Untitled-8-810x500.png

Uväznená pro-liferka Joan Andrews Bellová podporuje Donalda Trumpa

6
Kultúra smrti

Uzavretá záchranárka veteránov Joan Andrews Bellová má pre svojich kolegov, ktorí sú za život, odkaz: dôverujte Bohu a hlasujte za Trumpa.

Manžel Joan, Chris Bell, poslal 1. októbra LifeSiteNews pro-trumpovský a anti-harrisovský odkaz. Joan, 76-ročná, si odpykáva dvojročný trojmesačný trest odňatia slobody za účasť na záchrane kliniky pre neskoré potraty vo Washingtone, D.C. Vo svojom liste z väzenia Joan vyjadruje presvedčenie, že Donald Trump nikdy nebude “aktívnym zástancom potratov” a keď bojuje s nedávnymi ústupkami bývalého prezidenta”kultúre smrti, pro-liferi by mali zvážiť poklesky patriarchu Abraháma. Hlasovanie za akéhokoľvek iného kandidáta, domnieva sa Joan, “bude hlasom pre Kamalu Harrisovú a demokratov, ktorí sú do špiku kostí PRO-DEATH”:

List Joan Bellovej’je reakciou na úzkosť a zmätok medzi americkými pro-lifermi, keďže prezidentský kandidát, ktorého považovali za bojovníka za nenarodené deti, sa naďalej vzďaľuje od pozície potratového abolcionistu.

Mnohí republikáni vrátane Trumpa sú presvedčení, že zabezpečenie legálnosti potratov je kľúčom k získaniu hlasov žien’ale dostupné dôkazy naznačujú že nejde o významný faktor, pretože väčšina voličiek uprednostňuje iné otázky a nepovažuje súhlas kandidáta s nimi v otázke potratov za prekážku.

Napriek tomu je Trump v súčasnosti proti ďalším federálnym opatreniam v oblasti potratov a podporuje, aby sa potratové tabletky mohli distribuovať poštou. Mnohí zástancovia života sa cítili hlboko zradení jeho pokusmi, podľa jeho vlastných slov, urobiť GOP “menej radikálnou” v otázke potratov. Táto snaha dokonca zahŕňala aj to, že nechal prepísať národnú platformu Republikánskej strany tak, aby odrážala jeho liberálnejší postoj.

Súbežne s tým sa prejavuje aj jeho pretrvávajúca odlišnosť od demokratov v otázkach ako je “prechod” neplnoletých osôb bez rozdielu pohlavia a Harris a demokrati naďalej podporujú komplexnú  krajne ľavicový politický program, vrátane neobmedzených potratov na požiadanie sa očakáva, že väčšina konzervatívcov a republikánov sa zmieri s tým, že ho akceptuje ako “menšie zlo.”