Shutterstock_2469502691-810x500.jpg

Spotify cenzuruje správu kanadského média o domorodých internátnych školách

6
Kultúra smrti

Známe nezávislé kanadské médiá tvrdia, že streamovací gigant Spotify odstránil epizódu jednej zo svojich populárnych relácií, v ktorej sa diskutovalo o vládou nariadených a riadených kanadských domorodých školách, pričom ju označil za "nebezpečný obsah".”

V oficiálnom vyhlásení, ako uvádza True North, týkajúcom sa populárnej The Faulkner Show, spoločnosť Spotify uviedla, že po “preskúmaní” relácie streamovacia služba “odstránila nasledujúci obsah pre porušenie pravidiel platformy Spotify”pre nebezpečný obsah.”

Podľa spoločnosti True North nebolo uvedené žiadne vysvetlenie, čo bolo nebezpečným obsahom” v relácii.

V epizóde The Faulkner Show bol rozhovor s Rodneym Cliftonom, ktorý pracoval v dnes už zatvorenej internátnej škole. V epizóde Clifton najmä tvrdil, že “historické rozprávanie o rezidenčných školách bolo prekrútené krajne ľavicovými aktivistami,” podľa True North.

Ako Clifton uviedol v epizóde, ktorú si stále môžete pozrieť na YouTube, v rezidenčných školách sa diali “dobré aj zlé veci.”

“A to dobré bolo prekričané tvrdeniami o zlom a ľuďmi, ktorí dostávajú peniaze za to, že hovoria zlé veci,” povedal.

Clifton povedal, že pochybuje o oficiálnom rozprávaní starých médií a vlád, že na miestach bývalých rezidenčných škôl sa nachádza viacero masových hrobov.

“Nemyslím si“že existujú“nejaké deti, ktoré boli zavraždené a pochované na školských dvoroch,” poznamenal.

V rokoch 2021 a 2022 bežali mainstreamové médiá podporované federálnou vládou s zápalné a pochybné tvrdenia o tom, že stovky detí pochovali a nezohľadnili katolícki kňazi a mníšky, ktorí viedli niektoré školy.

Od jari 2021 bolo po celej Kanade vypálených alebo zničené viac ako 100 kostolov, väčšinou katolíckych. Útoky na kostoly prišli krátko po nepotvrdenom náleze “neoznačených hrobov” v teraz už zatvorených rezidenčných školách kedysi prevádzkovaných cirkvou v niektorých častiach krajiny.

Ako informoval LifeSiteNews v auguste, federálny kabinet premiéra Justina Trudeaua uviedol, že rozšíri niekoľkomiliónový fond, ktorý je zameraný na zdokumentovanie doteraz nepodložených tvrdení, že stovky malých detí zomreli v teraz už zatvorených rezidenčných školách, z ktorých niektoré prevádzkovala katolícka cirkev.

Prvý národ Tk’emlups te Secwepemc bol viac-menej dôvodom veľkého medzinárodného rozhorčenia v roku 2021, keď tvrdil, že našiel 215 “neoznačených hrobov” detí v rezidenčnej škole v Kamloops. Tvrdenia o pozostatkoch však neboli podložené fyzickými dôkazmi, ale išlo skôr o poruchy v pôde zachytené georadarom.

Prvý národ teraz zmenil svoje tvrdenie o 215 hroboch na 200 “potenciálnych pohrebov.”

Ako reported by LifeSiteNews, Trudeau ešte v júni opäť nepravdivo uviedol, že “neoznačené hroby” boli objavené v bývalých rezidenčných školách.

Kanadské domorodé internátne školy síce prevádzkovala Katolícka cirkev aj iné kresťanské cirkvi, ale poverila ich a zriadila federálna vláda a fungovali od konca 19. storočia až do zatvorenia poslednej školy v roku 1996.

Hoci sa niektorí katolíci skutočne dopustili vážneho zneužívania domorodých detí, nedokázaný “príbeh o masových hroboch” viedol od roku 2021 k rozšíreným protikatolíckym náladám.