Untitled-23-810x500.png

Tento víkend sa v Severnej Amerike zjednotí reťaz života 2024, aby ukončila metlu potratov

11
Kultúra života

Každoročne sa reťaz života koná na viac ako 320 miestach v Kanade.

Prosím, poznačte si do kalendára, že ďalšia reťaz života sa bude konať v nedeľu 6. októbra 2024 od 14.00 do 15.00 hod. na väčšine miest. 

Malá pro-life skupina s názvom Prosím, nechajte ma žiť v kalifornskom Yuba City usporiadala prvú reťaz života v roku 1987 a odvtedy sa v Spojených štátoch amerických koná Národná reťaz života každý rok. Pred viac ako 30 rokmi, v roku 1990, organizácia Campaign Life Coalition&nbsppriniesla reťaz života z&nbspUSA do Kanady, čím v našej krajine zapálila mocné verejné svedectvo, ktoré prešlo skúškou rokov, zachránilo životy a zmenilo srdcia.

Ak si chcete pozrieť, ako prebiehala reťaz života v roku 2023, kliknite na TAM.

PREČÍTAJTE SI: Aborčná aktivistka odhalila, ako OSN tlačí na potraty v konzervatívnych krajinách pomocou skrytého jazyka

Prečo je reťaz života dôležitá? 

Prečítajte si najnovší blog Life Chain zde.

Podpory 

“Je našou povinnosťou ako veriacich ľudí svedčiť o posvätnosti ľudského života a podporovať tých, ktorých sa potrat dotkol.” — Najdôstojnejší pán Donald Bolen, arcibiskup Reginy

“Keďže kultúra smrti sa okolo nás neúprosne šíri, je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby tí, ‘ktorí majú oči na to, aby videli’, ponúkli širokej spoločnosti pripomienku, že život je dar, ktorý si treba vážiť a brániť v každom štádiu.” — Najdôstojnejší pán Stephen Jensen, biskup Prince George

Reťaz života 2024 podporili nasledovné osoby a organizácie. Ak vaša skupina nie je uvedená v zozname, prosím, contact us aby ste oznámili svoje schválenie.

Čítajte: Hookup app Tinder goes all in on abortion, donates thousands to Planned Parenthood

Ako to funguje? 

Life Chain je jednoduchý spôsob, ako sa zapojiť do pro-life aktivizmu. Stačí zistiť, kde a kedy sa bude konať vaša miestna reťaz života, a potom sa na jednu hodinu dostaviť a stáť na chodníku spolu s ostatnými, ktorí sa nehanbia verejne svedčiť o svojom pro-life presvedčení.

Miestny organizátor reťaze života vám poskytne negrafický nápis reťaze života, ktorý môžete držať, a môžete sa v tichosti modliť za ukončenie potratov a za tých, ktorých sa týkajú. Prosím, prečítajte si a dodržiavajte Kodex správania reťaze života. 

Kde’je reťaz života v mojej blízkosti?  

V Kanade je viac ako 320 miest a v Spojených štátoch ešte viac.

Zoznam 2024 prevádzok nájdete po kliknutí TAM.

Dole je mapa 2024 prevádzok. Ak kliknete na rámček v pravom hornom rohu mapy, môžete “zobraziť väčšiu mapu.” Väčšia mapa má funkciu vyhľadávania (lupa), kde môžete zadať svoju adresu. Pomocou tlačidiel + a – v spodnej časti obrazovky môžete zväčšiť alebo zmenšiť mapu a nájsť reťazec Life Chain, ktorý je najbližšie k vášmu domovu. Kliknutím na špendlík sa zobrazia podrobnosti o danom reťazci Life Chain.

Ak vo svojom okolí nevidíte’žiadnu lokalitu, informujte sa u miestnej pro-life skupiny alebo u Life Chain Canada. Kontaktné informácie na miestnych organizátorov jednotlivých reťazcov života získate na telefónnom čísle 1-800-730-5358 alebo e-mailom [email protected].

Radi vám tiež pomôžeme založiť reťaz života vo vašej komunite, ak’o to máte záujem!

Ako môžem propagovať reťaz života? 

Existuje mnoho spôsobov, ako môžete propagovať reťaz života a šíriť o nej povedomie vo vašej komunite. Vylepte plagát vo svojom zbore, pozvite naň svojho farára a požiadajte svojho pastora alebo správcu zboru, aby dal oznámenie do bulletinu a/alebo ho predniesol na kazateľnici.

Povzbuďte priateľov a členov rodiny, aby sa tiež zúčastnili, a pomôžte im nájsť najbližšie miesto Life Chain, ak nie je rovnaké ako to vaše. Zdieľajte túto udalosť na sociálnych sieťach! Nakoniec sa obráťte na miestne médiá a zistite, či’budú informovať o reťazci života, alebo napíšte list redakcii o tomto podujatí.

PREČÍTAJTE SI: UK Liberal Democrats declare pro-life Christians incompatible with party’s ‘fundamental values’

Stiahnite si tento…

plagát 2024 Save the Date: Letter-Size English | 11 x 17 anglický jazyk | 11 x 17 francúzsky jazyk | Kolumbovci  

Plagát reťaze života 2024 so štandardným dátumom + časom: Letter-Size English | 11 x 17 English | 11 x 17 francúzština 

2024 Life Chain poster without date + time: Letter-Size English | 11 x 17 anglický jazyk | 11 x 17 francúzsky jazyk 

2024 Life Chain church package: angličtina | Francúzština

Leták reťazca LIFE

Grafika reťazca LIFE pre sociálne médiá

Nevidíte’to, čo’hľadáte? To request other resources, contact Life Chain Canada.

Ako ešte môžem pomôcť? 

Výbor Life Chain Canada robí nábor nových kapitánov zón a kontaktov na cirkvi.

Kapitáni zón sú zodpovední za distribúciu a zber nápisov, za to, aby účastníci dodržiavali Kódex správania reťaze života a zostali v bezpečí a pokoji, a za odpovedanie na akékoľvek otázky médií, majiteľov okolitých podnikov, polície atď.

Tí v oblasti Toronta spolupracujú s ústredím kampane Koalícia za život, aby odovzdali informácie o účasti a odovzdali všetky vyzbierané dary. Prosíme contact Life Chain Canada, ak máte záujem o túto úlohu.

Kontaktné osoby v cirkvi sú zodpovedné za odovzdanie plagátov a cirkevných oznamov vedeniu svojej cirkvi a/alebo pastorovi, aby zabezpečili, že reťazec Life Chain bude v ich cirkvi propagovaný. Prosíme contact Life Chain Canada, ak máte záujem o túto úlohu.

Ako môžem zostať informovaný? 

Ak chcete dostávať e-mailové novinky o Life Chain a ďalších pro-life, pro-rodinných iniciatívach, kliknite na tu a prihláste sa na odber. Budete’dostávať rôzne dôležité informácie, ktoré vám pomôžu postaviť sa za posvätnosť ľudského života.

Okrem toho sledujte Kampaň Koalícia za život na sociálnych sieťach Tu a HERE pre všetky najnovšie informácie o reťazci Life.

Prevzaté so súhlasom Kampaň Life Coalition.