image-2-810x500.png

Legendárny tréner NFL Tony Dungy označuje lož NAACP, že k potratu nemôže dôjsť v 9. mesiaci

13
Kultúra smrti

Tréner futbalovej Siene slávy Tony Dungy sa pridal k hlasom, ktoré sa ohradili proti zavádzajúcim pro-potratovým správam zo strany NAACP. 

Tak ako mnohé liberálne organizácie, aj NAACP počas tohtotýždňovej debaty medzi demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou a republikánom Donaldom Trumpom vysielala naživo na X.  

Potraty boli jednou z prvých tém, na ktoré prišla reč, pričom Harrisová odmietla povedať, že je za akékoľvek obmedzenia tejto barbarskej praktiky, keď na ňu Trump naliehal, aby povedala, či je za potraty v siedmom, ôsmom alebo deviatom mesiaci tehotenstva. 

Trump upriamil ďalšiu pozornosť na skutočnosť, že bývalý demokratický guvernér Virgínie Ralph Northam v roku 2019 povedal, že by bolo na matke a lekárovi či “dieťa po narodení popravia”, či prežije alebo nie. Povedal tiež, že Harrisov’ viceprezident Tim Walz sa domnieva, že “potrat v deviatom mesiaci je absolútne v poriadku.” 

Čítajte: Tim Walz ospravedlnil Čínu’strašnú politiku jedného dieťaťa a zrušil zákaz nútených potratov

Niekoľko konzervatívnych novinárov, vrátane Margaret Mary Olohan, zdieľalo na svojom konte X zábery Northama, ktoré dokazujú, že povedal ohromujúce výroky, aby vyvrátili hlasy za potraty, ktoré tvrdili, že Trump klame o ich postoji.  

NACP odpovedala na Trumpove’vecne správne výroky nepravdivým tvrdením, že, “v 9. mesiaci nemožno podstúpiť interrupciu. Interrupciu nemôžete podstúpiť po narodení dieťaťa. Keby sme’stále nezakazovali knihy, možno by sme’to nemuseli objasňovať. #Debate2024.” 

Toto nesprávne tvrdenie podnietilo Dungyho — a ďalších — vrátiť úder pravdou.  

“Na Floride budeme v novembri tohto roku hlasovať o dodatku č. 4, ktorý by zrušil všetky obmedzenia týkajúce sa termínu potratu, povedal Dungy, ktorý v roku 2007 vyhral Super Bowl. “Ak by prešiel, stali by sme sa desiatym štátom, kde by bol tento typ neskorých potratov legálny. Prosím, neprekrúcajte’fakty, aby ste dosiahli svoj názor.” 

Reportérka Emma Camp z libertariánskej webovej stránky Reason tiež preverila fakty NAACP. 

PREHLIADNITE SI: Reportér BBC ohromený, keď najvyšší americký potratár priznal, že je ‘vrahom detí’ 

“9 štátov a DC nestanovujú žiadne gestačné obmedzenie potratov. Rýchlym vyhľadávaním v Googli sa tu v DC nájdu kliniky, ktoré poskytujú interrupcie do 36. a 32. týždňa,” povedala v X píšu 

Ako bolo spomenuté počas analýzy po debatena LifeSite’Harris, ktorá obdržala “F” od Sustain B. Anthony Pro-Life America, hlasovala proti posunutiu zákona Born-Alive Abortion Survivors Protection Act v roku 2019, ktorý požaduje lekársku pomoc pre deti, ktoré prežili pokus o potrat. Hlasovala aj proti presadeniu Zákona o ochrane nenarodených detí schopných bolesti v roku 2020. 

Viceprezident nadácie Heritage Foundation Roger Severino, bývalá Trumpova hovorkyňa Kayleigh McEnanyová a desiatky ďalších novinárov upozornili, že demokratickí zákonodarcovia v USA.USA technicky hlasovali za potraty do a dokonca po narodení dieťaťa a že Walz a Harrisová sú zatúto politiku.  

Čítajte: Kamala Harrisová sľubuje podpísať federálny pro-potratový zákon, pro-LGBT ‘zákon o rovnosti’ v predvolebnej platforme

Dungy’výroky nie sú prvým prípadom, keď vyjadril silnú podporu nenarodeným deťom. V júli 2022 vydal sériu tweetov, v ktorých vyzval na prijatie ďalších zákonov chrániacich nevinný život. 

V roku 2021 a 2023 tiež vyzval Joea Bidena za jeho pro-potratovú politiku a bol napadolslovakistu USA Today po tom, ako zdieľal a následne vymazal tweet, v ktorom sa písalo, že niektoré školy umiestňujú odpadkové koše pre študentov, ktorí sa identifikujú ako mačky, po tom, čo sa objavili potvrdilo oznamuježiakov, ktorí sa počas školského dňa prezliekajú za “furries,” čo znamená, že sa vydávajú za zvieratá. 

Floridský’dodatok 4, takzvaný “Doplnok na obmedzenie vládnych zásahov do potratov,” uvádza, že “žiadny zákon nesmie zakazovať, trestať, odkladať alebo obmedzovať potraty pred dosiahnutím životaschopnosti alebo ak sú nevyhnutné na ochranu zdravia pacientky’podľa rozhodnutia poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.Ak by bol prijatý, vyžadovalo by to, aby bol potrat povolený z akéhokoľvek dôvodu pred “životaschopnosťou” plodu a zákazy po“životaschopnosti” by v skutočnosti stratili zmysel tým, že by sa z neho vyňali všetky potraty, o ktorých potratár tvrdí, že sú zo “zdravotných” dôvodov. 

Priamy potrat je vždy vážne nemorálny a nikdy nie je potrebný ani ospravedlniteľný z údajných “zdravotných dôvodov.” 

Čítajte: Potratárka Warren Hernová priznáva, že bola 50 rokov chladnokrvnou vrahyňou a nič neľutuje

Bývalý prezident Trump spresnil, že bude hlasovať proti dodatku, ktorý potrebuje 60 % na schválenie, po tom, čo pôvodne povedal, že súčasný šesťtýždňový zákaz potratov srdca v štáte’je “príliš krátky” a že “musí byť viac času.” Floridský guvernér GOP Ron DeSantis odpísal kongresovým republikánom zo štátu, ktorí sa ešte minulú sobotu počas straníckej konferencie postavili proti tomuto opatreniu.