GettyImages-1228456383-810x500.jpg

Melaniine pro-potratové memoáre odhaľujú odvahu Donalda Trumpa byť pro-life prezidentom

14
Kultúra života

Čitatelia boli nepochybne zhrození, keď zistili, že Melania Trumpová zastáva pro-potratové názory, ktoré by mali byť čoskoro zverejnené v jej pripravovanej autobiografii. Podľa úryvkov z memoárov, ktoré ako prvý zverejnil britský ’Guardian, Melania počas celého svojho “dospelého života” zastávala silné pro-potratové názory a je presvedčená, že je “základným právom” ženy “ukončiť tehotenstvo, ak si to želá.”Je to však dôkaz, že Donald Trump sám nikdy nebol pro-life?"

Rýchly prehľad odvážnych krokov prezidenta Donalda J. Trumpa ukazuje, že Melania”nemá v otázke potratov rovnaké názory ako on. Melania to sama povedala v nedávnom rozhovore. Po obhajobe svojich pro-potratových názorov Melania trvala na tom, že jej manžel “má iné názory.” 

S nečakaným zverejnením Melaniinho’zjavne dlhodobého podporovania potratov je o to pozoruhodnejšie, že prezident Trump’svojimi odvážnymi činmi v úrade tak výrazne posunul pro-life vec a etabloval sa ako najviac pro-life prezident v histórii USA. Áno, čitateľov mohli znepokojiť aj niektoré Trumpove’nedávne výroky, ale treba ich vnímať v kontexte toho, čo urobil pre nenarodené deti.

Prezident Trump v roku 2016 otvorene viedol kampaň ako pro-life prezident. V debate s Hillary Clintonovou bez okolkov vyhlásil, že hrozné praktiky neskorých potratov a potratov pri čiastočnom narodení mu “nevadia”, zatiaľ čo Hillary vášnivo obhajovala “právo” žien na interrupciu bez akýchkoľvek vládnych obmedzení.

Po svojom zvolení sa prezident Trump stal prvým prezidentom USA, ktorý sa osobitne objavil a prehovoril počas Pochodu za život v hlavnom meste krajiny. Áno, je to tak: Bush a George W. Bush to neurobili počas svojich ôsmich rokov v úrade, rovnako ako prezidenti George H. W. Bush a George W. Bush počas svojich 12 rokov v úrade. A Národný pochod za život sa konal každý január od roku 1973.

Keď sa prezident Trump zúčastnil na Pochode za život v roku 2020, hovoril o “večnej pravde”, že “každé dieťa je vzácny a posvätný dar od Boha.” Dodal, že “nenarodené deti nikdy nemali v Bielom dome silnejšieho obhajcu”, dôrazne sa postavil proti názorom demokratov, ktorí podporujú “potraty financované daňovými poplatníkmi až do okamihu narodenia.”Na záver vyhlásil, že “každý ľudský život, narodený aj nenarodený, je stvorený na svätý obraz všemohúceho Boha.”

Najdôležitejšie je, že v kampani v roku 2016 Donald Trump sľúbil, že všetky budúce nominácie na Najvyšší súd bude vyberať zo zoznamu prominentných sudcov, ktorí majú skúsenosti s dodržiavaním Ústavy USA z pohľadu originalizmu, teda podľa jasného textu a historického kontextu ústavy. Je pozoruhodné, že slovo interrupcia sa v ústave nespomína, hoci táto vražedná prax existovala už v staroveku. Potom počas svojho prezidentského mandátu postupne obsadil tri voľné miesta na Najvyššom súde USA originalistickejšími sudcami Neilom Gorsuchom, Brettom Kavanaughom a Amy Coney Barrett, ktorí zväčša preukázali vernosť našej ústave, ako prezident Trump sľúbil.

Tieto odvážne kroky prezidenta Trumpa viedli k tomu, že Najvyšší súd USA 24. júna 2022 zrušil rozsudok Roe v. Wade – udalosť, o ktorej väčšina zástancov života uvažovala, či sa jej niekedy v živote dočká. Ďakujeme, prezidente Trumpe! Ďakujeme vám, sudcovia Samuel Alito, Clarence Thomas, Gorsuch, Kavanaugh a Barrett!"

O otázke potratov teraz môžu rozhodovať ľudia na úrovni našich štátov a naši cirkevní pastori a pro-life organizácie môžu aktívne presviedčať ľudí, aby sa riadili pravdami pro-life pozícií. Môžeme dokonca dúfať, že sa nám podarí presvedčiť Melaniu Trumpovú! Ale táto konzervatívna väčšina na Najvyššom súde USA je v týchto voľbách v roku 2024 skutočne na vážkach, spolu s ostatnými budúcimi voľnými sudcovskými miestami na nižších federálnych súdoch. 

Nynie sme sa dozvedeli, že keď prezident Trump viedol tento prelomový boj, zdá sa, že v tejto otázke nemal po svojom boku svoju milovanú manželku Melániu. Presadzoval zásadné politické postoje, ktoré boli v rozpore s jeho vlastnými manželkinými’silne osobnými názormi – a ona je vraj v rodine katolíčka! To zrejme robí odvážne kroky prezidenta Trumpa’ešte odvážnejšími. Je pravda, že nikdy nebolo dôležitejšie ako teraz modliť sa za Donalda a Melaniu Trumpovcov, a nemali by sme’zabúdať ani na vďačnosť za mnohé kroky, ktoré prezident Trump podnikol na obranu nenarodených detí.

R. Timothy McCrum vykonával právnickú prax 37 rokov vo Washingtone, D.C., pričom obhajoval prípady zvyčajne týkajúce sa vlády USA na všetkých úrovniach federálnych súdov vrátane Najvyššieho súdu USA. Je otcom piatich detí, vrátane štyroch absolventov Christendom College, a starým otcom 16 vnúčat a jedného nenarodeného vnuka, ktorý sa s Božou pomocou čoskoro narodí.