Julian-Assange-810x500.png

Julian Assange prelomil mlčanie a obvinil Mikea Pompea, že ho chce zavraždiť

22
Neutral

Pomôžte kresťanom, ktorí utiekli z Gazy: LifeFunder

Zakladateľ portálu WikiLeaks Julian Assange si stojí za svojím tvrdením, že sa ho americký Deep State snažil zavraždiť, keď bol zadržiavaný.


Päťdesiattriročný Assange bol dnes vo francúzskom Štrasburgu, kde sa prvýkrát objavil na verejnosti po tom, ako ho v júni prepustili z londýnskej prísne stráženej väznice Belmarsh, kde bol väznený päť rokov.

V prejave pred zástupcami 46 krajín na Parlamentnom zhromaždení Rady Európy austrálsky novinár zopakoval, že Mike Pompeo, riaditeľ CIA Donald Trump’plánuje jeho zabitie.

“Teraz ide o of public record že pod Pompeom’CIA vypracovala plány na môj únos a zavraždenie na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne a schválila, že pôjde po mojich európskych kolegoch a vystaví nás krádežiam, hackerským útokom a podstrčeniu falošných informácií,” povedal Assange.

“Cieľom bola aj moja manželka a môj malý syn,” pokračoval. “Na sledovanie mojej manželky bol permanentne pridelený agent CIA a boli vydané pokyny na získanie DNA z plienky môjho šesťmesačného syna”. Toto je svedectvo viac ako 30 súčasných a bývalých predstaviteľov amerických tajných služieb, ktorí sa vyjadrili pre americkú tlač, a ktoré bolo navyše potvrdené záznamami zaistenými v rámci trestného stíhania vedeného proti niektorým zo zúčastnených agentov CIA.”

Po založení WikiLeaks v polovici roku 2000 sa Assange dostal pod intenzívnu kontrolu západných vlád po tom, čo pomohol odhaliť vojnové zločiny spáchané v Afganistane a Iraku. Od roku 2012 hľadal útočisko na ekvádorskom veľvyslanectve vo Veľkej Británii.

Celkovo strávil Assange 14 rokov svojho života ako politický väzeň, kým toto leto neuzavrel dohodu o priznaní viny s vládou USA, ktorá ho obvinila z 18 prípadov porušenia zákona o špionáži. Tvrdí, že sa rozhodol uzavrieť dohodu, pretože pravdepodobnosť, že by sa niekedy dočkal spravodlivosti, bola takmer nemožná.

“CIA“sa zamerala na mňa, moju rodinu a mojich spolupracovníkov prostredníctvom agresívnych, mimosúdnych a extrateritoriálnych prostriedkov, čo poskytuje vzácny pohľad na to, ako sa mocné spravodajské organizácie zapájajú do nadnárodných represií,” povedal Assange v utorok. “Dnes nie som na slobode, pretože systém fungoval. Dnes som po rokoch väznenia slobodný, pretože som sa priznal k novinárskej práci.”

Zprávy o pláne CIA’odstrániť Assangea sa objavili v roku 2021, keď Yahoo News odhalil, že agenti tajných služieb uviedli, že Pompeo skúmal možné metódy zavraždenia Assangea po jeho zverejnení “Vault 7” v roku 2017, ktoré agentúra opísala ako “najväčšiu stratu údajov v histórii CIA.”

Vlani nepríjemný Pompeo povedal libertariánskemu novinárovi Johnovi Stosselovi, že “by bolo nezákonné”, keby vypracoval plány na zabitie Assangea, ktorý sa podľa neho jednoducho “snaží zachrániť svoj tuchus.”

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný: John Stossel (@johnstossel)

V novembri 2023 Tucker Carlson na X oznámil, že navštívil Assangea v Belmarsh. Na fotografii, ktorú zverejnil na platforme, sa Carlson prechádzal s Assangeovou’manželkou Stellou, ktorá bola dnes na podujatí v Štrasburgu.


Medzi ďalšie významné momenty v histórii WikiLeaks patrí zverejnenie e-mailov od vysokopostavených amerických politických činiteľov vrátane dlhoročného spolupracovníka Clintonovej Johna Podestu. Podesta’s bizarne formulované e-maily o “prezidentovi Obamovi,” “hotdogoch,” a “syrovej pizze” sú podľa niektorých kódované správy o washingtonských elitách, ktoré sa zapájajú do pedofílie a obchodovania s ľuďmi. Iné Podestove e-maily naznačujú, že mal rozsiahly plán na liberalizáciu základného učenia Katolíckej cirkvi pod záštitou “Katolíckej jari.”

V auguste 2016 Assange naznačil, že jedným z jeho zdrojov bol zavraždený zamestnanec Demokratickej strany Seth Rich, ktorého našli mŕtveho na ulici vo Washingtone v roku 2016 o 4:20 ráno po tom, ako ho strelili do chrbta. Niektorí konštatujú, že 27-ročný Rich, ktorý bol stúpencom Bernieho Sandersa, bol zavraždený za únik e-mailov o tom, ako strana manipulovala prezidentské primárky v prospech Hillary Clintonovej. Rich’ova rodina – možno pod tlakom tajných síl, aby mlčali – vyhlásila, že takéto obvinenia sú nepravdivé.

Assange a jeho podporovatelia opakovane tvrdili, že neurobil nič zlé, a uvádzali, že je novinár a že verejnosť má právo vedieť, čo robia jej skorumpovaní vodcovia. Vlády tvrdili, že údaje, ktoré zverejnil, sú prísne tajné a že jeho konanie ohrozovalo a ohrozuje životy.

Pomôžte kresťanom, ktorí utiekli z Gazy: LifeFunder