Reno2-810x500.png

Žiadna pitva protestujúceho za život zo 6. januára, ktorý náhle zomrel vo federálnej väzbe

22
Kultúra smrti

Po tom, ako 6. januára nečakane zomrel vo väzbe protestujúci neprávom obvinený zo streľby na federálnu budovu, nebola vykonaná žiadna pitva.

15. augusta 2022 zomrel katolík z Tennessee Mark Reno ako federálny väzeň v regionálnom zdravotníckom centre Ephraim McDowell v Danville v štáte Kentucky. Bol zatknutý 18. júla 2022 za údajnú streľbu na federálnu budovu z 3. júla, hoci sa nikdy nenašli žiadne náboje, fragmenty ani nábojnice. Podľa prísažného vyhlásenia napísaného agentom FBI sledovala FBI Rena niekoľko mesiacov, počnúc tým, že na podujatí za život povedal tajnému vyšetrovateľovi, že sa zúčastnil na proteste pri Kapitole USA 6. januára 2021.

Po jeho smrti ministerstvo spravodlivosti obvinilo Rena z nevyriešeného zločinu: z podpálenia plánovaného rodičovstva v Knoxville’.

Aj keď bol Reno obyvateľom Tennessee, bol zadržiavaný v nápravnom zariadení Laurel County Correctional Center v Londýne v okrese Boyle v Kentucky.

Podľa jeho úmrtného listu Reno zomrel na komplikácie spôsobené krvácajúcim vredom v prvej časti tenkého čreva (dvanástnikový vred s krvácaním). Medzi prispievajúce stavy patrili hypertenzia, diabetes, nekróza hrubého čreva, metabolická acidóza, hyperkaliémia a zlyhanie obličiek. Nebola mu vykonaná pitva.

Renova’dcéra nám povedala, že osobne odovzdala Reno’ovi lieky na hypertenziu americkým maršalom pri vypočúvaní Reno’a vo väzbe. Reno jej neskôr povedal, že nikdy nedostal žiadnu dávku týchto liekov.

Hovorili sme s koronerom okresu Boyle, doktorom Ericom Guerrantom, ktorý potvrdil, že Renovi nebola vykonaná pitva. Ako dôvod uviedol, že zomrel pod dohľadom lekára.

RELEVANTNÉ: FBI vykonštruovala obvinenia proti katolíkovi za život, ktorý zomrel vo väzbe

Pýtali sme sa nášho zástupcu v USA Tima Burchetta na požiadavky na pitvu federálnych väzňov, ktorí zomreli vo väzbe. Zamestnanec odpovedal, že federálny protokol ponecháva rozhodnutie o pitve výlučne na správcovi väznice:

Dozorca môže nariadiť vykonanie pitvy a súvisiacich vedeckých alebo lekárskych testov tela zosnulého väzňa zariadenia v prípade vraždy, samovraždy, smrteľnej choroby alebo nehody alebo nevysvetliteľného úmrtia. Pitvu alebo testy možno nariadiť v jednej z týchto situácií len vtedy, ak riaditeľ zariadenia rozhodne, že pitva alebo testy sú potrebné na odhalenie trestného činu, udržanie disciplíny, ochranu zdravia alebo bezpečnosti ostatných chovancov, nápravu služobného pochybenia alebo na ochranu Spojených štátov alebo ich zamestnancov pred občianskoprávnou zodpovednosťou vyplývajúcou zo správy zariadenia (Programové vyhlásenie Ministerstva spravodlivosti o pitve, s. 2).

Podľa súdnych záznamov bol Reno v posledných dňoch svojho života opakovane hospitalizovaný a prepustený. Dňa 9. augusta bol prijatý do nemocnice svätého Jozefa v Londýne v štáte Kentucky. Keďže potreboval vyššiu úroveň starostlivosti, bol prevezený priamo do Ephraim McDowell Regional Medical Center, kde bol ošetrený a 11. augusta prepustený späť do väznice. Dňa 13. augusta bol opäť prijatý do nemocnice St Joseph’len preto, aby bol v ten istý deň prepustený späť do väzenia. Nakoniec bol 14. augusta prijatý do nemocnice St. Joseph’s tretíkrát. Helikoptérou ho previezli do väznice Ephraim McDowell, kde 15. augusta ráno vo veku 63 rokov zomrel.

Jeho rodina prišla do väznice Ephraim McDowell asi hodinu po jeho smrti.

Viac ako dva mesiace po Reno’ve smrti vydalo ministerstvo spravodlivosti tlačovú správu, v ktorej označilo Rena za podpaľača, ktorý 31. decembra 2021 podpálil Knoxville’s Planned Parenthood. Hasičský zbor v Knoxville však neskôr zverejnil video z bezpečnostnej kamery plánovaného rodičovstva’na ktorom je zachytený skutočný podpaľač—oveľa štíhlejší muž ako Reno. 

Renova’rodina sa nedávno pýtala na súdny proces za neúmyselné zabitie, ale bolo jej povedané, že v Kentucky už uplynula premlčacia lehota.

Originálne, nezostrihané bezpečnostné videá z knoxvillského plánovaného rodičovstva sú k dispozícii tu:

1-Alley View (CH16) 0600-0615

2-Alley View (CH16) 0615-0630

3-Cherry Street View (CH17) 0600-0615

4-Cherry Street View (CH17) 0615-0630

5-Washington Street View (CH18) 0600-0615

6-Washington Street View (CH18) 0615-0630

SÚVISIACE: Podložené FBI? Žiadne dôkazy o tom, že katolík, ktorý zomrel vo federálnej väzbe, strieľal na budovu

Jenny Hay je zakladateľkou Knoxville Nobility, substack publikácie pre miestne pro-life, pro-family správy a postrehy, vrátane reportáže z prvej ruky o podpaľačstve v Knoxville’2021 Planned Parenthood. Taylor Breeden je miestny pro-life aktivista s bakalárskym titulom z komunikácie na Univerzite v Tennessee.