Poilievre-810x500.png

Poilievre v reakcii na obvinenie Trudeaua potvrdil podporu "zákona" o potratoch, ktorý neexistuje

10
Kultúra smrti

Líder Konzervatívnej strany Kanady (CPC) Pierre Poilievre po tom, čo ho premiér Justin Trudeau označil za falošného zástancu “potratov”, vyhlásil, že nezmení “zákon o potratoch” napriek tomu, že žiadny takýto “zákon” neexistuje.

Dňa 25. septembra počas rozpravy v Dolnej snemovni Trudeau vo francúzštine, preloženej do angličtiny, povedal, že “líder konzervatívcov sa môže javiť ako veľa vecí, ale určite nemôže predstierať, že je v tejto otázke pro-choice.”

Poilievre v odpovedi Trudeauovi povedal: “No, my’sme už povedali, že by sme’nezmenili zákon o potratoch.”

“A to, čo’hovorí, je úplne nepravdivé. Budeme chrániť ženy. Budeme chrániť ženy pomocou legislatívy proti násiliu.”

Ostrý spor medzi Trudeauom a Poilievrom v snemovni vzbudil pozornosť najvyššej kanadskej pro-life skupiny, ktorá poukázala na Poilievrovu’chybu, keď hovoril o interrupčnom “zákone.”

“Pán Trudeau obvinil pána Poilievra, že sa dopustil chyby, keď hovoril o interrupčnom zákone. Poilievreho z toho, že iba ‘predstiera’, že je za voľbu, napriek tomu, že líder CPC sa pri rôznych príležitostiach vyjadril rovnako – a to, že je za to, aby žena mala možnosť rozhodnúť sa pre zabitie svojho potomka,” riaditeľ komunikácie Campaign Life Coalition (CLC) Pete Baklinski písal 26. septembra na X o tejto výmene názorov.

Baklinski poznamenal, že reči lídra CPC’o tom, že nechce “meniť” “zákon” o potratoch, ukazujú, že sa v tejto veci “dosť mýli.”

“V Kanade neexistuje ‘zákon o interrupciách’,” napísal Baklinski, ktorý následne podal vysvetlenie, ako sa zmenili kanadské’pravidlá interrupcií od roku 1969, keď bola táto prax povolená.

“V prípade R. v. z roku 1988. Morgentaler Najvyšší súd zrušil predchádzajúci zákon o interrupciách z roku 1969, ktorý zaviedol Justin Trudeau’otec Pierre Elliott Trudeau, a považoval ho za ‘protiústavný.’ Väčšinový názor bol, že procedurálne požiadavky na interrupciu porušujú právo ženy’na ‘osobnú bezpečnosť podľa Charty, ’ hoci dvaja zo siedmich sudcov boli proti, ” napísal Baklinski.

“Súd nestanovil žiadne právo na interrupciu, čo uznali nielen právnici, ale aj korporátne médiá, ako napríklad CBC.”

Baklinski vysvetlil, že rozhodnutie súdu bolo “plné chýb,” a v skutočnosti odstránilo všetky prekážky “brániace tehotným matkám v získaní interrupcie.”

“To umožnilo matkám zabiť svoje nenarodené deti v ktoromkoľvek štádiu tehotenstva, a to z akéhokoľvek dôvodu. A, žiaľ, milióny kanadských matiek sa rozhodli zničiť nové ľudské životy, ktoré v nich rastú a vyvíjajú sa,” poznamenal.

Trudeau po celé roky vyznával svoju podporu potratom napriek tomu, že je pokrstený katolík. Od nástupu do funkcie v roku 2015 jeho liberálna vláda predložila mnohé pro-potratové opatrenia, ako napríklad zbavenie těhotenských informačných centier charitatívneho štatútu, pretože namiesto potratov propagujú život.

Jeho vláda opakovane išla po pro-life poslancoch, ako nedávno informoval LifeSiteNews.

Napriek viacerým tvrdeniam liberálnych poslancov’, že konzervatívci sa snažia prijať zákony obmedzujúce potraty, a napriek tomu, že viacerí konzervatívni poslanci sú skutočne za život, pravdou zostáva, že súčasný líder konzervatívcov je rozhodne za potraty a v tejto otázke sa zhoduje s Trudeauovou vládou.

Poilievre má veľmi slabé výsledky, pokiaľ ide o otázky života a rodiny, pričom CLC mu dala “red light” rating.

Poilievre’manželka Anaida tiež podporuje potraty. V decembri minulého roka sa dostala na titulné stránky novín, pretože zastávala názory páru’za potraty.

Podľa CLC potraty zabili viac ako štyri milióny nenarodených detí len v Kanade od jeho legalizácie v roku 1969, čo približne zodpovedá celkovému počtu obyvateľov provincie Alberta.