Shutterstock_2153058679-810x500.jpg

Úrad pre dohľad nad daňovými poplatníkmi varuje Kanaďanov, aby bojovali proti "systémom zaručeného príjmu

9
Kultúra smrti

Najrešpektovanejšia skupina na ochranu daňových poplatníkov vyzvala občanov, aby sa čo najviac postavili proti politikám a zákonom, ktoré presadzuje liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua a opozičné strany.

“Daňoví poplatníci musia zostať ostražití a pokračovať v tlaku proti tomuto mimoriadne nákladnému systému,” povedal pre LifeSiteNews Franco Terrazzano, federálny riaditeľ Kanadskej federácie daňových poplatníkov (CTF).

“Zdá sa, že zlé nápady v Ottawe nikdy nezmiznú, takže daňoví poplatníci musia zostať ostražití a pokračovať v tlaku na politikov, aby bojovali proti systémom garantovaného príjmu.”

V posledných týždňoch Dolná snemovňa odhlasovala extrémny zákon navrhovaný Novou demokratickou stranou, ktorý by umožnil zavedenie univerzálneho základného príjmu (UBI) pre všetkých Kanaďanov a žiadateľov o azyl.

Terrazzano poznamenal, že namiesto zamerania sa na almužny by vláda mala namiesto toho “urobiť život dostupnejším znížením daní a umožniť Kanaďanom ponechať si viac vlastných peňazí.”

“Vláda je na mizine a má dlh viac ako 1 bilión dolárov, takže tento nákladný program by znamenal obrovské zvýšenie daní pre priemerných Kanaďanov,” povedal pre LifeSiteNews.

Terrazzano poznamenal, že “systém UBI”Novej demokratickej strany”by bol “katastrofou pre daňových poplatníkov, podniky a našu ekonomiku a všetci politici by mali proti tomu bojovať.”

“Kanadským podnikom by to sťažilo hľadanie a udržanie talentov, pretože ak vláda bude platiť ľuďom, aby nepracovali, bude pracovať menej ľudí,” povedal.

Kým pokus Novej demokratickej strany’o prijatie zákona o VBI zlyhal, v kanadskom Senáte’je predložený ďalší podobný návrh zákona, ktorý by v prípade schválenia vytvoril “národný rámec pre garantovaný základný príjem na živobytie.”

Senátny návrh zákona S-233 je teraz v jednom z výborov, ale do Dolnej snemovne ešte neprešiel. Návrh zákona predložila Trudeauom menovaná senátorka Kim Pateová v roku 2021.

Životné náklady v Kanade za posledných niekoľko rokov dramaticky vzrástli za vlády Trudeaua, ktorý naďalej nadmerne míňa a presadzuje svoju ideologicky nabitú, protiživotnú agendu.

V júni LifeSiteNews informovali, že napriek desaťročiam pokroku v znižovaní miery chudoby v Kanade sa za posledných pár rokov za Trudeauovej liberálnej vlády zlikvidovala, uviedlo jedno z jeho vlastných federálnych ministerstiev.

Terrazzano predtým povedal LifeSiteNews, že vyzval Trudeauovu vládu, aby znížila výdavky, vyrovnala rozpočet a “úplne zrušila” uhlíkovú daň,” ako najlepší spôsob, ako pomôcť Kanaďanom vo finančných ťažkostiach.