Screen-Shot-2024-10-04-at-4.47.34-PM-810x500.png

Demokrati z New Jersey navrhujú "cestovné odporúčania" proti štátom, ktoré sú za život

8
Kultúra smrti

Demokrati z New Jersey chcú vytvoriť systém cestovných odporúčaní, ktoré by varovali obyvateľov pred možnosťou potratu ich detí počas návštevy iných štátov na základe ich pro-life zákonov.

The New York Post informuje, že demokratický senátor John Burzichelli predstavil legislatívu, ktorá by vytvorila “Reproductive Health Travel Advisory,”, ktorá by označovala pro-potratové štáty modrou farbou, štáty s určitými obmedzeniami žltou a štáty, v ktorých sú potraty zväčša alebo úplne zakázané, červenou.

“Ak ste jednotlivec, žena, ktorá cestuje po tejto krajine za prácou - alebo ak“uvažujete o štúdiu v Mississippi - pomôže vám to vedieť, aké zdravotnícke služby sú vám k dispozícii, ak by ste potrebovali nejakú naliehavú starostlivosť,” povedala Burzichelliová, pričom nepravdivo naznačila, že štáty s obmedzeniami potratov neumožňujú ženám potrebnú lekársku starostlivosť - čo je častý argument demokratov. Priamy potrat - zničenie nevinného nenarodeného dieťaťa - je vždy vážne nemorálny a nikdy nie je potrebný ani ospravedlniteľný z údajných “zdravotných” dôvodov.

Odvtedy, čo Najvyšší súd USA zvrátil Roe v. Wade v roku 2022, čím umožnil voleným zložkám vlády rozhodovať o potratovej politike, New Jersey sa vypracovalo na jeden z najviac pro-potratových štátov Únie. V očakávaní tohto rozhodnutia demokratický guvernér Phil Murphy podpísalzákon, ktorým vyhlásil “základné právo” na takzvanú “slobodu reprodukčnej voľby,” vrátane získania antikoncepcie a interrupcií, čím fakticky chránil interrupcie až do pôrodu.

Nasledujúci rok štát oznámil, že poskytuje plánovanému rodičovstvu a ďalším potratovým centrám 15 miliónov dolárov z prostriedkov daňových poplatníkov na modernizáciu zariadení a presadil pravidlo, podľa ktorého štátom kontrolované poistné plány pokrývajú potraty. Demokratický generálny prokurátor štátu New Jersey Matt Platkin sa už roky pokúšaoznačovať tehotenské centrá podporujúce život “upozorneniami pre spotrebiteľov”, aby podkopal ich činnosť zameranú na ponúkanie alternatív k potratom.

Zákony na ochranu života podstatne znížilipočet chirurgických potratov za dva roky od zrušenia Roeovej , ale potratová loby horúčkovito pracuje aj na zrušení týchto odstrašujúcich účinkov prostredníctvom rôznych stratégií. Medzi ne patrí distribúcia potratových tabletiekza hranice štátov, právna ochrana a finančná podpora interstate abortion travel, umiestňovanie potratových zariadení v blízkosti hraníc spoločných pre pro-life a pro-abortion štáty,, čím sa liberálne štáty stávajú útočiskami pre tých, ktorí chcú obísť alebo porušiť zákony pro-life susedov, a zakotvenie potratových “práv” v ústavách štátov.

Vlastnú mapu štátnych potratových zákonov súčasne nájdete tu.