Dr.-Mark-Trozzi-BrightLightNews-810x500.png

Doktor Trozzi sa odvolal proti odobratiu lekárskej licencie v "existenčnom momente" pre ontarijské súdy

6
Neutral

Aby ste pomohli Dr. Trozzimu vyhrať jeho precedentný prípad, prispejte prosím tu.

Zástanca slobody lekárov Dr. Mark Trozzi v utorok predstaví svoj právny prípad, keď sa odvolá proti odobratiu lekárskej licencie, ktoré mu v januári uložila College of Physicians and Surgeons of Ontario (CPSO).

Prípadom sa bude zaoberať Ontárijský divízny súd (ODC) a podľa advokáta Michaela Alexandra by jeho úspešný výsledok mal ďalekosiahle právne dôsledky, ktoré by ovplyvnili práva na slobodu prejavu vo “všetkých oblastiach vládnej regulácie,” vrátane všetkých zdravotníckych kolégií.

Podľa vyjadrenia koncom septembra interview s kanadským politikom Derekom Sloanom, Alexander vysvetlil históriu prípadu, ktorá viedla k odňatiu Trozziho’licencie 25. januára. Podľa ich názoru sa “kolégium zaoberalo predovšetkým tým, …že Mark vydával vyhlásenia o vede a verejnej politike COVID-19, ktoré sa rovnali ‘dezinformáciám’ a zavádzal verejnosť, čím spôsoboval škodu.”

Podstatné bolo aj to, že Trozzi v tom čase ani nevykonával prax, ale vzal si dovolenku, aby si tieto otázky dôkladnejšie preštudoval a začal vydávať denný spravodaj týkajúci sa jeho výskumu.

Záujem CPSO “bol o podstatu jeho názorov,” zhodnotil advokát, “takže ho chceli nejakým spôsobom cenzurovať” a “nakoniec ho vzali na disciplinárne konanie, kde bol uznaný za neprofesionálneho, nekompetentného a porušujúceho štandardy výkonu povolania, predovšetkým preto, že len prezentoval alternatívny názor.”

Čítajte: Doktor Trozzi prišiel o lekársku licenciu kvôli postoju COVID, plánuje sa odvolať

Iróniou osudu je, že Trozzi sa nemohol zúčastniť na samotnom vypočúvaní, pretože bol na ceste v Japonsku, kde mal vystúpiť pred tamojším parlamentom. V rumunskom parlamente už vystúpil v otázkach súvisiacich s reakciou na COVID-19.

Aj keď je vysoko uznávaný bývalý špecialista na pohotovostné služby “v Ontáriu persona non grata,” dr. Trozzi’advokát poznamenal, “je’veľmi žiadaný po celom svete ako človek, ktorý poskytuje dôležité poznatky o celej ére COVID, o vede o COVID, o verejnej politike COVID a jeho kritika sa berie veľmi vážne.”

“Musíme si položiť otázku, čo robia úrady v Ontáriu, keď v iných častiach sveta berú seriózni ľudia dr. Trozziho kritiku veľmi vážne,”navrhol Alexander.

Prípad Trozzi by mohol ovplyvniť ‘krajinu vo všetkých oblastiach vládnej regulácie’

Viac ako tri desaťročia bol divízny súd v Ontáriu právne usmernený, aby takéto prípady posudzoval len podľa nízkoprahového štandardu nazývaného “rozumnosti”, ktorý Alexander opisuje tak, že súd sa v podstate odkloní od úsudku takých regulačných tribunálov, ako je CPSO, pokiaľ ide o fakty, právo a “najmä o výklad práva, ktorý tribunál prijme.”

Tento prípad je odlišný v tom, že keďže Trozzi má “zákonné právo na odvolanie”, a teda rozhodnutie Najvyššieho súdu z roku 2019 teraz vyžaduje, aby ODC pri skúmaní rozhodnutia CPSO prijal vyšší štandard, označovaný ako “správnosť”.

Teda podľa tohto nového štandardu “musíte mať všetky skutkové zistenia správne, musíte mať každý výklad vášho štatútu správny, musíte správne interpretovať všetku judikatúru,” vysvetlil Alexander.

“Takže CPSO sa s tým nikdy predtým nestretol a tento (prípad) je prvou veľkou zásadnou výzvou regulačnému orgánu na tento štandard správnosti v Ontáriu,” pokračoval. Preto je tento prípad mimoriadne dôležitý. Ak by sme vyhrali, pozitívne by to ovplyvnilo celý regulačný rámec provincie.”

Aby ste Dr. Trozzimu pomohli vyhrať jeho precedentný prípad, prispejte prosím tu.

