Unborn-baby-1-e1701963017765-810x500.jpeg

Sudca zrušil zákaz interrupcií v Georgii v trvaní 6 týždňov ako protiústavný

13
Kultúra smrti

Sudca v Georgii v pondelok rozhodol, že zákon o srdcovom tepe, ktorý zakazuje ženám podstúpiť interrupciu po šiestich týždňoch, je protiústavný.”

Sudca okresného súdu vo Fultone Robert McBurney vyniesol rozhodnutie, v ktorom vyhlásil, že zákon o spravodlivosti a rovnosti živých detí (LIFE) v Georgii’je “protiústavný.”V dôsledku toho sa teraz budú môcť v štáte vykonávať interrupcie až do dvadsiateho týždňa tehotenstva. Toto rozhodnutie odporuje rozhodnutiu Najvyššieho súdu Georgie z roku 2023, podľa ktorého zákon o srdcovom tepe môže platiť. 

Zákon LIFE bol prijatý a podpísaný v roku 2019 a do platnosti vstúpil v roku 2022, krátko po rozhodnutí Najvyššieho súdu USA’Dobbs, ktorým bol zrušený rozsudok Roe v. Wade. Zákon, keď je aktívny, zakazuje vykonávať interrupcie, akonáhle je možné zistiť tlkot srdca plodu alebo v šiestom týždni tehotenstva, podľa toho, čo nastane skôr, s výnimkou prípadov takzvanej lekárskej pohotovosti alebo ak sa tehotenstvo považuje za “lekársky zbytočné”. je dôležité poznamenať, že aj pred hranicou šiestich týždňov je interrupcia stále nemorálna a predstavuje vraždu nenarodeného dieťaťa. Skutočným pro-life postojom, ako ho potvrdzuje Katolícka cirkev, je úplný zákaz tejto smrteľnej praktiky. To platí aj v prípade interrupcií vykonávaných zo “zdravotných” dôvodov, pretože napriek tvrdeniam potratových aktivistov priamy potrat nikdy nie je z lekárskeho hľadiska nevyhnutný.

Vyšší súd okresu Fulton už predtým rozhodol, že zákon je neústavný, pretože bol prijatý predroe V. Wade bola zrušená, ale toto rozhodnutie bolo minulý rok zrušené, keď Najvyšší súd štátu Georgia v rozhodnutí 6:1 rozhodol, že zákon je v súlade s ústavou. 

V pondelkovom&nbsprozhodnutí sudca McBurney uviedol, že len ženy by mali mať právo rozhodnúť, či chcú potratiť svoje dieťa, nie zákonodarcovia alebo sudcovia. “Pre tieto ženy sloboda súkromia znamená, že len ony by sa mali rozhodnúť, či budú slúžiť ako ľudské inkubátory počas piatich mesiacov, ktoré vedú k životaschopnosti. Nie je na zákonodarcovi, sudcovi ani veliteľovi z Príbehu služobníčky’aby týmto ženám určoval, čo majú robiť so svojím telom v tomto období, keď plod nemôže prežiť mimo maternice, o nič viac, než by ich spoločnosť mohla — alebo mala — nútiť, aby slúžili ako banka ľudského tkaniva alebo aby sa vzdali obličky v prospech iného,” napísal sudca podľa Fox News report. 

A vyhlásenie zverejnené National Right to Life (NRLC) zdôraznil, ako rozhodnutie Najvyššieho súdu’odporuje predchádzajúcim rozhodnutiam federálneho a štátneho najvyššieho súdu a označuje McBurneyho za “aktivistického sudcu.”

“Aktom, ktorý odporuje zdravému rozumu, sa tento aktivistický sudca rozhodol ignorovať rozhodnutie Najvyššieho súdu štátu Georgia z roku 2023, ktorý vyhlásil zákon o spravodlivosti a rovnosti žijúcich detí za ústavný. Tento sudca sa rozhodol rozhodovať na základe svojho vlastného presvedčenia, a nie na základe zákona a rozsudkov vyšších súdov,” vo vyhlásení sa uvádza. 

Hovorca generálneho prokurátora štátu Georgia Chris Carr uviedol, že jeho úrad sa proti tomuto rozhodnutiu okamžite odvolá na najvyšší súd štátu.