shutterstock_223820635-810x500.jpg

Skupina za slobodu bude brániť kanadskú komunitu amišov proti pokutám COVID

7
Neutral

Občania USA: V tlačovej správe z 18. septembra The Democracy Fund (TDF) oznámil, že bude zastupovať členov amišskej komunity v Grey County v Ontáriu v boji proti pokutám, ktoré im boli uložené za nedodržiavanie predpisov COVID vrátane používania kedysi povinnej a škandálmi opradenej aplikácie ArriveCAN.  

“Sú to ľudia, ktorí kvôli svojej viere nepoužívajú moderné technológie,” vyhlásil hlavný právny zástupca TDF Adam Blake-Gallipeau. “Cestujú na koňoch a koči a nevedia ovládať telefón, nieto ešte aplikáciu v súčasnom mobilnom telefóne.” 

TDF obhajuje sedemdesiatštyri členov komunity, ktorým bola uložená pokuta takmer 300 000 USD okrem iných porušení aj za to, že nedokončili aplikáciu ArriveCAN. Počas “pandémie COVID,” Trudeauova vláda nariadila, aby každý, kto opúšťa alebo vstupuje do Kanady, používal aplikáciu ArriveCAN, ktorá monitorovala a zhromažďovala informácie od Kanaďanov. 

A keďže amišské komunity nepoužívajú moderné technológie, rovnako nepoužívali ani aplikáciu ArriveCAN. Okrem toho TDF uviedla, že mnohé osoby neboli riadne informované o vstupenkách alebo termínoch súdnych konaní, a preto sa na súdnych konaniach nezúčastnili.   

V dôsledku toho sudcovia vyniesli rozsudky v ich neprítomnosti. Rozsudky zahŕňali aj uvalenie záložného práva na ich pozemky, “čo predstavovalo vážnu hrozbu pre ich komunitu a živobytie, ak by vláda prinútila ich pozemky predať.”  

Amišské komunity prežívajú takmer výlučne zo svojej pôdy, prostredníctvom poľnohospodárstva, záhradkárstva a ťažby dreva. Strata pôdy by pre nich znamenala stratu domova aj živobytia.  

TDF preto plánuje podať žiadosti o obnovenie týchto rozsudkov a dúfať, že pokuty napadne na súde.  

“Predpokladáme, že tento právny proces môže byť zdĺhavý, ale s vašou podporou je TDF odhodlaná riešiť a napraviť túto nespravodlivosť súvisiacu s pandémiou,” vyhlásila TDF.   

Vyhlásenie TDF’prichádza po tom, ako právnická skupina ponúkla bezplatnú právnu pomoc pre všetkých, ktorí majú nezaplatené pokuty súvisiace s COVID.  

V posledných rokoch TDF aktívne pomáha Kanaďanom prenasledovaným na základe mandátov a pravidiel COVID bojovať. Medzi významné osoby, ktorým pomohla patrí Dr. Kulvinder Kaur Gill, ontarijská pediatrička, ktorá sa pre svoje názory proti COVID zaplietla do právneho sporu s Kolégiom lekárov a chirurgov Ontária (CPSO). Pomáhal jej aj Elon Musk. 

Stojí za zmienku, že zatiaľ čo Amišovia môžu používať svoje náboženské presvedčenie ako obranu proti odmietnutiu používať aplikáciu ArriveCAN, iní právni experti namietali proti kedysi povinnej aplikácii z dôvodu, že porušuje práva Kanaďanov’ na mobilitu a iné práva na súkromie.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadmernej úmrtnosti