Untitled-3-810x500.png

Kanadské štúdio vytvára videohru o ceste svätej Terézie z Lisieux k svätosti

0
Kultúra života

Kresťanské štúdio vytvára životopisnú videohru o živote a rodine svätej Thérèse z Lisieux, ktorá má priblížiť príbeh malého kvetu novej generácii.

Podľa tlačovej správy nezávislé štúdio Little Way Productions, založené vo Victorii v Britskej Kolumbii, pracuje na príbehu malej duše, interaktívnom filme, ktorý oživuje cestu svätej Thérèse’k svätosti.

“Hry sa od svojich koreňov v arkádach veľmi vyvinuli,” povedal Joël Leclerc, riaditeľ Little Way Productions. “V súčasnosti sme’schopní vytvoriť neuveriteľne pohlcujúce príbehové zážitky, ktoré hráčom umožnia cítiť sa ako skutočná súčasť príbehu a oživiť postavy spôsobom, ktorý doteraz nebol možný.”

Medzinárodný tím pracujúci na projekte vytvoril množstvo filmov a videohier, vrátane Spider Man:

“Sme neuveriteľne požehnaní, že môžeme pracovať s takým úžasným tímom výtvarníkov, scenáristov a hercov, aby sme priniesli príbeh o sv. Thérèse novému publiku,”vyhlásil Leclerc.

Aj keď svätá Terézia strávila svoj život buď v rodine’alebo v karmelitánskom kláštore, je považovaná za jednu z’najväčších svätých Cirkvi, dokonca dostala titul“doktorka Cirkvi.”Svätá Terézia”Malá cesta” inšpirovala milióny ľudí, aby s radosťou obetovali svoje každodenné utrpenie ako modlitbu za svoje vykúpenie.

Jej autobiografia, Príbeh duše, umožnila miliónom ľudí spoznať jej príbeh a inšpirovať sa k tomu, aby obetovali svoj život, hoci aj jednoduchý, Bohu. Teraz interaktívna videohra oživí príbeh svätej Terézie’pre novú generáciu.

V nej sa na život svätej Terézie’pozrieme očami jej staršej sestry Celene a umožníme divákom “preskúmať verne stvárnené prostredie a prežiť kľúčové momenty života postáv’prostredníctvom pútavého príbehu.”

“Jeho cieľom je priniesť jedinečný pohľad na príbeh svätej Thérèse’a poskytnúť intímny pohľad na jej vzťah so sestrami a udalosti, ktoré formovali jej život,” uvádza sa v tlačovej správe.

Hra sa bude opierať o výskum na základe viac ako 5 000 strán historických dokumentov, ktoré poskytnú pozadie sveta, v ktorom svätá Terézia žila, čo divákom umožní lepší pohľad na jej svätosť.

“Hra Story of a Little Soul , ktorá obsahuje plne preskúmateľné prostredie z Francúzska 19. storočia, si kladie za cieľ verne stvárniť historický kontext okolo života svätej Thérèse”pokračuje.