“Takže tí istí sudcovia, ktorí najmä kolegium lekárov veľmi zľahčovali, budú teraz čeliť podobným problémom, s ktorými sa stretávali aj predtým, ale na základe tohto nového štandardu správnosti,” povedal advokát.  “Takže budú musieť prijať úplne iný spôsob myslenia pri posudzovaní prípadu.”

Teda, “Myslím, že by sa dalo povedať, že (toto je) existenčný moment pre súdnictvo v Ontáriu,” navrhol Alexander.  “Myslím tým, či sa divízny súd postaví k veci a plne uplatní štandard správnosti a bude mať odvahu to urobiť?”

Podľa Alexandra by úspešný výsledok v tomto prípade “mal vlnový efekt nielen v Ontáriu pre tunajších 22 zdravotníckych škôl, ale pre zdravotnícke školy v celej krajine,” prinútil by ich prehodnotiť svoju politiku v tejto oblasti.

A vzhľadom na to, že prípad sa týka základnej slobody prejavu, úspešný výsledok týchto argumentov “by mal vplyv v celej krajine vo všetkých oblastiach vládnej regulácie.”

“Takže toto nie je prípad, ktorý’sa týka len Marka,” spresnil advokát. “Snažíme sa zmeniť spôsob, akým sa v tejto krajine vládne, a prípad vysokej školy’nám dal túto príležitosť.”

RELEVANTNÉ:

V roku 2020 počas “pandémie” si Trozzi, 25-ročný veterán pohotovosti, všimol, že hlavný prúd rozprávania o “mimoriadnej situácii” v oblasti verejného zdravia je hlboko chybný. Zatiaľ čo médiá informovali o preplnených pohotovostiach, nemocnica Trozzi’zostávala relatívne prázdna. To ho inšpirovalo k výskumu vedeckých faktov o COVID-e.

V záujme ochrany nielen svojich pacientov, ale ľudí na celom svete, Dr. Trozzi propagoval alternatívne spôsoby liečby COVID-19 a verejne vysvetľoval, prečo injekcia COVID nie je “vakcína.”

Na odvetu bol Dr. Trozzi zakázaný vydávať lekárske výnimky pre očkovanie COVID-19, požiadavky na maskovanie a testovanie v roku 2021. Nebol sám: CPSO vtedy uviedla, že dočasné príkazy boli vydané v súlade so zákonom o regulovaných zdravotníckych povolaniach, ktorý umožňuje obmedziť licenciu člena, ak sa regulačný orgán domnieva, že určitý postup “vystavuje alebo môže vystaviť pacientov poškodeniu alebo zraneniu.

CPSO zasiahla proti mnohým lekárom, ktorí počas epidémie COVID nedodržali štandardný protokol. Robila to tak vytrvalo, že minulý rok sa Dr. Robert Malone vyjadril proti tomu, čo označil za “prevýchovu” disidentských kanadských lekárov.

Čítajte: Dr. Robert Malone vedie tisíce vedcov vo výzve na úplné ukončenie ‘zinscenovanej’ krízy COVID

CPSO doteraz iniciovala právne kroky proti Trozzimu a najmenej piatim ďalším lekárom, ktorí sa zaviazali plniť svoje povinnosti vyplývajúce z Hippokratovej prísahy v súvislosti s COVID: Mary O’Connor, Kilian, Celeste Jean Thirlwell, Patrick Phillips, a Crystal Luchkiw.

Alexander tiež objasnil, že hoci CPSO má typický vládny “bianko šek” na “neobmedzené zdroje” vrátane “asi 10 právnikov v štábe” a “prístupu k externej rade”, potrebuje zamestnať “úradníkov na špeciálne druhy podaní” a hľadá dary z voľnej vôle.

Ak Alexander venoval “stovky tisíc dolárov fakturovaného času” do tohto prípadu, neľutuje a tvrdí, že “je to”príliš dôležité pre krajinu, aby sme sa nesúdili, a my sme tí, ktorí tento prístup zaviedli, a tak je to”buď my, alebo nikto.”

Aby ste pomohli Dr. Trozzimu vyhrať jeho precedentný prípad, prispejte prosím tu.

Odvolanie:

Dr. Trozzi čaká na rozhodnutie ontarijských lekárov po ich stretnutí, na ktorom budú diskutovať o odobratí jeho licencie

Dr. Mark Trozzi: Teraz je čas bojovať proti globálnej tyranii

COVID-19 & ozbrojovanie medicíny | Dr. Mark Trozzi

Vedci spochybňujú základné princípy virológie. Existujú vôbec vírusy?