shutterstock_476166199-810x500.jpg

Odborový zväz Teamsters odmieta prezidentskú podporu, väčšina členov podporuje Trumpa

9
Neutral

Medzinárodné bratstvo Teamsters minulú stredu odmietlo podporiť v prezidentských voľbách v roku 2024 len niekoľko hodín po zverejnení údajov z interného prieskumu verejnej mienky, podľa ktorých zamestnanci, ktorých zastupuje, výrazne uprednostňujú bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

Z radových členov tohto významného odborového zväzu je 59.6 % opýtaných uviedlo, že si myslia, že Teamsters by mali podporiť Trumpa, zatiaľ čo len 31 % vyjadrilo podporu viceprezidentke Kamale Harrisovej, čo je viac ako 25-bodový rozdiel, ktorý zostal viac-menej nezmenený aj po tom, čo si odbory objednali ďalší prieskum po prezidentskej debate 10. septembra. Napriek výsledkom prieskumu odborová organizácia odmietla vyjadriť podporu, keďže pre Harrisovú nebola “väčšinová podpora” a pre Trumpa chýbala “všeobecná podpora”, ako sa ukázalo minulú stredu.

Hovorca Teamsters bezprostredne neobjasnil, prečo má odborová organizácia rozdielne štandardy pre oboch kandidátov.

“Teamsters ďakuje všetkým kandidátom za osobné stretnutia s členmi počas našich bezprecedentných okrúhlych stolov,” povedal generálny prezident Teamsters Sean O’Brien. “Bohužiaľ, ani jeden z hlavných kandidátov nebol schopný prijať seriózne záväzky voči našim odborom, aby zabezpečil, že záujmy pracujúcich ľudí budú vždy uprednostnené pred veľkým biznisom. Od Trumpa aj Harrisa sme sa snažili získať záväzky, že nebudú zasahovať do kritických odborových kampaní alebo kľúčových odvetví Teamsters – a že budú rešpektovať právo našich členov ’ na štrajk –, ale neboli sme schopní tieto záväzky zabezpečiť.”

Odborový zväz ako jeden z dôvodov, prečo nevydal podporu, uviedol Trumpovo’odmietnutie zaviazať sa vetovať legislatívu o práve na prácu.

Čítajte: Trump akceptuje škapuliar, je požehnaný relikviou pravého kríža karmelitánskym kňazom

Tímové združenie, ktoré v minulosti podporovalo demokratov a často prispievalo na ľavicové ciele, v tomto volebnom cykle vyvinuli úsilie nadržiavať republikánom. Odborový zväz poskytol dar Republikánskemu národnému výboru, stretol sa s Trumpom a O’Brien bol dokonca pozvaný vystúpiť na Národnom zhromaždení republikánov. Niektorí pravicoví predstavitelia sa postavili proti snahe odborov’včleniť sa medzi konzervatívcov, ako napríklad Centrum pre odborárske fakty, ktoré postavilo pred republikánskym národným zhromaždením billboardy označujúce Teamsters “za dvojtvárne” kvôli ich liberálnym výdavkom v minulosti.

Kým republikáni boli vo všeobecnosti otvorení voči Teamsters, Národný zjazd demokratov O’Briena odstrčil tým, že mu nedovolil vystúpiť na podujatí, podľa agentúry The Associated Press.

Harris je medzi radovými členmi Teamsters podstatne menej populárny ako prezident Joe Biden, ktorý v prieskume, ktorý si odbory objednali pred jeho odstúpením z volieb, zaostal za Trumpom len o približne 8 bodov. Vedenie odborov sa minulý pondelok stretlo s Harrisovou za okrúhlym stolom, The Hill informoval.

“Zastupujeme všetkých, od pilotov leteckých spoločností až po ošetrovateľov zoologických záhrad, a nezastupujeme len registrovaných demokratov,”povedal O’Brien novinárom.

Podpora Teamsters’ by mohla mať významný vplyv, ak by ju získal niektorý z kandidátov, vzhľadom na koncentráciu jej členov v rozhodujúcich štátoch Michigan, Nevada a Pensylvánia, podľa Reuters.

Prepísané so súhlasom Daily Caller.