abortion-pills-e1711021143153-810x500.jpeg

Nová správa za život odhaľuje "kartel" potratových tabletiek pôsobiaci vo všetkých 50 štátoch USA

12
Kultúra smrti

Americká liga života (ALL) zverejnila novú správu o šírení chemických potratov v Spojených štátoch, v ktorej konštatuje, že nezákonné povolenie Bidenovej administratívy na distribúciu potratových tabletiek poštou znamená, že žiadny štát nemôže byť bez potratov bez ohľadu na svoje pro-life zákony.

V stredu zverejnená správa ALL’Beneath the Surface: Odhalenie drogového kartelu s potratovými tabletkami” podrobne opisuje “pokračujúcu sieť tabletiek, ktorá tieto lieky dováža zo zahraničných krajín do štátov s takzvanými ‘zákazmi potratov”nie nepodobnými drogovým kartelom.

V januári 2023 Bidenovo ministerstvo spravodlivosti ’Úrad právneho poradcu (OLC) vyhlásil, že ustanovenie Comstockovho zákona z roku 1873, podľa ktorého je nezákonné, aby pošta Spojených štátov doručovala akýkoľvek “predmet, nástroj, látku, drogu, liek alebo vec, ktorá je propagovaná alebo opísaná spôsobom, ktorý je vypočítaný tak, aby viedol iného k jej použitiu alebo aplikácii na vykonanie potratu”, neznamená to, čo hovorí.

OLC tvrdil, že potratové tabletky možno voľne posielať, doručovať a prijímať “ak odosielateľ nemá úmysel, aby ich príjemca použil nezákonne.” A keďže “existujú rozmanité spôsoby, ako môžu príjemcovia v každom štáte použiť tieto lieky, vrátane spôsobu vykonania potratu, bez toho, aby porušili štátne právo,” “samotné zaslanie takýchto liekov poštou do konkrétnej jurisdikcie nie je dostatočným základom pre záver, že odosielateľ má v úmysle ich použiť nezákonne.”

V júni 2024 Najvyšší súd USA odmietol námietku proti zákonnosti tohto kroku (ako aj proti predchádzajúcemu schvaľovaniu potratových liekov Úradom pre potraviny a liečivá USA’z dôvodu, že žalobcovia údajne nemali procesnú spôsobilosť, čím ponechal otvorené dvere pre budúce námietky, ktoré by mohli dopadnúť lepšie.

Podľa správy ALL’dobrovoľnícke “komunitné siete”, ktoré identifikovala, posielajú potratové tabletky do 28 štátov a piatich území USA zadarmo, hoci s nezáväzným návrhom na dar. Reprezentatívnym príkladom týchto sietí je Las Libres so sídlom v Mexiku, ktorá uvádza: “V záujme bezpečnosti odporúčame používať účet Proton Mail (váš aj náš),” s návodom, ako si ho otvoriť. Vyžaduje sa len krstné meno a prvý deň poslednej menštruácie používateľa’“Žiadne iné informácie nie sú potrebné,” uvádza sa v ňom. 

ALL poznamenal, že dokonca aj The New York Times pripustil, že takéto služby často používajú potratové tabletky z iných krajín, ktoré nesú ešte väčšie riziká ako tabletky pochádzajúce z bežných lekárskych postupov a chýba overenie, či tabletky nie sú primiešané nebezpečnými cudzími látkami, alebo dokonca, že môže ísť o úplne iné tabletky.

V prípade núdzových komplikácií ide Las Libres tak ďaleko, že zákazníkom radí, aby pred lekármi a zdravotnými sestrami na pohotovosti zatajili, že podstúpili samovoľný chemický potrat, a “pre istotu by ste mali z telefónu vymazať správy a e-maily o svojom potrate.”

Ďalšia iniciatíva, National Women’s Health Network’s Plan C, usmerňuje dospievajúce dievčatá, ktoré dúfajú, že sa vyhnú vedomiu alebo súhlasu rodičov, aby si “nechali poslať potratové tabletky poštou od Aid Access,” ktorá “pôsobia v štátoch so špeciálnymi zákonmi, ktoré nevyžadujú, aby”o tom informovali rodičov, ako aj návod, ako získať súdny bypass v štátoch, ktoré to umožňujú, a to za pomoci “(o)rganizácií ako If/When/How, ACLU a Jane’s Due Process.”

V správe sa ďalej podrobne uvádza, že 36 štátov, District of Columbia, Portoriko a U.Americké Panenské ostrovy umožňujú predpisovanie potratových tabletiek počas osobných návštev kliník a že virtuálne stretnutia sa môžu využívať na predpisovanie potratových tabletiek v zostávajúcich 14 štátoch vďaka Bidenovej’zmene pravidiel, ktorá funguje v spojení so siedmimi štátmi, ktoré majú zákony chrániace potratárov’pred predpisovaním tabletiek, ktoré sa majú dodať v štátoch, kde sú nelegálne.

Plán C okrem toho informuje záujemcov o potrat o webových stránkach, ktoré predávajú potratové tabletky bez lekárskeho predpisu za cenu od 30 do 500 dolárov. Priznáva, že tabletky predávané na týchto stránkach “nie sú regulované ani kontrolované vládou USA,” ale tvrdí, že ich “pravidelne” testuje nákupom tabletiek a ich podrobením laboratórnym testom.

“(T)ejto posledné správy ukázali, že 63 % interrupcií je vykonaných prostredníctvom týchto tabletiek,” dodal ALL. “Toto percento však pochádza len z ‘in-network systémov zdravotnej starostlivosti,’ nezahŕňa interrupcie vykonané prostredníctvom kartelových sietí. Preto ALL môže s istotou predpokladať, že skôr ako tabletky predstavujú 63 % všetkých interrupcií, je toto číslo podstatne vyššie a odhadujeme, že sa blíži k 80 % alebo 90 %.”

Správa sa končí smutným záverom, že “tvrdenie o štáte bez interrupcií alebo štáte za život je mýtus. Pokiaľ sa bude s režimovými tabletkami na potrat obchodovať cez hranice našej krajiny’do štátov s prísnymi obmedzeniami, počet potratov bude naďalej stúpať. A keďže neexistuje žiadne povinné hlásenie, budeme naďalej v nevedomosti, koľko životov žien’a detí’si vyžiadala kríza s potratovými tabletkami.”

Akkoľvek obaja kandidáti v nadchádzajúcich jesenných prezidentských’voľbách majú mnoho významných rozdielov, vrátane potratovej politiky, toto je jedna oblasť, ktorá sa pravdepodobne nezmení ani s jedným z výsledkov. Bývalý prezident a súčasný republikánsky kandidát Donald Trump v auguste uviedol, že nezvráti Bidenov’súhlas so zasielaním potratových tabletiek.

Kým zákony za život znížilipočet chirurgických potratov za dva roky od Roe v. Wade bol zvrátený, šírenie potratových tabletiek cez hranice štátov bolo nevyhnutné na udržanie rozkvetu potratov na požiadanie.

Od pádu Roe’s sa potratová lobby horúčkovito usiluje aj o zrušenie odstrašujúceho účinku pro-life zákonov prostredníctvom právnej ochrany a finančnej podpory medzištátnych potratových ciest, umiestnením potratových zariadení v blízkosti hraníc, ktoré zdieľajú pro-life a pro-abortion štáty, z liberálnych štátov robia útočiská pre tých, ktorí chcú obísť alebo porušiť zákony pro-life susedov, a zakotveniepotratových “práv” v štátnych ústavách.