Trudeau-e1706106400471-810x500.jpg

Trudeau viac ako zdvojnásobil dlh Kanady, zatiaľ čo naši občania chudobnejú

6
Kultúra smrti

Premiér Justin Trudeau viac ako zdvojnásobil štátny dlh Kanady, ale kvalita života v Kanade sa len znížila.   

Podľa výpočtov Kanadskej federácie daňových poplatníkov (CTF) sa štátny dlh Kanady od nástupu premiéra Justina Trudeaua k moci v roku 2015 viac ako zdvojnásobil a dosiahol celkovú výšku 1,239 bilióna dolárov.  

“Kanaďania si nemôžu dovoliť ďalšie desať a polročné zadlžovanie,” uviedol v tlačovej správe Franco Terrazzano, federálny riaditeľ CTF. “Trudeau musí prestať plytvať toľkými peniazmi a vyrovnať účty, pretože je’nesprávne míňať miliardy na splácanie úrokov z dlhu.” 

Keď Trudeau nastúpil do funkcie v novembri 2015, Kanada’s federálny dlh predstavoval len 616 miliárd dolárov. 

Podľa doplnkové údaje z Parlamentného rozpočtového úradu (PBO). 

V súčasnosti každý Kanaďan dlhuje 31 000 dolárov, avšak úroky odteraz až do vyrovnania rozpočtu v roku 2040 budú znamenať, že toto číslo je oveľa vyššie. Do roku 2040 budú úroky z federálneho dlhu stáť daňových poplatníkov neuveriteľných 847 miliárd dolárov, čo znamená, že každý Kanaďan bude dlhovať ďalších 18 000 dolárov.  

“Čakať do roku 2040 na vyrovnanie rozpočtu je nehorázne a vláda sa do tohto cieľa ani’nedostane, ak bude mať ekonomika zádrhel alebo politici nebudú môcť’povedať nie novým výdavkom,” povedal Terrazzano. “Táto vláda dala daňovým poplatníkom všetky dôvody domnievať sa, že rozpočet nikdy nevyrovná.” 

Kým štátny dlh prudko stúpol a vláda naďalej míňa peniaze z ruky do ruky, kvalita života Kanaďanov prudko klesá. Namiesto toho, aby to Trudeau riešil, pokračuje v posielanídolárov z daní na Ukrajinu a dotuje rôzne ideologicky motivované ciele, ktoré Kanaďanom neprinášajú žiadny materiálny prospech. 

V júli sa uskutočnil prieskum zistil, že obrovských 46 percent Kanaďanov delí od neschopnosti plniť svoje finančné záväzky niekoľko stoviek dolárov. 

Podobne v júni vládna správa odhalila, že o 400 000 Kanaďanov viac žije v chudobe teraz v porovnaní s rokom 2020. 

LifeSiteNews informoval, že rýchlo rastúce náklady na potraviny v Kanade viedli k tomu, že mnohí ľudia pociťujú “beznádej a zúfalstvo”a nemajú sa kam obrátiť o pomoc, tvrdí kanadská vláda”vlastná Národná poradná rada pre chudobu. 

V rovnakom čase, keď sa Kanaďania dostávajú do chudoby, prudko stúpli ceny bývania, pričom nedávna analýza odhaduje, že kanadská domácnosť musí teraz vynaložiť bezprecedentných 63.5 % svojho príjmu, aby si mohla dovoliť hypotéku. 

Kriminálne incidenty za Trudeauovej vlády zároveň zvýšili o 20 %, pričom kritici dávajú vinu Trudeauovej’politike “chyť a pusť”, ktorá umožňuje nebezpečným zločincom chodiť na slobodu na kauciu. 

Zaiste, táto politika vystavila mnohých Kanaďanov nebezpečenstvu, ako tomu bolo minulý mesiac, keď bol predpokladá sa, že bol prepustený na kauciu za incident z októbra 2022, pri ktorom bol obvinený z útoku nebezpečnou zbraňou a držby nebezpečnej zbrane.   

Ako LifeSiteNews predbežne informoval, známy ottawský think tank varoval, že kanadský’justičný systém nie je schopný držať krok s nekontrolovateľnou kriminalitou, ktorá v posledných desaťročiach prudko vzrástla do takej miery, že počet vrážd v krajine je najvyšší za posledných 30 rokov.