľ ide o otázky života a rodiny. Napriek tomu však mnohí konzervatívni poslanci plne podporujú život a Poilievre je aspoň zatiaľ tolerantný voči svojim poslancom s pro-life názormi.  

PREČÍTAJTE SI: Zpráva Rady pre štátne pokladnice vyzýva na PR úsilie s cieľom ‘napraviť’ Kanaďanov’ nedôveru v Trudeauovu vládu’t

Výsledky volieb nemožno podceňovať – obrovské víťazstvo pre tých, ktorí sa snažia zbaviť Trudeaua  

The St. Paul výsledky doplňujúcich volieb nemožno podceňovať, a ak máte aspoň základný prehľad o kanadskej politike, viete, že Kanaďania vo všeobecnosti zrejme dovoľujú jednej strane držať opraty približne 10 rokov, kým prejde k inej.  

Ako poznamenali už predtým, kanadská politika sa už desaťročia riadi predvídateľným výsledkom. Strana, ktorá je pri moci, s prehľadom zvíťazí a zdá sa, že tam zostane približne 10 rokov, niekedy viac alebo menej, ale vždy sa opakuje rovnaký vzorec. Vládnuca strana sa nakoniec zrúti, aby sa po istom “čase voľna“vrátila v tej či onej iterácii. 

Trudeau prisľúbil, že zostane lídrom liberálov napriek správam, že niektorí jeho poslanci požadujú, aby odstúpil a nechal vládu prevziať niekoho iného. Je nevyhnutné, že Trudeau jedného dňa odstúpi, a na papieri to nevyzerá dobre pre pro-potratový Trudeau z hľadiska toho, kde bude on a jeho strana v nasledujúcich federálnych voľbách. 

Liberálnej strane’sa začína “obdobie voľna”. O tom niet pochýb a výsledok doplňujúcich volieb z 24. júna je len ochutnávkou toho, čo príde, či už sa voľby uskutočnia v roku 2025, ako sa plánuje, alebo budú vypísané skôr. 

Ale napriek skutočnosti, že Trudeau’sa v Kanade čoskoro skončí, škody, ktoré jeho strana napáchala všetkými prijatými zákonmi, z ktorých mnohé útočia na kanadské slobody, sa budú odstraňovať roky. Pre konzervatívcov, úlohou číslo jeden po nástupe do funkcie bude napraviť všetky škody  

Trudeau a jemu podobní napáchali v krajine spúšť. Chudák Kanada za posledných 10 rokov nesmierne trpela, ale kyvadlo sa zvyčajne vždy vychýli na druhú stranu. Tentoraz sa s Božou pomocou vychýli rýchlosťou blesku.